Oua umplute
Postat de: VERONICA2607 in Aperitive / GarnituriOuale se fierb, sa fie tari, se lasa la racit si se curata cu grija sa nu luam mult din albus(daca sunt oua greu de curatat), se taie jumatati si tot cu grija se scot galbenusurile....Citeste continuarea
Omleta cu telemea si carnati de casa
Postat de: iri_love in Aperitive / Garnituricarnatii se taie in bucati mici si se pun la prajit intr-o tigaie. se bat ouale , se adauga laptele ,mararul spalat si taiat ,iar la final telemeaua. se bate...Citeste continuarea
Orez cu pipote
Postat de: Maria68 in Mancaruri cu carnePipotele se curata bine, se spala si se dau doua clocote, aruncandu-se apoi apa. Ceapa se toaca marunt , se caleste in ulei, impreuna cu morcovul dat prin razatoare. Adaugam pipotele...Citeste continuarea
Orez cu lapte (Inimioare)
Postat de: bylaura in DulciuriSe alege si se spala bine orezul. Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si praful de sare. Cand este aproape sa dea in clocot se adauga orezul, si se lasa la foc...Citeste continuarea
Omleta cu ciuperci pe un pat de rucola
Postat de: danakarin in Aperitive / GarnituriCuratam ciupercile cu o periuta, fara sa le cojim, le taiem felii si le calim usor in jumatatea cantitatii de unt. Le luam de pe foc atunci cand devin lucioase, inainte sa lase apa. Saram si...Citeste continuarea
Oua Benedict
Postat de: bitza in Aperitive / GarnituriSos olandez: Intr-un blender se pun galbenusurile, smantana, mustarul, zeama de lamaie, sare si piper si se mixeaza cateva secunde. Untul se topeste pana se ridica la suprafata putina...Citeste continuarea
Orez cu ou,porumb si ciuperci
Postat de: marinicayou10 in Aperitive / GarnituriIn primul rand vom pune 2 cani de orez spalat in 2-3 ape cu 4 cani de apa si o lingurita sare la fiert.Fierbem pana absoarbe toata apa.Acoperim cu un capac si ne continuam treaba. Tocam ceapa...Citeste continuarea
Orez cu legume pe pat de salata verde
Postat de: mamaieelena in Aperitive / GarnituriAm pus apa cu sare la fiert si orezul spalat l-am pus dupa ce a clocotit apa. Intre timp am facut salata intr-un castron, unde am rupt salata spalata si scursa bine, castravetele taiat felii...Citeste continuarea
Orez cu pui si carnati
Postat de: radu_popovici in PuiSe incinge o cratita cu fund gros la foc iute. Se adauga uleiul. Cand incepe sa fumege, se adauga carnatii si se prajesc 3-4 minute, pana se rumenesc, fara sa se amestece. Se amesteca abia acum...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: MyFancyCake in Aperitive / GarnituriPunem 8 oua la fiert. Din momentul in care incep sa fiarba le lasam 10 minute. Taiem ouale in 2 si scoatem galbenusul. Intre timp facem un sos de maioneza dintr-un galbenus de ou, mustar, sare,...Citeste continuarea
Orez cu lapte pane
Postat de: Elena_Daria in DulciuriOrezul spalat se pune la fiert. Cand orezul este fiert se da de pe foc si se adauga cele 5 linguri de zahar, pliculetul de zahar vanilat, coaja de portocala. Intr-un castron punem 2 linguri de...Citeste continuarea
Orez cu dovlecei si aripioare de pui
Postat de: simo_brkic in PuiIn putin ulei am calit dovlecelul taiat cubulete, ceapa taiata (nu marunt ci putin mai mare) si morcovul taiat cubulete. Cand uleiul a prins culoarea legumelor (portocaliu) si vedem ca...Citeste continuarea
Omleta cu ciuperci
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Se stropesc cu ulei de masline, se presara sare, rozmarin si se lasa la prajit, in tigaia dubleta, pana se inmoaie. Ouale se bat energic...Citeste continuarea
Orez cu piept de pui,suc de rosii...
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carnePieptul de pui se dezoseaza, se spala si se taie ori cubulete ori fasii. Se curata legumele, se spala si apoi se taie (morcovul l-am dat prin razatoare iar ardeiul l-am taiat fasiute) Orezul se...Citeste continuarea
Orez cu curry si legume
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriAncuta mi-a facut pofta cu salata ei. Am pornit hotarata spre bucatarie, dar pana la urma, nu mai stiu din ce motive :)) mi-a iesit altceva. O reteta simpla, chiar foarte buna as putea spune,...Citeste continuarea
Omleta cu orez si pui
Postat de: radu_popovici in Aperitive / GarnituriSe fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurge bine si se pune deoparte. Intre timp se sareaza si se pipereaza carnea. Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie, la foc iute. Se...Citeste continuarea
Omleta cu cascaval si crenvusti de pui
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriBatem ouale,punem sare,piper si cascaval bucatele iar crenvustiul taiat rondele.Punem compozitia in uleiul incins.Cand e gata,in farfurie presaram deasupra omletei cascaval ras Citeste continuarea
Osanzele
Postat de: ionela2682 in Prajituri-incepem prin a amesteca untura din osanza cu faina si de a o impartii in 3 parti egale -amestecam intr-un castron toate ingredientele pentru aluat -adaugam faina cat sa iasa un aluat...Citeste continuarea
Orez cu piept de pui la cuptor
Postat de: ela in PuiTaiem prazul rondele.Curatam ardeiul si morcovii,ii taiem marunt.Punem legumele la calit in putin ulei. Carnea o taiem bucati mai mici si o adaugam peste legume si mai lasam cateva minute pana...Citeste continuarea
Orez cu carne tocata si branza topita
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriCaliti ceapa, apoi adaugati carnea tocata si amestecati pana isi schimba culoarea. Cand scade zeama adaugati orezul si il sotam impreuna cu carnea. Adaugam supa si amestecam din cand in cand pana...Citeste continuarea
Ochi de paun
Postat de: miremirc in PrajituriPentru aluat : intr-un bol cernem faina, adaugam maia-ua (drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar, putin lapte si 1 lg faina si lasam la dospit pentru 10 minute). Adaugam untura sau margarina moale...Citeste continuarea
Omleta la cuptor
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriOuale se bat putin cu furculita,se adauga carnatul,ciupercile si smantana si se amesteca bine.Se rastoarna compozitia in tava (20x30)unsa cu ulei si se da la cuptor la foc mic 20-25 min sau pana...Citeste continuarea
Ostropel de pui cu mamaliguta calda
Postat de: pusikmea in PuiSpalam pulpele, le taiem in 2, le crestam din loc in loc si le condimentam cu sare, piper si boia dulce, dupa care le punem la prajit in cateva linguri de ulei de masline sau de floarea...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: crissy in Aperitive / GarnituriSe pun la fiert ouale si se lasa aproximativ 15 minute.Se lasa sa se raceasca.Dupa ce s-au racit, se decojesc si se taie pe jumatate. Cu ajutorul unei lingurite se scoate galbenusul. Umplutura...Citeste continuarea
Omleta cu branza
Postat de: alinutzika in Aperitive / GarnituriSe bat ouale spuma cu sarea, apoi se adauga branza. Se prajeste in tigaie teflonata, fara pic de ulei. Se serveste cu salata de cruditati sau muraturi. Citeste continuarea
Oua umplute cu lebar de casa
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriOuale se fierb tari, se pun in apa rece si se curata. Se taie in doua si galbenusurile se pun intr-un castron. In primul castron punem lebarul de casa, 100g unt, 2 lingurite de mustar, sare...Citeste continuarea
Oua umplute cu maioneza si pui
Postat de: Retetegg in Aperitive / GarnituriAm pus la fiert 7 oua. Le-am lasat aproximativ 15 minute sa fie cat mai tari. Le-am pus apoi la racit. Am fiert in apa cu putina sare pieptul de pui. Cand ouale s-au racit, le-am spart...Citeste continuarea
Ouă umplute
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriOuăle se fierb tari. Se răcesc în apă. Se curăţă şi se taie în jumătăţi. Gălbenuşurile se amestecă bine cu pateul de ficat, maioneza, sare şi piper. Se umplu cu...Citeste continuarea
Oua umplute decorate cu buburuze si...
Postat de: burdulea56 in Aperitive / GarnituriDaca in meniul de revelion ati decis sa aveti oua umplute insa inspratia nu este aliata dumneavoastra in aceste zile, va propun sa le decorati cu buburuze din rosii cherry sau soricei din oua....Citeste continuarea
Omleta pentru pofticiosi
Postat de: simona119 in Aperitive / GarnituriÎntr-o farfurie adâncă, se bat bine cele 4 ouă cu un praf de sare. Când s-au omogenizat ouăle, se adaugă cașcavalul răzuit în prealabil (eu am folosit cașcaval...Citeste continuarea
Omleta cu jumari
Postat de: ArianaBala in Aperitive / Garnituri-intr-un castron adaugam ouale, cascavalul ras, branza topita, branza de oaie rasa, sare si piper si amestecam bine. -adaugam apoi pasta de tomate, jumarile taiate in bucatele mici si amestecam...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: Kadia80 in Aperitive / GarnituriSe fierb 6 oua si se clatesc cu apa rece. Se decojesc, se taie in jumatati si se scoate galbenusurile, care se amesteca intr-un robot de bucatarie cu avocadoul bine stropit cu sucul de lamaie...Citeste continuarea
Orez cu legume asiatice si sos de...
Postat de: panacris in Mancaruri de postOrezul se alege, se spala si se pune la fiert in 1,5 l de apa cu putina sare. Se adauga la orez, ceapa intreaga, curata, verdeata tocata marunt si morcovii curatati si dati pe razatoare. Se...Citeste continuarea
Orez cu legume si somn african
Postat de: deliciousflavours in PestePunem apa cu putina sare pe foc, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam orezul (eu am folosit orez la plic de la Uncle Ben’s) si lasam sa fiarba in functie de instructiunile de pe ambalaj....Citeste continuarea
Omleta cu cartofi prajiti
Postat de: caroline in Aperitive / Garnituricartofii se curata de coaja,se spala si se taie fisii...se pun la prajit in uleiul incins. se presara putina sare . separat se bat ouale cu putina sare,piper,lapte(sau apa). cind cartofii...Citeste continuarea
Orez chinezesc
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postCuratati si spalati legumele crude . Feliati prazul, dovlecelul , areii si le prajiti usor 1-2 min in ulei . Adaugati ciupercile si legumele + orezul si apa cantitate dubla . Sarati...Citeste continuarea
Omleta de cartofi cu pui
Postat de: adasev12 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata si se taie ca pt cartofi pai, se prajesc in ulei de masline si se scot pe o farfurie. Se sareaza dupa preferinte, apoi in ulei prajim putin carnita taiata cubulete, care a fost...Citeste continuarea
Ouă coapte în roşii
Postat de: Retetegg in Aperitive / GarnituriAm taiat cate un capacel la fiecare rosie, am scobit interiorul si le-am sarat. Le-am lasat 5 minute sa se scurga, apoi le-am umplut cu muschi file tocat marunt, cate un ou, oregano si...Citeste continuarea
O altfel de gustarica
Postat de: Kadia80 in Aperitive / Garnituri1. se pune cuptorul la incalzit (cca 200°C vreo 5 min, timp in care se parcurg pasii urmatori) 2. intr-o forma pentru cuptor cat mai mica, pe o foaie de copt se aseaza o felie de paine...Citeste continuarea
Orez cu legume si pui la cuptor
Postat de: deliciousflavours in PuiPunem apa cu putina sare pe foc, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam orezul (eu am folosit orez la plic de la Uncle Ben’s) si lasam sa fiarba in functie de instructiunile de pe ambalaj....Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: Retetegg in Aperitive / GarnituriOuale fierte se taie pe jumatate (pe lung). Se scot galbenusurile care se amesteca bine cu maioneza, sare si piper alb. Se umplu jumatatile de albusuri cu amestecul de maioneza si...Citeste continuarea
Ostropel de curcan
Postat de: roxanabucataras in CurcanSpal carnea, o condimentez cu sare si piper alb si o pun la prajit in putin ulei, adaugand din cand in cand cate un strop de apa sa nu se prinda de vas. Eu am taiat in 2 fiecare aripa...mi s-a...Citeste continuarea
Omleta cu ciuperci
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriSe incinge uleiul intr-o tigaie teflonata, se adauga ciupercile feliate si se lasa 1 minut la inmuiat. Ouale se bat bine, se adauga telemeaua rasa, mararul tocat si putin piper. Se rastoarna ouale...Citeste continuarea
Oua coapte
Postat de: Dulceatadetrandafiri in Aperitive / GarnituriPornesti cuptorul la 190 de grade. Speli patrunjelul, il toci marunt si il amesteci cu smantana. Ungi formele (din cele micute, de ceramica, pentru sufleuri) cu putin unt. Asezi un strat din...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: lacrimioara in Aperitive / GarnituriFierbem oule bine le dam la racit dupa ce au fiert, le punem in apa rece. Dupa ce s-au racit le taiem in doua si scoatem galbenusurile, le faramitam cu furculita si le amestecam cu ...Citeste continuarea
Orez cu carnita de porc la tigaie
Postat de: vero_closca in PorcSe spala carnea, legumele si orezul. Carnea se usuca cu un servet si se taie cubulete. Intr-o tigaie mai adanca (wok) se pune uleiul si se adauga carnea. Se rumeneste usor, apoi se adauga ceapa,...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: vero_closca in Aperitive / GarnituriSe spala ouale si verdeturile. Se fierb ouale si apoi se racesc. Se curata si se taie in doua pe lungime. Se scoate cu grija galbenusul si se amesteca cu branza, untul, sare, piper si verdeturile...Citeste continuarea
Omleta cu cartofi (Tortila)
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCeapa se curata, se toaca marunt si se caleste in putin ulei pana se inmoaie. Se pune la scurs. Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la prajit. Cand sunt gata se pun la scurs....Citeste continuarea
Oua umplute II-varianta simpla
Postat de: kamy in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale 10-15 min,la foc mic.Se curata si se taie in 2 pe lungime. Se face o maioneza foarte tare dintr-un galbenus,o lingura.de mustar si ulei cat cuprinde,pe care o subtiem cu...Citeste continuarea
Omleta cu ardei
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriArdeii se spala, se curata si se taie patratele potrivite. Se pun la calit cu putin ulei. Ouale se bat cu 2 linguri lapte, sare si piper. Cand ardeii s-au inmuiat si s-au rumenit putin se...Citeste continuarea