Oua Benedict

de Pasiune pentru bucatarie in Aperitive / Garnituri, 5 Feb 2012 | 13043 vizualizari

 

Un mic dejun delicios :)

 

INGREDIENTE

  • Sos olandez:
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura smantana
  • 80 g unt
  • ½ lingurita mustar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Sare, piper
  • Patrunjel/marar
  • 4 oua
  • 1 lingurita otet
  • Sare
  • 8 felii bacon/kaizer
  • 4 foi de salat verde
  • 2 chifle/4 felii de paine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua Benedict:

Sos olandez:

Intr-un blender se pun galbenusurile, smantana, mustarul, zeama de lamaie, sare si piper si se mixeaza cateva secunde.

Untul se topeste pana se ridica la suprafata putina spuma, care se da deoparte. Se lasa sa se racoreasca.

Untul caldut se adauga treptat peste amestecul din blender, amestecand constant. Compozitia obtinuta se pune intr-un bol de metal/sticla si se pune pe bain-marie, amestecand incontinuu in jur de 7 minute pana se ingroase. Se asezoneaza cu patrunjel sau marar tocat.

Intr-o oala se pune apa si se lasa sa clocoteasca, apoi se pune sare si otet. Se lasa flacara mai mica si se adauga pe rand ouale sparte. Se fierb aprox 2 min panaa se face albusul, apoi se scot pe o farfurie.

Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei si se pun feliile de bacon/kaizer si se rumenesc pe ambele parti.

Asamblare:

Pe farfurii se aseaza cate o jumatate de chifla sau cate o felie de paine usor prajita, deasupra o foaie de salata, 2 felii kaizer, ou fiert si cate o lingura de sos olandez.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua Benedict" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida pane