E prima data cand gatesc caracatita ..pana acum am mancat doar d ela altcineva sau de la restaurant..dar a iesit divina...
- decongelam caracatita daca e congelata si o punem la fiert in oala cu presiune in apa cu o ceapa necuratata. (fara sare..e ff important si nu multa apa). Fierbem la presiune cca 15 min. O scoatem din oala (nu aruncam apa) si o taiem rondele.
- separat intr-o cratita punem ceapa tocata marunt si o calim in ulei de masline, apoi adaugam rosiile tocate marunt si apsta de rosii...dupa 5 minute aduagam orezul, il calim putin is sosul de rosii si adaugam apa de la caracatita.Punem sare, piper, piri-piri. Lasam sa dea un clocot , apoi acoperim cratita si dam la foc mic. Cand orezul e fiert si apa nu a scazut de tot (trebuie sa ramana putin sos) adaugam bucatile de caracatita , si mai lasam 3-4 minute sa se intrepatrunda. La final adaugam patrunjel verde tocat fin. Servim cu vin alb si salata.