Oua vopsite

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2011 | 6424 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • oua,
  • vopsea de oua,
  • otet,
  • sare,
  • ulei / unt / slanina – la alegere
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua vopsite:

Degresam ouale spalandu-le cu un detergent de vase, apoi le clatim foarte bine. Le fierbem intr-o cratita, astefl incat sa fie acoperite cu apa in care am pus sare si o lingura otet, la foc potrivit. Le fierbem 8 – 10 minute.

Punem intr-un vas 1 litru de apa fierbinte si 6 linguri de otet, apoi adaugam vopseaua – pentru fiecare culoare vom proceda la fel. Asezam ouale usor cu o lingura in vas si le lasam sa se coloreze conform instructiunilor (eu le las cu 2 minute mai mult pentru a fi sigura ca prinde bine culoarea). Ouale de tara sunt mai pigmentate si este posibil ca vopseaua sa nu prinda uniform, sa ramana picaturi mici albe.

Daca vrem sa realizam diferite modele din flori sau frunze, punem plantele pe ou si invelim oul cu un ciorap. Strangem bine si legam. Taiem surplusul de ciorap, apoi punem ouale in vopsea.

Cand le scoatem din vopsea le ungem cu ulei sau grasime, unt.

Va doresc din suflet PASTE FERICIT!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
CUPE DE SOMON AFUMAT CU CUKKINI