Friptura de porc cu legume la cuptor
Postat de: pusikmea in PorcSpalam carnea si o taiem bucati potrivite. Curatam si spalam cartofii pe care ii taiem cubulete. Punem 3 linguri de ulei intr-o tava termorezistenta, apoi adaugam cartofii si amestecul...Citeste continuarea
Foietaj cu chimen
Postat de: LUK in Aperitive / GarnituriAluatul se decongeleaza la temperatura camerei dar aveti grija sa fie rece atunci cand lucrati cu el(cititi si instructiunile de pe ambalaj)..intindem foaia,ungem cu oul...Citeste continuarea
Fursecuri fara ou
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un castron frecam margarina cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul putin cate putin,f aina o incorporam usor, apoi adaugam praful de copt stins in zeama de lamaie. Adaugam si...Citeste continuarea
Friptura de porc cu verdeturi si...
Postat de: epurasha2bb in PorcSe cresteaza bucatile de carne de porc in diagonala astfel incat sa obtinem un fel de romburi. Se dau cu sare, piper negru, si boia de ardei iute sau cate o lingura de sos de tomate picant grill....Citeste continuarea
Felii de porc rumenite in sos dulce
Postat de: Sidy in PorcSe fierbe carnea in apa cu sare pina cand este aproape fiarta. Dupa ce a fiert o scoatem din apa , o lasam sa se raceasca putin si apoi o feliem. Usturoiul curatit il taiem feliute subtiri....Citeste continuarea
Fursecuri pentru ceai
Postat de: ony in Dulciurifaceti un aluat din ingredientele de mai sus,framantati-l bine si puneti-l la rece 30 de minute. intindeti aluatul in foaie de cca 5 mm grosime si decupati diverse forme.puneti figurinele...Citeste continuarea
Ficatei si inimi de pui cu...
Postat de: maxion in Ficatspalam bine ficateii si inimile de sange si ii lasam sa se scurga intr-o strecuratoare , dupa care condimentam cu piper, vegeta si alte condimente dupa gust si punem la prajit cu un pic de ulei de...Citeste continuarea
Fondant din bomboane marshmallow
Postat de: pusikmea in DulciuriPunem bomboanele intr-o oala peste care vom pune cele 2 linguri de apa si le topim la baine marine, amestecand continuu. Dupa ce s-au topit incepem sa daugam zaharul pudra amestecand cu...Citeste continuarea
File de cod pane
Postat de: Adinacarla in PesteDupa ce fileul s-a dezghetat, il spalam bine s-l taiem si condimentam dupa preferinte. Batem ouale ca pentru omleta si le amestecam cu usturoiul pisat, semintele de susan si 2 linguri de...Citeste continuarea
Fursecuri cu lamaie si smantana
Postat de: mitinita in PrajituriSe amesteca margarina topita cu zaharul pana devina cremoasa. Adauga faina,smantana si sucul de lamaie. Se pune compozitia intr-un sprit si se spriteaza fursecurile cu forma de steluta....Citeste continuarea
Ficat de pui cu legume si garnitura...
Postat de: MIUTA in FicatSe pune la calit in ulei de masline ceapa taiata marunt,morcovul dat pe razatoare,ardeiul taiat cubulete.Se lasa cateva minute la calit,se adauga sare si zacusca de ciuperci.Apoi se pune ficatul...Citeste continuarea
Foietaj cu branza dulce si marar
Postat de: lavinia24 in Aperitive / GarnituriAluatul se lasa la dezghetat la temperatura camerei.Se intinde pe masa cu facaletul si se taie patratele.Se umple fiecare patratel cu branza dulce amestecata cu mararul tocat marunt,se...Citeste continuarea
Friptura de pui
Postat de: elena1988 in PuiTaiem puiul, il asezam in tava, punem ulei, apa, bulion, si un pic de condimente pentru pui si il punem la cuptor, inainte sa il scoatem cu 15 minute punem usturoiul, se serveste cu muraturi sau...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: medioto59 in Mancaruri de postSpalam fasolea si o lasam la inmuiat(eu de obicei o las de seara pana dimineata)in apa rece. A doua zi o punem la fiert , lasam sa dea in cateva clocote si aruncam apoi apa. Schimbam apa de doua...Citeste continuarea
Foietaj cu mere
Postat de: ianculubita in PrajituriMerele curatate de coaja,taiate cubulete,le calesc cu zaharul iar cand s-au inmuiat adaug stafidele pe care le-am tinut in apa calda sau cine doreste in coniac;am oprit focul,am adaugat...Citeste continuarea
Fructe de mare pe paine
Postat de: ianculubita in Fructe de mareIn tigaie am pus ulei si usturoiul intreg,l-am lasat pana a inceput sa se ingalbeneasca apoi l-am scos;am pus fructele de mare si rosia taiata cuburi;am lasat pe foc cu capac cateva minute,am pus...Citeste continuarea
File de peste in aluat
Postat de: ony in Pangasiusse spala fileul si se feliaza; apoi se presara sare piper,condimentele si se adauga sosul de soia; se amesteca si se lasa asa o jumatate de ora; intre timp se incinge uleiul si se bat ouale...Citeste continuarea
Ficatei cu orez si legume la cuptor
Postat de: postavaru in FicatFicatul se spala, se curata de pielite si se lasa in apa rece. Il punem apoi la fiert in apa. Intre timp pregatim legumele. Taiem prazul marunt iar morcovii ii curatam si ii dam pe razatoarea...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe freaca untul pana devine spumos, apoi amestecand continuu se adauga zaharul, zaharul vanilat si albusul. Praful de copt se amesteca impreuna cu faina si se adauga peste compozitie. La final se...Citeste continuarea
Frigarui de ananas trase in ciocolata
Postat de: asubana in DulciuriSe topeste untul in tigaie la foc mic, se adauga ananasul taiat patratele ca in foto, se adauga 1 lingurita de vanilie , sa calesc pana isi schimba culoarea ananasul dar sa nu lasati sa se...Citeste continuarea
Friganele
Postat de: asubana in Aperitive / GarnituriSe pune intr-un castron laptele si in alt castron se pun ouale batute cu sare si piper. Feliile de piine se inmoaie in lapte, se dau prin oul batut si se pun intr-o tigaie cu untul la...Citeste continuarea
Friptura de pui cu 7 condimente
Postat de: RuxyRux in PuiSe pune uleiul intr-o tava de jena, apoi bucatile de piept( taiem in doua fiecare piept). Le tavalim in ulei. Presaram condimentele. Adaugam si vinul rosu si dam la cuptor pentru 55 de minute la...Citeste continuarea
Fursecuri din nuca de cocos
Postat de: pusikmea in PrajituriAmestecam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care le mixam bine cu zaharul, pana acesta nu se mai simte si se formeaza o compozitie destul de groasa ca si consistenta, dupa...Citeste continuarea
Foietaj cu salam uscat si cascaval
Postat de: elena1988 in Aperitive / GarnituriDupa ce s-a dezghetat aluatul il mai intindem putin, il ungem cu ketchup, presaram oregano, punem salamul uscat, rulam aluatul si il taiem rondele. Le punem intr-o tava cu hartie de copt si...Citeste continuarea
Friptura asortata
Postat de: kamy in PorcCarnea afumata am fiert-o 10 min in apa cu 2 foi de dafin. Am sarat si piperat ceafa,pulpa afumata am piperat-o,am pus cimbru,am asezat carnea in tava,am pus o cana de apa,am acoperit tava cu...Citeste continuarea
Fursecuri cu malai si susan
Postat de: AndreeaJ in PrajituriIntr-un castron se cerne faina, se amesteca cu sarea si praful de copt si se pun deoparte. Untul se mixeaza cu zaharul brun, se adauga sucul de lamaie, oul si se mixeaza din nou. Se incorporeaza...Citeste continuarea
Fasole batuta cu ceapa caramelizata
Postat de: carmenvlad in Mancaruri de postSe fierbe fasolea foarte bine, se strecoara si se pastreaza 1 cana din zeama strecurata. Se mixeaza fasolea adaugandu-se incet din zeama de fasole fierbinte. Apoi se adauga 2 catei de usturoi...Citeste continuarea
Fusilli cu pui si ciuperci
Postat de: panacris in FusilliPastele se fierb in apa sarata conform indicatiilor de pe ambalaj. Ceapa se curata,se toaca marunt si se pune la dinstuit in ulei cu apa. Dupa ce s/a inmuiat ceapa se adauga carnea de pui...Citeste continuarea
File de hering la gratar
Postat de: mamaieelena in PestePestele decongelat l-am dat printr-un jet de apa rece si l-am tamponat cu hartie prosop l-am asezonat cu piper,sare si rozmarin(uscat) si l-am pus pe gratarul de la aragaz. Intre timp am...Citeste continuarea
Foccacia rapida cu smantana
Postat de: miremirc in PiineIntr-un castron mai maricel amestecam faina cu drojdia si facem un cuib in care adaugam pe rand smantana, cei 40 ml uleiul de masline, sarea, zaharul si amestecam incet apoi punem putin cate putin...Citeste continuarea
Fursecuri
Postat de: laylalala in PrajituriIncinge cuptorul la 180 ˚ . Bate untul cu zaharul. Adauga galbenusurile si romul, amesteca bine. Incorporeaza smantana. Inglobeaza apoi faina cu migdalele si sarea. Pune aluatul intr-un pos...Citeste continuarea
Fasole batuta cu pulpe de pui...
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carnespalam fasolea si o punem la fiert in apa cu sare dupa ce au fiert lasam sa se raceasca si cand s-au racit bagam mixerul si le mixam bine pana se face ca o pasta. Curatam usturoiul, il pisam...Citeste continuarea
Ficatei de pasare si oua invelite...
Postat de: MotanLaOale in FicatFicateii de pasare se curata, se spala si se pun la scurs. Ouale se fierb tare, se trec prin apa rece si se curata. Ficateii se usuca bine, se presara cu vegeta si piper si se ruleaza intr-o...Citeste continuarea
Friganele
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriFranzela se taie felii potrivite. Ouala se bat bine cu un praf de sare intr-un casrton. Laptele se amesteca cu zaharul. Uleiul se pune intr-o tigaie antiaderenta si se incinge. Feliile...Citeste continuarea
Ficat cu ceapa si mere
Postat de: panacris in FicatFicatul se curata de pielite, se spala si se portioneaza. Se prajeste usor in ulei de masline. Se scoate din tigaie ficatul si se adauga ceapa taiata rondele fine. Dupa ce s/a calit ceapa, se vor...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuca de cocos si piure...
Postat de: epurasha2bb in PrajituriSe freaca untul cu zaharul, zaharul pudra, galbenusul si crema de lapte cu unt de cocos.Apoi se adauga si fulgii de cocos. Separat amestecam faina cu praful de copt si amoniul si se adauga...Citeste continuarea
Foietaje fel de fel
Postat de: LUK in Aperitive / GarnituriAluatul se decongeleaza la temperatura camerei cam o jumatate de ora(nu trebuie decongelat de tot ca va deveni lipicios). O parte din cascaval l-am taiat cubulete,o parte l-am ras pe...Citeste continuarea
Friptura de porc la tava cu...
Postat de: epurasha2bb in PorcSe pune ulei pe fundul unei tavi groase/ceaun si apoi se aseaza bucatile de carne mai grosute. Se presara sare, piper, se aseaza cateii de usturoi si piciorusele de ciuperci deasupra, ceapa in...Citeste continuarea
Fursecuri
Postat de: sufletista in DulciuriSe freaca untul cu zaharul pana se topeste si devine o crema.Batem oul cu scortisoara,zaharul vanilia,esenta de portocale, Adaugam peste margarina,amestecam pana compozitia devine omogena....Citeste continuarea
Feldsalat
Postat de: cris2711 in SalateAm spalat salata bine ,am scurs-o cu atentie de apa si am pus-o intr-un castron mare.Am taiat rosiile in sferturi si le-am adaugat la salata,Feta am taiat cubulete(merge telemea ,eu nu gasesc...Citeste continuarea
Fasole galbena cu piept de pui
Postat de: ela in Mancaruri cu carnePrazul il tai marunt. Cureti morcovul si il tai cubulete. Ardeiul il taiem cubulete. Carnea o taiem bucati mai mici. Curatam si cartoful si il taiem cubulete. Intr-o oala punem...Citeste continuarea
Friganele din orez
Postat de: divainbucatarie in Mancare copiiAmestecam orezul fiert cu faina, scortisoara, zahar, coaja de portocale. Incorporam oul batut, esenta de vanilie si sucul de portocale si amestecam pana se omogenizeaza continutul. Intr-o...Citeste continuarea
Friptura de iepure la cuptor cu sos...
Postat de: mihaelaradu in Mancaruri cu carne1. Iepurele se spala bine si se pune la marinat pentru 2-3 ore cu oregano, rozmarin, menta uscata, vegeta, piper, boia, vin si putin ulei. 2. Inainte de a introduce carnea la cuptor, prajim...Citeste continuarea
Fursecuri cu lamaie si rahat(de post)
Postat de: LUK in PrajituriMargarina moale(la temperatura camerei) se mixeaza foarte bine cu zaharul pudra ,zaharul vanilat si coaja de lamaie. Dupa ce s-au omognizat se adauga zeama de lamaie si faina, treptat. Mixam cat...Citeste continuarea
Ficatei de pui trasi la tigaie in...
Postat de: RuxyRux in FicatSe spala ficateii se curata bine de pielite si de eventualele pungute amare. Se clatesc apoi din nou si nu se usuca pe servetel ci doar se aseaza intr-o strecuratoare ....astfel ca nu vom...Citeste continuarea
Friptura de curcan in sos de vin...
Postat de: RuxyRux in CurcanSe spala pieptul de curcan se inteapa cu un cutit, se sareaza, se pipereaza si se aseaza in vasul roman in care am pus 4 linguri ulei masline. Se amesteca cele doua linguri de ulei de masline...Citeste continuarea
File de pastrav cu piure de telina
Postat de: divainbucatarie in PastravTelina o punem la fiert. Intre timp calim ceapa taiata foarte marunt in uleiul de masline. Peste aceasta turnam vinul si lasam sa fiarba 1 minut. Cand telina este fiarta o pasam. Integram ceapa...Citeste continuarea
Ficatei pane
Postat de: ony in FicatDupa ce se spala ficatul foarte bine se pune la fiert in apa cu sare pentru 15 minute; se scurg f f bine si se dau prin faina si ou, apoi se prajesc in ulei incins. Cam asta este, in rest...Citeste continuarea
Fursecuri fragede cu nuca si gem
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriToate ingredientele le scoateti sa fie la temperatura camerei. amestecam margarina cu untura. punem zaharul peste si mixam bine,pana ce cristalele de zahar se topesc. apoi adaugam ouale...Citeste continuarea
Fundite cu sunca si ciuperci
Postat de: panacris in FarfallePastele se fierb in apa cu sare si un strop de ulei de masline, conform instructiunilor de pe ambalaj (al dente). Ciupercile se curata si se taie felii subtiri. Se incinge uleiul de masline, se...Citeste continuarea