Prajitura Snickers

de Julie in Prajituri, 30 Dec 2011 | 13253 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri,
  • 100 g zahar,
  • 200 g nuci macinate,
  • esenta de vanilie,
  • 6 linguri faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 2 linguri cacao.
  • Crema:
  • 6 galbenusuri,
  • 14 linguri zahar,
  • 200 g nuci maruntite,
  • 200 g unt,
  • esenta de vanilie.
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Blat:

Se mixeaza albusurile cu zaharul, pana cand se obtine o bezea tare. Se adauga esenta, nucile si faina amestecata cu praf de copt si cacao. Se amesteca usor. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace timp se 20-25 minute. Blatul se lasa sa se raceasca si se taie in doua. Se obtin doua foi cu dimensiuni de 30 x 17 cm (dimensiuni tava 30 x 35cm).

Crema:

Intr-un vas se caramelizeaza 7 linguri cu zahar, se trage vasul deoparte si se adauga untul. Se amesteca pana se topeste, se adauga nucile si apoi galbenusurile frecate cu restul cantitatii de zahar. Se pune crema din nou pe foc si se lasa sa fiarba 5 - 6 minute pana ce se ingroasa.

Asamblarea:

Peste prima foaie se intinde jumatate din crema, se aseaza cea de-a doua foaie si restul cantitatii de crema. Se da prajitura la rece pana cand crema se intareste putin, apoi se toarna ciocolata topita. Se da din nou la rece. Se taie dupa preferinta, in patrate sau dreptunghiuri, abia dupa ce este bine racita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

Tort Pina Colada (cu ananas)

de RODIMUR 8

pe 01.09 la 15:58

Brioșe cu Oreo - Răsfățul dulce și rapid

pe 01.09 la 12:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta prajitura de post cu gem si nuca