Omleta cu leurda
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriOuale se bat cu laptele, sare, piper si se amesteca cu cascavalul ras. Ceapa si leurda se curata, spala si se toaca. Baconul se taie felii subtiri si potrivite. Intr-o tigaie se pune...Citeste continuarea
Orecchiette cu brocoli si carnati...
Postat de: Alina26 in PastePunem intr-o oala apa cu sare le fiert. Facem brocoli buchetele, ii spalam si cand fierbe apa ii punem in oala. Lasam sa fiarba 10 minute. Taiem carnati bucatele mici si ii punem la prajit...Citeste continuarea
Omleta cu ciuperci si leurda
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriTaiem felia de bacon in bucatele si o punem pt un minut intr-o tigaie cu o lingura ulei de masline. Adaugam ceapa verde taiata feliute, lasam inca un minut, adaugam ciupercile taiate feliute si...Citeste continuarea
Omleta cu spanac
Postat de: Alina26 in Aperitive / GarnituriPunem tigaia la incins cu untul, curatam ceapa si o tocam marunt si o punem in tigaie. Lasam sa se inmoaie putin. Intre timp spalam spanacul il mai maruntim si il punem cu sare in tigaie...Citeste continuarea
Omletă cu ciuperci
Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / GarnituriCiupercile se curăță cu o perie sau un șervet de hârtie și se taie felii - eu de data asta nu le-am mai spălat ;) și am constatat că sunt mult mai gustoase. Acum contează de...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: ralu_ca in Aperitive / GarnituriOuale se fierb tari, se lasa sa se raceasca, se curata, se taie pe jumatate, se scoate galbenusul. Acesta se pune intr-un castron se paseaza cu furculita, se adauga pate, margarina, sare,...Citeste continuarea
Orez cu legume si piept de pui
Postat de: Constelatialeu in PuiMai intai, spalam orezul, punem vasul pe foc si adaugam 40 ml ulei, lasam sa se incinga nitel si punem orezul, apoi adaugam apa, cca. de 3-4 ori mai mult decat orez adaugat. Lasam sa fiarba la foc...Citeste continuarea
Ostropel de cocos
Postat de: Ela68 in PuiCarnea deja fiarta, am asezat-o intr-un vas termorezistent si am adaugat usturoiul pisat, uleiul, sarea, cimbrul, frunzele de dafin si rosiile taiate cubulete. Pe timp de iarna putem folosi rosii...Citeste continuarea
Omleta cu gogosari
Postat de: antici_gabytza in Aperitive / GarnituriEu am folosit gogosari din otet. Deci, mai intai ii scoatem din otet, ii spalam cu apa si ii lasam sa se scurga. Curatam ceapa o taiem bucati si o adaugam in tigaie. Taiem bucatile de slanina si...Citeste continuarea
Orez cu lapte cu inima de ciocolata
Postat de: TAB1TA in DulciuriOrezul se spala si se pune la fiert in 250 ml apa. Se lasa sa fiarba aproape de tot. Se scurge de apa. Se pune peste laptele fierbinte. Se lasa pe foc pana se fierbe orezul. Se...Citeste continuarea
Orez cu lapte si cu sos de visine
Postat de: mihasara in DulciuriSpalam orezul in mai multe ape si il punem la fiert in 500 ml apa. Il lasam sa fiarba aproape de tot, il scurgem de apa si il rasturnam in laptele fierbinte. Lasam pe foc, pana ce orezul s-a...Citeste continuarea
Ou ochi in crenvurst inimioara
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriPunem intr-o tigaie cu diametrul mic, putin ulei (cat sa acopere tot fundul). Taiem crenvurst-ul pe jumatate, lasand netaiat la un capat, o portiune de aproximativ 5 cm. Unim cele doua...Citeste continuarea
Oua in manta de carne
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriOuale de prepelita fierte tare le tinem in apa rece pentru a se curata mai bine. Scoatem carnea din matele de carnati intr-un castron, adaugam sunca taiata marunt, salvia, patrunjelul, 1 ou si...Citeste continuarea
Omleta casei
Postat de: simona72 in Mancare copiiBaconul il taiem feliute si-l prajim intr-o lingura de ulei de masline. Dupa ce s-a rumenit usor adaugam ceapa taiata feliute si ardeiul gras. Mai lasam si legumele 1-2 minute pe foc, iar apoi...Citeste continuarea
Omleta cu malai
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriSe pune putin ulei pe fundul unei tigai si se lasa la incins. Se imprastie uniform malaiul pe toata suprafata tigaii si se lasa pana face bolboci. Cele 3 oua se bat cu putina sare, se...Citeste continuarea
Orez prajit
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriPunem orezul la fiert in apa, astfel incat sa avem 1 masura de orez si 3 masuri de apa. Din ou facem o omleta insa nu foarte prajita, sa nu aiba parti inchise la culoare. O taiem...Citeste continuarea
O reteta de vis--pulpe de pui cu...
Postat de: adnia in PuiFructele se pun la hidratat in apa. Se preincalzeste cuptorul. Se spala citricele, se curata, iar coaja se rade. Se stoarce sucul de citrice. Separat, se amesteca intr-un bol...Citeste continuarea
Orez oriental cu pui (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in Mancaruri cu carneCaliti bucatile de piept in ulei pana ce carnea se albeste. Adaugati ceapa, ceapa verde,morcovul si ardeiul gras si caliti totul 5 minute. Adaugati apoi dovlecelul si condimentele si mai caltiti...Citeste continuarea
Omleta cu ciuperci si spanac
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriIn tigaia cu ulei incins calim ciupercile feliate, usturoiul de asemenea. Dupa cateva minute adaugam spanacul curatat, spalat si oparit, scurs si taiat marunt. Lasam sa se caleasca totul bine apoi...Citeste continuarea
Oua umplute pe pat de maioneza
Postat de: AnyCostescu in Aperitive / GarnituriOuale se fierb aproximativ 8 minute. Se curata de coaja si se taie in 2. Galbenusurile le punem intru-un bol separat.. Se ia un galbenus crud si unul fiert si se face maioneza. Se pune si zeama...Citeste continuarea
Omleta cu legume si carne de porc
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriLegumele sotate si carne de porc mi-au ramas de la cina. Intr-o tigaie am pus putin ulei de masline, l-am lasat sa se incalzeasca, apoi am pus legumele sotate si bucata de carne taiata...Citeste continuarea
Orez prăjit cu ou și legume
Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / GarnituriÎncingem uleiul într-un wok, adăugăm 4 fire de ceapă verde tocate mărunt și le călim câteva secunde. Adăugăm ouăle bătute și amestecăm bine. Adăugăm legumele...Citeste continuarea
Orez sălbatic cu pui
Postat de: Iancumarianavasilica in PuiOrezul se pune la fiert separat. Ceapa se caleste prima, după aceea se adaugă morcovul dat pe razatoarea mică si usturoiul tăiat felii si la final puiul tăiat cubulete. Se adaugă apa si suc...Citeste continuarea
Omletă de primăvară
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriOuăle se amestecă cu sarea, ceapa, mărarul și iaurtul. Se așează compoziția într-o tigaie bine încălzită cu puțin ulei. Se împrăștie pe toată suprafața...Citeste continuarea
Omleta Calzone (impachetata)
Postat de: Doinavar in Aperitive / GarnituriIn 2 castronele spargeti ouale (in fiecare cate 2 sau 3). Condimentati cu sare, piper, (concentrat) si adaugati cate 4-5 lingurite de faina in fiecare. Amestecati cu un tel in forma de para (sau...Citeste continuarea
Orez in verde
Postat de: caroline in Mancaruri de postIntr-o tigaie calim ceapa tocata marunt cu 2 linguri ulei si una de unt. Cind ceapa e calita, adaugam mazarea scursa bine de apa din conserva. Amestecam cu o lingura de lemn si lasam la foc...Citeste continuarea
Omleta cu mazare la cuptor
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriTaiem ceapa verde marunt,ciupercile si carnatul feliute si le calim intr-o lingura de ulei. Lasam compozitia de mai sus sa se racoreasca usor. Condimentam cu sare,piper si patrunjel uscat dupa...Citeste continuarea
Oua scotiene
Postat de: AnyCostescu in Aperitive / GarnituriOuale se fierb 10 minute. Se decojesc si se dau prin faina. Imbracam fiecare ou in parte cu pasta de mici, apoi dam bilele rezultate prin pesmet si le punem la prajt in ulei incins. Cand...Citeste continuarea
Omleta delicioasa(reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in Aperitive / GarnituriBateti bine cele doua oua cu putin lapte (aprox 2 linguri), adaugati branza topita taiata cubulete si patrunjelul tocat. Adaugati si un praf de sare dar nu uitati ca branza este si ea sarata....Citeste continuarea
O paine frumoasa
Postat de: mickyapostu in PiineCerneti faina si puneti-o intr-un vas. Dizolvati drojdia cu zaharul si 100 ml lapte caldut (nu fierbinte) si lasati-o sa stea cam 10 minute. faceti o gaura in mijlocul fainii si adaugati sarea,...Citeste continuarea
Omleta cu ciuperci si spanac
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriCalim ceapa taiata julien in putin ulei. Separam ouale,galbenusurile le amestecam cu spanacul si condimentam cu sare si piper dupa gust. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Turnam...Citeste continuarea
Orez picant cu trei tipuri de curry...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de post2 căței de usturoi se sotează în puțin ulei. Se adaugă piperul cayenne și se infuzează 1 minut. Se adaugă orezul, amestecând frecvent. Orezul va începe să aibă un...Citeste continuarea
Oua umplute cu crema de branza
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriOuale fierte le taiem in doua si scoatem albusurile. Galbenusurile le zdrobim bine si le amestecam cu cremele de branza si maioneza.Condimentam dupa gust cu sare si piper. Umplem ouale cu...Citeste continuarea
Orez cu lapte si scortisoara
Postat de: doralinda72 in DulciuriPtr inceput, punem apa si orezul intr-o craticioara sa fiarba si cand s-a absorbit apa, punem zaharul. Dn totalul laptelui, tinem deoparte o ceasca, si restul il turnam in craticioara. Lasam...Citeste continuarea
Orez canatonnais
Postat de: doralinda72 in Aperitive / GarnituriIntr-o craticioara, topim untul si punem orezul sa se caleasca putin, apoi adaugam apa calda cat sa acopere orezul si lasam la fiert incet, punand apa din cand in cand pana e gata orezul (indicat...Citeste continuarea
Ochiuri de prepeliță în pâine
Postat de: panacris in SandvisuriSe încinge uleiul de palmier, se adaugă felia de pâine cu miezul scos, în ulei și se prajește usor pe ambele părți, după ce a prins puțină culoare se adaugă ouăle de...Citeste continuarea
Orez cu urzici
Postat de: adnia in Aperitive / GarnituriSe pun urzicile la fiert in apa cu sare, apoi se scurg bine. Intre timp se prepara un pilaf simplu din orez, apa si sare. Se toaca urzicile fin si se calesc intr-o lingura de ulei de...Citeste continuarea
Omleta cu carnati afumati
Postat de: ralu_ca in Aperitive / GarnituriCarnatul se taie feliute subtiri, dupa care se pun intr-o tigaie cu putin ulei incins. Se acopera si se lasa pana se rumenesc pe o parte si pe alta. Ouale dupa ce au fost bine bat bine se...Citeste continuarea
Omleta cu bezea (Reteta din Turul...
Postat de: Doinavar in PrajituriSpargeti ouale intr-un castron, dar pastrati 3 albusuri pentru bezea. Adaugati coaja de lamaie, un praf de sare si faina, apoi omogenizati compozitia. Puneti untul intr-o tigaie antiaderenta si...Citeste continuarea
Orez asiatic
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de postÎntr-o tigaie, se încălzește puțin ulei de măsline. Se adaugă ustuoiul, prazul și ceapa. Se sotează 2 minute. Se adaugă ardeiul, fasolea, ciupercile și porumbul. Se sotează...Citeste continuarea
Ostropel
Postat de: Constelatialeu in PuiSe spala si se curata aripioarele, se taie in doua si se rumenesc in tuci. Taiem ceapa si usturoiul, il calim cat sa se inmoaie, adaugam o lingurita de secretul gustului, potrivim de sare si...Citeste continuarea
Orez in lapte de cocos
Postat de: doralinda72 in Aperitive / GarnituriPunem untul intr-o craticioara, apoi cand s-a topit adaugam orezul si lasam putin sa se caleasca. Turnam apa calduta cat sa acopere si lasam sa fiarba pe jumatate orezul la foc mic, cand a ramas...Citeste continuarea
O gustare calda
Postat de: Constelatialeu in SandvisuriSe prajeste oul,sunca si cascavalul,se aseaza haios in farfurie si se mananca cu pofta. De asta mi-a fost pofta si am executat. Citeste continuarea
Orez cu sofran si legume
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriIntr-o cratita punem putin ulei la incins, apoi adaugam orezul, putin sofran si amestecam astfel incat orezul sa capete culoarea galbena. Lasam 5 minute la foc mic, amestecand continuu,...Citeste continuarea
Orez cu lapte
Postat de: alexandra27 in DulciuriSe pune orezul cu apa la fiert cu putina sare pana cand scade apa. Dupa ce apa s-a evaporat se adauga margarina,coaja de lamâie betisoarele de scortisoara si 1,7l de laptele.Se lasa...Citeste continuarea
Omletă cu jumări, ceapă şi oregano
Postat de: DinDragostePentruGatit in Aperitive / GarnituriSe bat ouăle, se adaugă oregano, piper şi sare. Jumările şi ceapa se trag într-o tigaie, fără altă sursă de grăsime. Se toarnă ouăle deasupra iar după ce...Citeste continuarea
Omleta la cuptor(2)
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriMazarea am avut-o din congelator,asa ca am fiert-o in prealabil. Intr-un castron am spart ouale si le-am batut bine cu furculita.Apoi am adaugat toate ingredientele si am batut bine. Am uns...Citeste continuarea
Orez cu lapte si vanilie by ela
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriPunem laptele la fiert si lasam la foc mic pana incepe sa fiarba. Orezul se spala in prealabil, se scurge, adaugam esentele, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se pune orezul in oala, adaugam si...Citeste continuarea
Ochi de paun
Postat de: Criss in PrajituriPentru aluat : intr-un bol cernem faina, adaugam maia-ua (drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar, putin lapte si 1 lg faina si lasam la dospit pentru 10 minute). Adaugam untura sau margarina moale...Citeste continuarea
Omleta sandwich
Postat de: melinda84 in Aperitive / GarnituriKaiserul se taie cubulete si se caleste bine . Se bat ouale , se adauga 2-3 linguri lapte si putina sare. Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins (sa fie bine unsa tigaia , nu foarte...Citeste continuarea