Orez cu fasole

de radu_popovici in Mancaruri de post, 30 Apr 2011 | 5040 vizualizari

 

O reteta video excelenta prezentata in cadrul emisiunii Retetele lui Radu, pe care o puteti urmari de luni pina vineri in matinalul "Cafeaua de dimineata" de la Kanal D

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cu orez Basmati
    1 1/2 cana cu apa
    1 cutie cu fasole, bine scursa si spalata
    sare
    8 linguri de ulei de orez
    1 lingurita de seminte de chimen
    1/2 lingurita de boabe de coriandru
    1/2 lingurita de boabe de piper
    1/2 lingurita de seminte de mustar
    2 ardei iuti mici, uscati
    patrunjel proaspat, tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu fasole:

Reteta de fata este una de post, ea combinand orezul (carbohidraţi) cu fasole (proteine). Punctul ei interesant este metoda de asezonare, care da combinaţiei de orez şi fasole – una mai curand “boanta” ca gust – un plus insemnat de savoare si de micronutrienti.

Se spala orezul in cateva ape si se inmoaie 30 de minute.

Se fierbe in apa cu sare, la foc foarte mic, timp de 10-12 minute. Se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se afaneaza cu o furculita.
 
Intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie mare, la foc mic. Se adauga condimentele. Se prajesc amestecand continuu circa 1-2 minute, apoi se adauga fasolea si se amesteca 1-2 minute, cu grija, pana se incinge. Se combina cu orezul si patrunjelul tocat si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (2)

Lau 1

30.04.2011, 15:19

interesant reteta

kamy 1

01.05.2011, 18:20

orezul imi plaaaace nu conteaza cu ce dar cu fasole.....interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Păstăi de fasole cu usturoi