zilele astea mi-au bantuit gandurile mancarurile facute de mama in copilarie...o fi din cauza Adinei,care ne-a cerut sa ne amintim de mancarurile copilariei....si imi placea tare mult orezul asta...pozele nu sunt prea bune pentru ca aparatul meu foto a mancat niste ciorba
Taiem prazul rondele.Curatam ardeiul si morcovii,ii taiem marunt.Punem legumele la calit in putin ulei.
Carnea o taiem bucati mai mici si o adaugam peste legume si mai lasam cateva minute pana se albeste carnea,condimentam dupa gust si punem putina apa,cat sa acopere compozitia si lasam pe foc,amestecand din cand in cand vreo 25minute,la foc potrivit.Oprim focul si adaugam patrunjel taiat marunt,dupa gust,mai condimentam daca trebuie.
Ungem un vas termorezistent cu ulei si punem in el compozitia de mai sus,punem si orezul si turnam deasupra supa sau apa,amestecam usor si dam la cuptorul preincalzit,amestecand din cand in cand si mai completand cu apa daca scade prea mult zeama.Lasam pana este frumos rumenit,depinde de cuptorul fiecaruia.