Fursecuri cu nuca de cocos si gem...
Postat de: mitinita in PrajituriSe bate untul cu zahar si ou cu un mixer electric pana devine cremos. Adauga faina,praful de copt,sarea si nuca de cocos. Se acopera bolul si se da la frigider 30 minute. Se...Citeste continuarea
Fatteh-Vita adaptat
Postat de: alice_ciobanu in VitaSe fierbe orezul basmati conform metodei clasice pe care o găsiţi, de regulă scrisă pe fiecare pungă de orez sau aici . Carnea tocată se pune la rumenit într-un ceaun cu puţină...Citeste continuarea
Fondue in paine
Postat de: esmerandra in Aperitive / GarnituriSe taie un capac de la paine si se goleste. Tineti miezul si capacul. Intr-un robot de bucatarie se triteaza branza, se adauga maioneza si se amesteca, dup acare s epune compozitia in paine....Citeste continuarea
Fasole facaluita cu ceapa caramelizata
Postat de: Dya in Mancaruri de postPunem fasolea la fiert intr-o oala de 2 litri, avand grija sa inlocuim apa cel putin o data. Dupa ce fasolea a fiert bine o spalam in apa rece pentru a o curata de cojile...Citeste continuarea
Ficatei cu ciuperci si sos de rosii...
Postat de: Corina33 in FicatSe unge o tava termorezistenta cu putin ulei si se porneste cuptorul la 180 de grade. Ciupercile se spala si se zvanta, apoi se taie in patru daca sunt mici (eu asa am gasit) sau felii si se...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: madi_marin in Mancaruri de postFasolea se pune la fiert. Dupa ce da in cateva clocote, se arunca apa si se pune din nou la fiert. Se adauga foile de dafin si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce boabele s-au inmuiat. Se taie...Citeste continuarea
Fasole prajite
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeSe fierb fasolele in apa cu sare, se schimba de 2 ori apa. Se curata ceapa si se caleste, se adauga morcovul dat prin razatoare, pasta de tomate. Se adauga o cana de supa de legume, se...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu ciuperci si rosii
Postat de: miha in FicatCeapa tocata marunt se caleste usor la foc mic in cateva linguri cu ulei de masline. Se pun si ciupercile tocate marunt sau taiate bucati mai mari, in functie de preferinta fiecaruia. Eu le-am...Citeste continuarea
Frigarui din pulpa de porc , cu...
Postat de: horia in PorcSpalam bine carnea,o uscam cu un servet,dupa care o taiem cuburi de aproximativ 2cm.(pot fi si mai mari.cu cat sunt mai mari,cu atat ramane mai suculenta friptura).dupa ce am taiat carnea,o asezam...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu ceapa
Postat de: miha in FicatCeapa si usturoiul marunt tocate se calesc usor in cateva linguri cu ulei de masline. Cand ceapa devine traslucida adaugam ficateii spalati si curatati. Perpelim ficateii pe toate partile,...Citeste continuarea
Fursecul Gandac
Postat de: alice_ciobanu in PrajituriSe freacă margarina cu zahărul până devine spumoasă, ca o cremă. Se adaugă apoi zahărul vanilat şi se încorporează făina. Se frământă bine până se obţine o...Citeste continuarea
Foccacia cu măsline verzi
Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in PiineM-am apucat de frământat pâine, mai bine zis o foccacia, adică o pâine plată originară din Italia (am găsit pe net explicaţia asta). Am început prin a face o maia...Citeste continuarea
Fluturi colorati(pancake cu afine...
Postat de: aziz in Mancare copiiSe bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat Se adauga laptele apoi faina cit sa obtinem un aluat ca o smantina groasa sau ca cel de clatite insa mai consistent. Impartim aluatul in doua,...Citeste continuarea
Fasole galbena cu pui
Postat de: elena1988 in PuiAm calit ceapa apoi am pus pieptul de pui taiat mic. Cand s-a rumenit frumos am pus un pahar de apa si am lasat sa dea un clocot, apoi am pus pastaile de fasole, condimentele. Dupa un clocot am...Citeste continuarea
Fursec umplut cu mar
Postat de: aziz in Prajiturise amesteca toate ingredientele pina obtinem un aluat de consistenta plastelinei pe care il punem in folie si-l dam la frigider cel putin 30 minute. merele se dau pe razatoare si se pun intr-o...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: Criss in Mancaruri de postFasolea se pune de seara pana dimineata la inmuiat. Apoi se fierbe, se arunca apa. Se repeta operatiunea de 3 ori, astfel fasolea nu mai baloneaza. Dupa ce se arunca si a treia apa, se pune apa...Citeste continuarea
Fasole scazuta - Mancare romaneasca...
Postat de: pinguin in Mancaruri de postCum se prepara Fasole scazuta - Mancare romaneasca autentica de post Am lasat fasolea la inmuiat cateva ore,in apa rece. Apoi am fiert-o si am schimbat apa de 3 ori.(Cu toate cred ca stim...Citeste continuarea
Foccacia cu cascaval si branza
Postat de: pusikmea in PizzaPunem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putina apa calduta si o lingura de faina intr-un bol si lasam asa 30 de minute pana creste maiaua. Cand maiaiua a crescut, adaugam faina,...Citeste continuarea
Flori,fete si ....un tort...
Postat de: diaconta in TorturiBlat: Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare.Se adauga apoi pe rand cele 5 linguri de zahar si galbenusurile unul cate unul. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata
Postat de: elena1988 in DulciuriAlbusele se bat spuma,untul se freaca cu zaharul pudra si vanilat. Se adauga putina faina, albusele si pe urma ciocolata topita, esenta de vanilie, apoi mai punem faina. Trebuie sa rezulte o...Citeste continuarea
Ficat de porc cu piure de cartofi
Postat de: elena1988 in FicatFicatul il spalam si il taiem cum vrem, il frigem pe tabla, curatam cartofii, ii fierbem si facem un piure de cartofii care il servim alaturi de ficatul de porc. Citeste continuarea
Frigarui de pui cu ananas
Postat de: FraicheBistro in PuiPregateste sosul astfel: amesteca ketchup-ul, sosul de soia, mierea, mustarul, zaharul brun, usturoiul tocat si sucul de lamaie intr-o tigaie mica. Lasa-le la foc mic timp de 20 minute. Taie...Citeste continuarea
File de pangasius pane in stilu' meu
Postat de: Anamaria7 in PangasiusCondimentam pestele cu sare si piper si il ungem bine cu amestecul de sos de soia si ulei. Il tinem la marinat cel putin o ora. Pregatim farfurii separata pentru faina, oua si seminte de...Citeste continuarea
Friptura de porc cu paste si masline
Postat de: Dulceatadetrandafiri in PorcSe amesteca mustarul, uleiul, otetul, cimbrul si busuiocul si se pune carnea de porc in acest amestec pentru 10 minute. Usturoiul de piseaza marunt, maslinele se taie rondele. Intr-un vas...Citeste continuarea
Friganele cu mere la cuptor
Postat de: mitinita in Mancare copiiIntr-o craticioara,topeste untul,adauga merele si amesteca. cand s-au inmuiat feliile de mere,adauga zaharul brun si mierea. Toarna compozitia intr-o tava. Aranjeaza feliile de paine...Citeste continuarea
Franzela cu costita, cascaval si...
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriSe unge o tava de chec cu unt din abundenta. Se taie franzela felii dar nu pana jos si se aseaza in tava. Costita si cascavalul se taie felii subtiri si se introduc intre feliile de...Citeste continuarea
Fasole galbena cu aripi
Postat de: sufletista in Puise decongeleaza fasolea se spala, se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare. Intr-o tigaie se caleste ceapa, se adauga usturoiul pisat, se calesc putin impreuna, dupa care se adauga fasolea...Citeste continuarea
Foietaj umplut cu crema de gris si...
Postat de: MIUTA in DulciuriSe pune laptele la fiert si un praf de sare.Cand fierbe se adauga esenta de vanilie,zaharul si grisul in ploaie.Se amesteca compozitia pana se ingroasa bine.Se da la rece.Cand compozitia s-a racit...Citeste continuarea
Friptura cu Sos de Vin si Cafea
Postat de: Furnicuti in PorcIntr-un vas punem vinul, zaharul, cimbrul, cafeaua, usturoiul si coaja de lamaie (curatata cu curatatorul de legume) si le punem pe foc. Lasam amestecul sa fiarba vreo 10 minute, dupa care lasam...Citeste continuarea
Fitofag cu garnitura de cartofi natur
Postat de: Lily_Musat in PesteCartofii ii taiati cuburi, adaugati legumele si ceapa rosie taiata rotund. Le amestecati cu putina sare, pe deasupra turnati 2-3 linguri de ulei de masilne si le bagati la cuptor. Bucatile de...Citeste continuarea
Fasole cu carnati
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeSe fierbe fasolea in apa cu sare. Dupa ce a fiert se scurge de apa si se trece pe sub un jet de apa. Se caleste o ceapa se adauga pasta de tomate, se mai lasa 1 min dupa care se adauga...Citeste continuarea
Falafel (chiftelute de naut)
Postat de: Criss in Mancaruri de postNautul trebuie lasat de seara la inmuiat in apa rece. Minim 12 ore. Eu l-am lasat vreo 16 si poate asta a fost secretul ca a iesit atat de bun. :) Mai intai am dat nautul prin masina de tocat...Citeste continuarea
Friptura preparata la Dry Cooker cu...
Postat de: mihaelab in PorcCarnea o taiem bucati si o punem intr-o punga care se inchide etans,peste care adaugam vinul,cimbrul,piper,boia iute,foi dafin,delikat si busuioc. Apoi le inchidem si le lasam asa pana a...Citeste continuarea
Friptura de pui cu cascaval
Postat de: pusikmea in PuiSpalam bine pulpele, dupa care le dezosam cu grija sa ramana cat mai intregi. Le ungem cu ulei pe ambele parti ( procedam asa pentru ca atunci cand carnea este facuta pe gril sau gratar iese...Citeste continuarea
Fasole scazuta
Postat de: asubana in Mancaruri de postFasolea muiata cateva ore(eu o las 4 ore), o fierb cateva minute si schimb apa de 3-4 ori,(3-4 clocote).Dupa care o las in voia ei sa fiarba timp in care eu pergatesc urmatoarele...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: asubana in Mancaruri de postLas fasolea la inmuiat cu o seara inainte, in apa rece. Dimineata fasolea este hidratata, iar pielita poate chiar sa fie indepartata de pe boabele de fasole.Am mai lasat si 4 ore cand ma...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu legume
Postat de: nico15 in PuiSe curata ficateii si se trec printr-un jet de apa rece se portioneaza si se lasa in asteptare, separat curatam legumele, le spalam si le taiem jullien. Intr-o tigaie se pune ulei de masline...Citeste continuarea
Friptura cu garnitura de cartofi...
Postat de: Dya in Mancaruri cu carneTot ceea ce trebuie facut este sa curatam bine carnea, sa o condimentam cu sare si piper dupa gust, dupa care sa o punem intr-o tava cu ulei si apa atat cat sa o cuprinda. Punem tava la...Citeste continuarea
Fasole frecata
Postat de: kamy in Mancaruri de postFasolea se pune la inmuiat de cu seara in apa rece. Se fierbe a doua zi cu sare si un cub de concentrat(daca doriti)impreuna cu cartofii curatati si taiati cubulete,se scurge de apa(se...Citeste continuarea
Fasole batuta cu ceapa caramelizata
Postat de: epurasha2bb in Mancaruri de postAm inmuiat fasolea de cu seara.Am pus-o la fiert in apa de o juma de palma deasupra boabelor si am lasat la fiert pana ce a scazut apa de un deget. Am schimbat de 3 ori apa si a treia oara am...Citeste continuarea
Fasole pastai scazuta
Postat de: LUK in Mancaruri de postPentru inceput trebuie sa specific ca eu am folosit fasole pusa inca din vara la borcan.Daca nu doriti sa folositi fasole simpla,aceasta pe care am folosit-o eu am preparat-o astfel:am pus...Citeste continuarea
Fondu ( dupa reteta elvetiana)
Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri1. Se foloseste o cratita cu peretii inalti ( sau un vas Zepter ) in care se topeste untul; cand este aproape lichid untul, se adauga svaiterul taiat cubulete, apoi se trage vasul de pe foc si...Citeste continuarea
Ficat de vita cu ceapa si ardei rosu
Postat de: roxanamiti in FicatCondimentam cu sare si piper ficatul; ungem o tigaie cu ulei si punem ficatul la prajit pe ambele parti apoi rezervam, Dupa ce am termint de prajit ficatul in aceeasi tigaie punem ceapa(...Citeste continuarea
Ficat de pui cu arome chinezesti la...
Postat de: Sylvia in FicatPreparare: spalam ficatul de pui, il curatam si il uscam cu hartie absorbanta. Intr-un vas mai punem la baza ficatul apoi turnam peste el o marinada facuta din putin ulei de masline, o...Citeste continuarea
Fasole alba in sos de rosii cu...
Postat de: adasev12 in Mancaruri cu carnemai intai am pus costita la prajit in tigaia de teflon, cu condimente de porc, putina boia , doi catei de usturoi si inca putin piper...am lasat sa se prajeasca mai mult sub capac, adaugand cate...Citeste continuarea
Focaccia
Postat de: miremirc in PiineCernem faina intr-un castron mai mare, adaugam drojdia si amestecam bine de tot. Adaugam uleiul de masline, sarea, zaharul si apa calduta treptat, amestecand. Framantam si daca...Citeste continuarea
Ficatei cu garnitura de orez si...
Postat de: sufletista in FicatFicateii se spala bine si se curata de pielita si se condimenteaza. Se pune si piperul, laptele si se lasa 30 minute, dupa care se pune la fiert. Se lasa sa fiarba cateva clocote dupa care...Citeste continuarea
Ficatei de pui aromati
Postat de: laylalala in FicatPrajeste ficateii in 25 ge unt pe ambele parti. Adauga ceapa si caleste-o impreuna cu ficateii 2-3 minute. Adauga vinul si condimentele. Lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 20-25 minute,...Citeste continuarea
Fursecuri cu portocale
Postat de: epurasha2bb in PrajituriSe amesteca intai toate ingredientele cu exceptia fainii si apoi se adauga si faina treptat , framantand cu mana pana obtinem un aluat de consistenta plastilinei. Se incinge cuptorul si se fac...Citeste continuarea
Friptura de porc cu sos de ceapa
Postat de: mimmi in PorcSe condimenteaza carnea,se pune intr-o forma de yena,se adayga vin,apa si foi de dafin. Se da la cuptor pana este aproape gata;pe urma se adauga mujdei si se mai lasa la cuptor pana este...Citeste continuarea