Orez sarbesc
Postat de: mamaieelena in Mancaruri de postToate legumele au fost curatate si taiate cuburi sau maruntite cum este cazul cepei, rosiile au fost taiate cuburi mici.Intr-o cratita incapatoare se pune uleiul la incins si se adauga legumele pa...Citeste continuarea
Omleta cu spanac si condimente...
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriCuratam ceapa si o tocam marunt.Curatam usturoiul si il tocam marunt si pe el.Spanacul il spalam daca e proaspat si il rupem in bucati cat de mari doriti.Daca aveti spanac congelat il decongelati...Citeste continuarea
Orez cu pleutorus si capere
Postat de: panacris in Mancaruri de postCeapa se curata se toaca marunt, se pune la calit in putin ulei si apa. Ciupercile se curata, se toaca fideluta si se adauga la amestecul de ceapa, lasandu-se la fiert, acoperit cca. 10 minute,...Citeste continuarea
Oua umplute cu ton
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriPunem ouale la fiert timp de 5 minute dupa ce a inceput sa clocoteasca. Le punem in apa rece si le lasam cateva minute sa se mai raceasca. Se curata de coaja,se taie in 2 pe lung. Se pun...Citeste continuarea
Orez cu lapte
Postat de: corina241 in Mancare copiiOrezul bine spalat,il punem la fiert in 500 ml apa. Cand bobul este aproape fiert,scurgem bine de apa si rasturnam orezul intr-un vas in care este laptele.Lasam sa fiarba pana ce boabele de...Citeste continuarea
Orez cu legume si carne tocata
Postat de: AnyCostescu in Mancaruri cu carnelegumele se curata se dau prin robot si se pun la calit in ulei. se pune si carnea tocata si se lasa un pic. se pune orezul spalat si scurs.. se caleste un pic apoi se pune apa cat sa...Citeste continuarea
Omleta de dimineata
Postat de: corina241 in Aperitive / GarnituriPregatim un bol in care batem ouale intregi. Cascavalul il radem pe razotoarea mica si-l punem in bol. Potrivim de sare si piper,apoi rasturnam totul in tigaie bine incinsa cu putin ulei....Citeste continuarea
Omleta cu Miez de Lapte Natur Delaco
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriOmogenizam ouale cu rosiile taiate cubulete, ceapa tocata marunt, o lingurita de oregano, sare si piper. Incalzim uleiul si adaugam compozitia de oua. In final, la servire adaugam Miez de Lapte...Citeste continuarea
Orez cu legume
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postLegumele se curata , se spala si se taie , rondele sau cuburi [ dupa preferinta si putinta ] . Caliti legumele in ulei , adaugati si orezul si caliti in continuare pana devine...Citeste continuarea
Orez cu lapte
Postat de: eduard_09 in DulciuriOrezul se spala si se fierbe un pic in apa cu sare(cca 5-7 min)din momentul cand fierbe apa Scurgem de apa si adaugam laptele, zaharul si 1/2 lingurita scortisoara si punem din nou pe foc si...Citeste continuarea
Orez cu lapte - varianta egipteana
Postat de: Sim0naWorld in DulciuriLaptele rece l-am pus intr-un vas cu fundul dublu (in cazul meu un tuci). Am adaugat putina sare, orezul, zaharul si zaharul vanilat si am pus pe foc mic, lasand sa fiarba cca 30 minute, timp in...Citeste continuarea
Oua Benedict
Postat de: LadyCrs in Aperitive / GarnituriAsadar avem nevoie de un vas incapator ( am folosit ceaunul ....reteta spune un vas in care sa incapa 4 l de apa) pentru a fierbe ouale, tigaie pentru prajit sunculita si painea si vase pentru sos...Citeste continuarea
Orez cu creveti si midii
Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mareOrezul se spala si se pune intr-o tigaie cu putin ulei de masline, se caleste 2 minute si se adauga putina apa. Intr-o oala separat punem morcovul intreg la fiert in apa cu sare si cubul...Citeste continuarea
Orez cu legume
Postat de: bahna_violeta in Mancaruri de postSpalam orezul bine, punem orezul la foc intr-o oala, punem apa cu un deget mai sus de suprafata orezului. Punem capac si lasam la fiert fara sa ridicam capacul pt 20-30 de minute miscand doar oala...Citeste continuarea
Omleta taraneasca
Postat de: bahna_violeta in PorcTaiem cubulete muschiul afumat si-l punem la prajit in tigaia incinsa,dupa care punem ouale batute intr-un castron si lasam sase rumeneasca frumos.. Pofta buna! Citeste continuarea
Omleta taraneasca
Postat de: dena in Aperitive / GarnituriCeapa taiata pestisori se pune la calit intr-o tigaie cu putin ulei. Separat se bat ouale cu sare si piper. Peste se adauga casul taiat cubulete. Dupa ce ceapa este putin aramie se pune si...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: dena in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale tari si se pun apoi sub jet de apa rece . Dupa ce s-au curatat de coaja se taie in jumatate pe lung si se scoate galbenusul. Toate galbenusurile se pun intr-un castron si se...Citeste continuarea
Orez cu chilli con carne
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneOrezul ales si spalat se pune la fiert in apa clocotica cu putina sare, cca. 15 minute, la foc mediu. Dupa ce s-a fiert se strecoara, se trece print-un jet de apa rece si se presara putin ulei de...Citeste continuarea
Oua de prepelita cu sos de branza...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriOuale se pun la fiert in apa rece cu putina sare, si se lasa, cca. 5 minute dupa ce incepe sa clocoteasca apa. Intre timp untul se topeste, se adauga faina, zeama de supa sau apa, laptele si se...Citeste continuarea
Orez cu suc de rosii si cascaval
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCeapa tocata o calim in untul topit, adaugam morcovul dat prin razatoare, ardeii tocati marunt, lasam sa se caleasca putin impreuna dupa care adaugam carnea taiata cubulete si o cana de apa. Lasam...Citeste continuarea
Oua de prepelita cu sos de ierburi...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriOuale se pun la fiert in apa rece cu putina sare, si se lasa, cca. 5 minute dupa ce incepe sa clocoteasca apa. Intre timp untul se topeste, se adauga faina, zeama de supa sau apa, iaurtul si se...Citeste continuarea
Oua de prepelita cu sos de mustar
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriOuale se pun la fiert in apa rece cu putina sare si se lasa cca. 5 minute dupa ce incepe sa clocoteasca apa. Intre timp untul se topeste, se adauga faina, zeama de supa sau apa, smantana de...Citeste continuarea
Orez cu lapte si fructe de padure
Postat de: timea in Mancare copiiSpalam orezul si il punem in apa fierbinte timp de 20 de minute. Punem laptele la fiert si in momentul in care incepe sa fiarba, adaugam orezul si zaharul si lasam la fiert pana fierbe orezul...Citeste continuarea
Omleta taraneasca
Postat de: aalliinnaa07 in Mancare copiiSe spala patrunjelul,se lasa sa se scurga si apoi se toaca marunt. Se bat ouale cu sare si piper dupa gust,apoi se adauga smantana,sunca taiata marunt si patrunjelul tocat si se omogenizeaza....Citeste continuarea
Orez cu legume sau ghiveci
Postat de: diaconta in Mancaruri de postRosiile se oparesc cu putina apa fierbinte,se decojesc si se taie cubulete. Morcovul se curata si se taie fideluta. Ceapa se curata si se taie solzi. Se taie si ardeiul si gogosarul dupa...Citeste continuarea
Omleta cu cascaval,salam si rosii
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriBatem ouale bine cu sare si piper, cascavalul, rosiile, salamul si mozzarella se taie cubulete, se amesteca toate si se pune in uleiul incins (sa nu fie foarte mult ulei ca sa nu fie prea...Citeste continuarea
Omleta lui Andrei
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriIncingeti o tigaie teflonata cu putin ulei in ea . Puneti sunca taiata cubulete si semintele de dovleac . Deasupra aruncati ouale bine batute cu sare ,din loc in loc presarati branzica...Citeste continuarea
Omleta primavara
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeouale se bat impreuna cu brinza taiata cuburi mici,sare,piper. se incalzeste bine uleiul intr-o tigaie(pe care o putem introduce la cuptor mai tirziu) si se pune omleta. lasam 2 minute...Citeste continuarea
Omleta combinata
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriCarnea am calit-o putin, apoi am dat-o deoparte. Cartofii se curata, si se taie pai. Se pun la prajit in ulei. Cand sunt aproape facuti, se pune carnea deja prajita. Se bat bine ouale cu 2...Citeste continuarea
Orez cu legume si ciuperci
Postat de: dantes in Aperitive / GarnituriIntr-o tigaie mare se caleste ceapa, morcovul, ardeiul gras si ciupercile toate taiate cubulete si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Apoi se adauga orezul si se mai lasa cateva minute....Citeste continuarea
Orez cu lapte
Postat de: Mirela_Tilvescu in DulciuriSe fierbe prima oara orezul in apa su sarea, lamaia si betisorul de scortisoara. Apoi se adauga laple fierbinte se lasa sa mai fiarba si se aduga zaharul dupa gust.La sfarsit se adauga...Citeste continuarea
Orez cu ciuperci
Postat de: alinutzika in Aperitive / GarnituriCeapa se toaca si se caleste la foc mediu in putin ulei. Cand e calita se adauga orezul, apoi o cana de apa+ condimentele. Se amesteca din cand in cand, iar daca incepe sa se lege de fund, se mai...Citeste continuarea
Orez cu ciuperci si pulpa de pui...
Postat de: AnyCostescu in Mancaruri cu carneSe pune apa la fiert cu zarzavatul. Cand incepe sa fiarba se pune orezul. Se lasa sa fiarba. Spre sfarsit se pun ciupercile (eu le-am taiat sferturi) si pulpa taiata cubulete. Am lasat sa fiarba...Citeste continuarea
Osso Bucco
Postat de: alice_ciobanu in VitaAsa... incepeti cam asa: sa aveti supa de vita pregatita. Intr-o cratita larga si grosuta, tuci sau ceramica de buna calitate, puneti uleiul de masline si incingeti. Bucatile de rasol le...Citeste continuarea
Orez cu legume si limba de vita
Postat de: gurita_ta2005 in VitaMorcovul, ceapa si usturoiul le-am bagat la robot sa se marunteasca. Se pun la calit in ulei de masline si adaugam si cana de orez. Turnam zeama si condimentele si lasam la foc mic sa se fiarba...Citeste continuarea
Omleta cu mortadella
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriIntr-o tigaie cu putin ulei se caleste bine ardeiul taiat fasii. Cand acesta e calit se adauga mortadella ,la rindul ei taiata fasii si se lasa la calit impreuna 2-3 minute Separat se bat bine...Citeste continuarea
Orez cu spanac si smantana
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeCeapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se pun la calit intr-o tigaie cu ulei pana incep sa se rumeneasca. Peste ceapa se adauga spanacul si se caleste pe foc mic pana ce...Citeste continuarea
Omleta de vara cu miez de lapte Delaco
Postat de: dakris in Aperitive / GarnituriIntr-o tigaie cu strat ceramic punem 1 lingurita ulei si 5-6 rondele carnati si ii lasam sa se prajeasca un pic la foc mic, apoi adaugam ardeiul taiat felii subtiri si 1/2 rosie taiata cubulete....Citeste continuarea
Orez parfumat cu ghimbir si...
Postat de: klausenburger in PuiOrezul 1. Spala bine orezul in apa rece. Eu nu folosesc nici una dintre variantele: prefiert, sau "prefiert la punga". Prefer orezul integral, sau cel cu bob lung atunci cand am...Citeste continuarea
Orez picant cu vin rosu
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriIntr-o tigaie wok punem continutul plicului de orez,adaugam 500 ml apa si lasam la foc mic sa fiarba timp de 10 minute,se amesteca frecvent pentru a nu se lipi.Cand e aproape gata adaugam vinul...Citeste continuarea
Orez cu gem de visine
Postat de: bahna_violeta in DulciuriSe pune orezul la fiert cu laptele. Dupa ce a fiert il spalam cu un jet de apa rece, adaugam esenta de rom si zaharul si il punem la racit intr-o cana. Dupa ce s-a racit il rasturnam pe o farfruie...Citeste continuarea
Omleta "pestrita"
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriAm tocat ceapa si am pus-o impreuna cu feliile de bacon la prajit cu ulei de masline, in tigaia teflonata, apoi am adaugat castraveciorul feliat, maslinele si gogosarul. Ouale le-am batut, am...Citeste continuarea
Omleta cu iaurt la cuptor
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriBatem ouale cu un praf de sare, dupa care punem si iaurtul si omogenizam. Taiem sunculita cubulete, rosiile rondele. Ungem tava cu unt sau ulei de masline. Punem un strat de sunculita,...Citeste continuarea
Orez cu lapte cremos si sos de zmeura
Postat de: deliciousflavours in DulciuriClatim cu apa rece un vas cu fundul mai gros si punem laptele impreuna cu smantana pentru frisca la fiert. Daca folositi pastaia de vanilie, adaugati acum si semintele si pastaia, iar daca...Citeste continuarea
Omleta cu cascaval Delaco
Postat de: timea in Aperitive / GarnituriBatem ouale in care adaugam cascavalul taiat feliute si sarea si piperul. Slanina feliata o asezam in tigaie si o prajim usor pe ambele parti apoi asezam si feliile de salam si mai lasam 2...Citeste continuarea
Otet cu tarhon si tarhon in otet
Postat de: mitinita in ConservePentru tarhon in otet :Se spala tarhonul si se rup frunzulitele.Se pun frunzulitele in borcan si se apasa bine. Cand s-a umplut,adaugam otet,inchidem borcanul si lasam in camara. Pentru otet cu...Citeste continuarea
Otet de salvie
Postat de: mitinita in ConserveSe pun florile in sticla si se toarna otetul peste. Se lasa in camara doua saptamani si se scutura din cand in cand sticla. Se foloseste la salate. Citeste continuarea
Omleta cu urda, marar si carne de...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriSe pune intai grisul in laptele rece si se lasa cateva minute sa isi mareasca putin volumul dupa care se amesteca cu branza urda si mararul. Se bat ouale, si se pun peste compozitia cu ou si...Citeste continuarea
Orez thai cu sos de vita picant
Postat de: cristinne in VitaOrezul il spal in multe ape reci, sa lase amidonul si il pun la calit usor cu 1 lingura de ulei de masline si 2 linguri de unt si 1 ceapa tocata foarte marunt si 2 catei de usturoi la fel de...Citeste continuarea
Orez cu lapte si stafide
Postat de: alexa_elena in DulciuriSe pune laptele cu zaharul si bucati de coaja de lamaie la fiert, se lasa sa dea in fiert si se pune orezul spalat bine. Se lasa sa fiarba, la foc mic, 25-30 de minute. Dupa ce a fiert orezul se...Citeste continuarea