Fursec umplut cu mar

de aziz in Prajituri, 28 Mar 2011 | 5871 vizualizari

 

reteta am gasit-o pe culinar este exceptionala merita incercata

 

INGREDIENTE

  • 200-300 gr faina alba(in reteta originala era doar 150 insa aluatul nu arata deloc a plastelina cu doar 150 gr asa ca eu am adaugat pina mi-a placut aluatul)
  • 50 gr amidon sau corn flour
  • 100 gr zahar(eu am pus pudra)
  • 125 unt
  • 4 galbenuse
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf sare
  • umplutura:
  • 2 mere
  • zahar dupa gust
  • un vf lingura unt
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursec umplut cu mar:

se amesteca toate ingredientele pina obtinem un aluat de consistenta plastelinei pe care il punem in folie si-l dam la frigider cel putin 30 minute.

merele se dau pe razatoare si se pun intr-o cratita pe aragaz impreuna cu zaharul si untul cind s-au inmuiat adaugam scortisoara.si dam la o parte.aluatul cind il veti scoate pare sfarimicios il framantati putin si va deveni plastelina din nou intindeti foi si taiati in formele dorite,adaugati mar in mijlocul fursecului si lipiti deasupra un altul si punem in tava.cuptorul se incalzeste la 175 gr si lasam cam 15 minute.sint foarte fragile le scoateti cu o paleta si le lasati la racorit pe un gratar.

se pudreaza si se savureza.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursec umplut cu mar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu portocale si ciocolata