Focaccia

de miremirc in Piine, 15 Mar 2011 | 6895 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lgt zahar
  • 1 lgt sare
  • 35 ml ulei de masline
  • Pentru uns :
  • 4 lg ulei masline
  • 4 lg aparozmarin
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia:

 Cernem faina intr-un castron mai mare, adaugam drojdia si amestecam bine de tot.

  Adaugam uleiul de masline, sarea, zaharul si apa calduta treptat, amestecand.

Framantam si daca aluatul este lipicios il lasam sa stea 15 minute apoi continuam sa framanatam; daca mai este necesar adaugam putina faina; trebuie sa obtinem un aluat elastic si moale.
Intr-o tava cu dimensiunile 30*40 cm punem ulei de masline si asezam aluatul; il intoarcem de cateva ori de pe o parte pe alta ca sa se inveleasca in ulei si il lasam la dsopit pentru 1 ora.

  Dupa ce a crescut il intindem cu mainile in tava (nu tragem de aluat ci il aplatizam doar) si facem cu degetele gropite din loc in loc; stropim cu amestecul de apa si ulei pe deasupra si presaram rozmarin proaspat.

  Lasam la crescut aluatul pentru 30 de minute, apoi il dam la cuptor pana se rumeneste.

  Facem amestecul de ulei de masline cu apa deoarece gropitele vor ramane albe comparativ cu aluatul care se va rumeni; daca ungem doar cu ulei de masline si gropitele vor fi rumenite.

  Delicioasa :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]