Friptura de porc in sos de fructe...
Postat de: diaconta in PorcCarnea se spala,se taie bucati mai mari si se condimenteaza.Prunele si caisele se pun sa stea putin in vin,apoi se pun peste carne,se adauga rozmarinul,ghimbirul si se lasa la marinat pana a doua...Citeste continuarea
Flori din foietaj cu ananas
Postat de: Mihaela11_jo in PrajituriSe scoate aluatul de foietaj de la congelator si se lasa sa se dezghete suficient pentru a putea fi folosit. Rondelele de ananas se pun intr-o strecuratoare pentru a se scurge sucul din...Citeste continuarea
Favorit cu nuci
Postat de: Bunica in PrajituriSe freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, faina , praful de copt si aromele. Le-am amestecat cu mixerul pana s-a incorporat toata faina. Intr-o tava ( 30/40 cm.) se...Citeste continuarea
Fursecuri
Postat de: Bunica in PrajituriSe freaca untul cu zaharul pana devine spumos,se adauga oul,mierea,siropul de artar,aromele si faina mixandu-se in continuare .Se obtine un aluat moale.Comozitia se toarna in seringa de ornat si...Citeste continuarea
Fasole cu carnaciori II
Postat de: corina241 in Mancaruri de legumeFasolea o tinem in apa rece cateva ore. Pregatim o oala in care punem fasolea la fiert.Apa se schimba de cateva ori(3-4 ori).Ultima oara cand schimbam apa vom adauga legumele date pe razatoare...Citeste continuarea
Fasole cu carnati
Postat de: Adinacarla in Mancaruri de legumeFasolea se spala si se lasa peste noapte la inmuiat in apa. A doua zi se arunca apa in care a stat fasolea si se pune fasolea la fiert in alta apa. Punem fasolea in apa abia cand apa incepe sa...Citeste continuarea
Foietaj cu mere si nuca
Postat de: MotanLaOale in PrajituriMerele se rad pe razatoarea mare curatzate de coaja sau cu coaja (eu le-am ras cu coaja ) si se pun la calit cu zaharul fara apa. Cand se evapora toata zeama lasata de mere se pune scortisoara...Citeste continuarea
File de cod pane
Postat de: LUK in PestePestele se stropeste cu putina zeama de lamaie,se sareaza si se lasa la rece 15-20min.Uleiul se incalzeste in tigaie.Intre timp batem oul cu putina sare.Portionam bucata de peste daca e prea...Citeste continuarea
Furnici in copac
Postat de: AndreeaJ in PasteCiupercile shiitake uscate se pun la inmuiat intr-un castron cu apa. Carnea tocata se pune intr-un castron si peste ea se adauga sarea, 1 lingurita de sos de soia, otetul de orez, 1 lingurita de...Citeste continuarea
Floricele din foietaj cu mere
Postat de: nadina73 in DulciuriSe decongeleaza aluatul de foietaj (nu de tot, se lucreaza foarte greu ) Se curata merele de coaja, se scoate mijlocul cotorului de la mar. Se taie feliute marul si se pune sa dea 2- 3...Citeste continuarea
Friptura de pui cu brocoli
Postat de: adriana_bobu in PuiSe pun in ulei incins pulpele condimentate si stropite cu sos de soia.Dupa ce le tragem putin pe ambele parti, adaugam 1/4 l vin alb si un pahar cu apa.Acoperim si lasam sa fiarba pana scade...Citeste continuarea
Friptura de mistret la cuptor
Postat de: carla27carla in PorcSe face baitul cu 3 zile inainte astfel: se curata si se taie zarzavatul feliute si se pune la fiert in apa ,se adauga usturoiul curatat si intreg si restul de mirodenii.Dupa ce a fiert cateva...Citeste continuarea
Fursecuri
Postat de: carmenvlad in PrajituriSe amesteca bine ouale cu praful de sare si cu zaharul, pana cand se fac banuti in aluat. Se adauga incet uleiul, zaharul vanilat si 4 cescute de faina (una cate una). Se opreste putin aluat...Citeste continuarea
Fasole cu ......cabanos:)))
Postat de: aziz in Mancaruri de legumeCalim ceapa si usturoiul , adaugam cabanosul si lasam putin la prajit. Se adauga fasolea si lingura de pasta de tomate +o cana de apa calda. Ccondimentam dupa gust si presaram patrunjel...Citeste continuarea
Friganele dulci
Postat de: kamy in DulciuriBatem bine ouale cu laptele si zaharul vanilat,inmuiem feliile de franzela bine,pe ambele parti si le prajim in ulei la foc mic. Punem pe un servetel absorbant. Se servesc presarand...Citeste continuarea
Friganele sarate
Postat de: kamy in Aperitive / GarnituriBatem ouale bine,adaugam sarea si piperul. Feliile de franzela le inmuiem bine in oua si le prajim pe ambele parti in ulei. Cand le scoatem le punem pe servetele absorbante. Le putem...Citeste continuarea
Friptura de porc la tava
Postat de: pusikmea in PorcSpalam carnea si legumele. Feleim carnea, nici prea subtire, nici prea gros, felii potrivite, le batem putin pe o parte cu ciocanul de snitele, dupa cre le condimentam cu de toate si le lasam...Citeste continuarea
Friptura de berbecut
Postat de: Sidy in OaieSe curata usturoiul si ardeiul se taie fasii subtiri.Carnea de berbecut dupa ce a fost curatata si spalata bine, se pune intr-o cratita sau tava unsa cu putin ulei. Pulpa se sareaza si pipereaza...Citeste continuarea
Fursecuri de catifea
Postat de: AndreeaJ in PrajituriIntr-un castron am amestecat ingredientele uscate, adica faina, amoniacul si sarea, iar intr-un alt castron. Am mixat bine de tot untul cu zaharul si un pliculet de zahar vanilat, am adaugat si...Citeste continuarea
Foccacia
Postat de: miha in PiineDrojdia o amestecam cu zaharul, putina apa calduta si 1 lingura de faina. Omogenizam si lasam maiaua sa creasca la loc cald. Faina amestecata cu sarea o punem intr-un castron, facem o...Citeste continuarea
Fursecuri
Postat de: aziz in Prajiturise amesteca galbenusurile cu zaharul pina isi dubleaza volumul adaugam untul.faina se amesteca cu sarea si se adauga in amestecul de ou.se fac bilute care se pun pe hirtie de copt sau hirtie...Citeste continuarea
Friptura de pui cu lamaie
Postat de: miha in PuiUsturoiul se piseaza foarte bine cu sare. Se adauga rozmarinul, piperul, apoi uleiul putin cate putin, amestecand pana se obtine o pasta. Lamaile se storc, iar sucul obtinut se toarna peste pasta...Citeste continuarea
Floricele cu dulceata
Postat de: LALY in DulciuriSe cerne faina impreuna cu sarea intr-un caston mai mare.Se adauga untul sau margarina taiat(a) bucati si se amesteca cu degetele,pana se obtine un aluat sfaramicios.Se adauga zaharul,apoi...Citeste continuarea
Fursecuri cu glazura de lamaie
Postat de: miha in DulciuriCiocolata se topeste la foc mic impreuna cu o lingura de lapte sau frisca lichida. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca...Citeste continuarea
Ficat invelit in bacon si sfecla rosie
Postat de: comanligia in FicatSe spala ficatii si se dau prin faina apoi se prajesc. Dupa racire ii rulam cu feliile de bacon si prindem cu scobitori apoi aceste rulouri le frigem ori pe gratar ori in cratita. Razium sfecla...Citeste continuarea
Fasole scazuta cu ciolan afumat
Postat de: raus in PorcIntr-o oala se pune fasolea la fiert si ,in alta ciolanul.Apa de pe fasole se arunca de doua ori,iar a treia oara se adauga zeama de la ciolan si ceapa si patrunjelul taiate marunt.Se mai tine pe...Citeste continuarea
Fursecuri fragede
Postat de: lia in PrajituriCernem faina si o amestecam cu praful de copt si zaharul vanilat. Intr-un bol , mixam untul cu zaharul, pana devine crema, adaugam galbenusele, iaurtul si amestecul de faina, omogenizam totul...Citeste continuarea
Focaccine con parmigiano
Postat de: andreea123 in Aperitive / GarnituriSe amesteca faina cu praful de copt, parmezanul, jumatate de lingurita de sare, oul si 50g de margarina incalzita in 100ml de lapte. Se framanta coca bine si se lasa sa stea 15 minute. Dupa...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata
Postat de: jojoba in PrajituriOuale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si coaja de lamaie pana devin spuma. Se adauga margarina si faina amestecata cu praful de copt. Se intinde o foaie si se stanteaza...Citeste continuarea
Ficat in lapte si mazare cu ciuperci
Postat de: postavaru in FicatSpalam ficatul bine si il curatam de pielite. Il taiem bucati potrivite si condimentam cu sare si piper. Punem ficatul intr-un caston si turnam laptele peste, atat cat sa-l acopere. Acoperim...Citeste continuarea
Foietaj surpriza
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneCotletele se spala , se lasa la scurs , se bat putin cu ciocanul de snitele si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Intr-o tigaie in care am pus putin ulei , apa si vin punem si cotletele...Citeste continuarea
File de curcan cu sos de ciuperci
Postat de: RuxyRux in CurcanPunem carnea pe gratar, spalata, condimentata( dupa gust), unsa cu ulei si o lasam pana se rumeneste. Pe gratarul unde am facut carnea, punem ciupercile si le rumenim pe ambele parti. Intr-o...Citeste continuarea
Felie de ciocolata
Postat de: bitza in PrajituriBlat: Galbenusurile se separa de albusuri.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste si ouale devin cremoase.Se adauga...Citeste continuarea
Friptura de porc cu miere
Postat de: luminita20_2006 in PorcSe pune cotletul de poc intr-un vas se condimeteaza pe toate partile cu un amestec din sare, piper, condiment picant, usturoi, boia dulce(putina), rozmarin dupa care se toarna vinul , sosul...Citeste continuarea
Fursecuri cu stafide
Postat de: postavaru in DulciuriAmestecam faina cu fragul de copt si adaugam untul la temperatura camerei. Amestecam bine cu mana pana devine un aluat sfaramicios. Adaugam zaharul, stafidele si rahatul taiat bucatele. In...Citeste continuarea
Ficat de vita prajit cu mamaliga
Postat de: aziz in Ficatprajim ficatul direct in ulei incins cu capacul deasupra. La sfarsit saram si adaugam usturoi dupa gust . Mamaliga nu e cazul sa va spun cum se face doar ca eu la sfarsit adaug cam 50 gr unt ,o...Citeste continuarea
File de somn acoperit cu crema de...
Postat de: laylalala in Peste1. Incinge cuptorul la 180 ˚ C. Unge un vas termorezistent cu putin unt topit. 2. Intr-un vas amesteca crema de branza cu marar. Sareaza fileurile de somn apoi aseaza-le...Citeste continuarea
Farfalle cu sos si rulada de curcan
Postat de: lili in FarfallePastele farfalle se fierb dupa innstructiunile de pe punga. Rulada de curcan o facem astfel: Batem pieptul ca si pentru snitel le condimentam cu sare si piper si il umplem cu...Citeste continuarea
Fursecuri cu jeleu
Postat de: bitza in PrajituriGalbenusul se mixeaza cu zaharul pana se topeste,se adauga untul/margarina moale si se continuua mixarea. Se pune sucul de portocala/lamaie,vanilia si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina...Citeste continuarea
File pangasius la cuptor
Postat de: Cristina_Vivi in Pangasiuspeştele se lasă la dezgheţat, după care se scurge bine de apă intre timp se taie ceapa cât mai mărunt, usturoil la fel, se amestecă împreună cu puţin ulei şi apă....Citeste continuarea
Fasole cu cârnaţi
Postat de: Retetegg in PorcFasolea am trecut-o prin acelasi proces prin care o trec mereu inainte de preparare, am lasat-o cu o seara inainte la inmuiat, am pus-o a doua zi la fiert, am scurs si schimbat apa de cateva...Citeste continuarea
Fasole cu ciolan afumat
Postat de: stelianaioana in Porcse toaca ceapa marunt,morcovul se taie rondele,dupa care le punem la calit in putin ulei. dupa ce si-au schimbat putin culoarea adaugam boia (eu am pus pasta de ardei facuta in casa).dupa care...Citeste continuarea
Friptura de iepure
Postat de: luminita20_2006 in Mancaruri cu carneSe portioneaza carnea intr-un vas se amesteca berea cu sos de soia si sos worcester rozmarinul, boabele de piper si foaie de dafin se pune carnea trebuie sa fie acoperita de marinada,...Citeste continuarea
Friptura de purcel cu fasolica
Postat de: adriana_bobu in PorcAm lucrat in paralel: intr-o tigaie am pus carnea portionata (presarata cu condiment) la prajit in ulei, iar intr-o oala am pus la fiert fasolea (lasata la umflat in prealabil) Am...Citeste continuarea
Fursecuri cu fistic
Postat de: meosiris in DulciuriAmestecam bine mierea cu untul topit, apoi punem galbenusul si zaharul. Omogenizam si adaugam faina impreuna cu praful de copt. Framantam un aluat din care intindem o foaie subtire si...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu ceapa
Postat de: mirela0911 in FicatSe curata si se taie marunt ceapa, se pune la calit in putin ulei. Ficatul il spalam si-l punem in apa fierbinte sa dea cateva clocote. Se scoate, se lasa la scurs si se adauga peste ceapa....Citeste continuarea
Faguri cu cremă de ciocolată şi...
Postat de: ionix in PrajituriCremă: cremă de nuci eu am avut o cană de la nucile umplute. Aici e reţeta cremei de nuci: http://www.bucataras.ro/retete/nuci-fragede-15361.html Dar puteţi să măcinaţi vreo...Citeste continuarea
Fursecuri spirale
Postat de: miha in DulciuriCiocolata se topeste la foc mic impreuna cu o lingura de lapte (sau la microunde)si se lasa la racit. Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga...Citeste continuarea
Fursecuri cu stafide şi ciocolată
Postat de: ionix in PrajituriStafidele se pun la înmuiat cu romul şi esenţa de migdale. Într-un vas puneam: zahărul, uleiul, ouăle şi zahărul vanilat. Amestecă foarte bine, până se...Citeste continuarea
Floricele de porumb cu caramel-...
Postat de: ionix in DulciuriFloricele se fac în două tranşe. Se încinge ceaunul foarte bine iar apoi se încinge foarte bine uleiul. Uleiul se testează cu un bob de porumb, când...Citeste continuarea