Am vazut la Dia aceasta reteta, doar ca ea a mai pus si o chifteluta, si am zis sa le pregatesc si eu.Sunt ideale pentru un mic dejun sau, de ce nu, chiar si pentru un pranz.Mai sanatoase decat clasicele ochiuri si mai bune.
Luam o tava de briose ( sau forme mici de ceramica daca aveti). O ungem foarte bine cu unt, altfel riscati sa se prinda de tava. Asezam cate doua felii de bacon, in forma de X. Spargem ouale si le dam drumul peste bacon. Le condimentam cu sare (nu foarte multa ca are si bacon-ul sare), piper, boia de ardei si patrunjel uscat, apoi le acoperim cu folie pentru a nu se intari bacon-ul.
Intr-o tava mai mare punem 1 1/2 cana apa. Asezam tava cu oua in tava cu apa si o introducem in cuptorul incins. O lasam pana oul prinde o pojghita alba deasupra si consideram noi ca sunt bine patrunse. Cand sunt gata le scoatem sa se racoreasca putin apoi servim.
Merg servite cu o salata, cu rosii sau cu ce mai doriti.