Fasole cu ciolan... Tipic romanesc,...
Postat de: puideom150 in PorcSi acum sa va spun cum am facut... In primul rand am pus rasolul de porc la fiert intr-o oala cu apa, in care am adaugat sare, piper boabe si cateva frunze de dafin. Asta este partea care...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu mere
Postat de: lili2010 in FicatSe curata de pielite ficateii de pui,se spala si se lasa la scurs. Se curata,se spala si se toaca prazul. Se curata merele de coaja si se taie felii,se trec sub jet de apa rece si se lasa la...Citeste continuarea
Focaccia alla genovese
Postat de: LauraA in PiineIntr-un vas, amestecam apa, uleiul si zaharul sau mierea si incepem sa adaugam treptata faina. Cand prinde o oarecare consistenta, adaugam in restul fainii ramase drojdia uscata si continuam sa...Citeste continuarea
Foietaj cu branza sarata
Postat de: LUK in Aperitive / GarnituriAluatul se decongeleaza dar nu de tot(cat sa se poata intinde si taia). Pregatim umplutura :separam albusul de galbenus.Batem spuma albusul si amestecam cu branza de...Citeste continuarea
Fasole verde cu pui
Postat de: Sidy in PuiCeapa se curata si se taie marunt apoi se pune la calit in putin ulei.Dupa ce devine sticloasa se adauga pasta de gogosari, sare, piper si o cana cu apa. Adaugam pulpele fara pielita si lasam...Citeste continuarea
Friptura de vitel in vin
Postat de: adriana_bobu in VitaAm taiat carnea felii groase, am condimentat-o si am tras-o in ulei (pe ambele parti) alaturi de gogosar si ceapa taiate feliute. Am adaugat apoi si usturoiul taiat marunt , apa si o parte din...Citeste continuarea
File de cod cu susan si salata...
Postat de: csillag1993 in Peste-Fileul de peste se spala,se fasoneaza,se sareaza si se lasa la zvantat... -Se bat ouale,faina si pesmetul se cerne,pesmetul se amesteca cu susanul... -Pestele se trece prin: faina,ou si prin...Citeste continuarea
Friptura de porc in punga Knorr cu...
Postat de: Sidy in PorcCarnea de porc se introduce in Punga magica si se condimenteaza cu continutul aflat in punga. Se inchide punga cu dispozitivul atasat si se pune in tava peste cartofii preparati astfel : -se...Citeste continuarea
Friptura taraneasca cu coaste de...
Postat de: medioto59 in PorcCoastele de porc se taie in bucati potrivite, se spala si apoi se condimenteaza cu boia de ardei, cimbru, sare si piper.Se aseaza intr-un vas in care punem si carnatii pe care ii intepam cu...Citeste continuarea
File de cod cu legume si smantana...
Postat de: LUK in PestePestele se decongelaza(de preferat in frigider).Dupa ce s-a decongelat se verifica daca are oase(se mai gasesc si in fileuri) si se inlatura daca e cazul.Se aseaza pe o farfurie se...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu sos de rosii
Postat de: goldielocks in FicatSpala bine 500 gr ficatei de pui(eu adaug uneori si 500 gr inimioare si pipote de pui),lasa-i sa se scurga,apoi trage-i in tigaiein 2 linguri ulei,la sfarsit adauga o cana ,o cana si jumatate...Citeste continuarea
Flori de zahar ars
Postat de: Dya in DulciuriPunem zaharul, pe foc, intr-o craticioara din aluminiu sau inox. Cand se caramelizeaza si devine lichid adaugam cei 15 ml de apa si omogenizam (va deveni spumos). Adaugam apoi glucoza si...Citeste continuarea
Frigarui de pui la gratar
Postat de: alexandrinapop in PuiDupa ce le-am asezat frumos pe bete ,le-am dat cu un pic de condiment picant pentru pui , un strop de ulei si se lasa sa stea vreo 15 minute inainte de a fi puse pe gratar ( gratar cu carbuni am...Citeste continuarea
Fusilli cu carne tocata
Postat de: adasev12 in Fusillimai intai am pregatit carnea tocata: am taiat ceapa , ardeiul , usturoiul si telina marunt, am calit putin in ulei de masline, apoi am adaugat rosiile taiate marunt. am mai lasat la inabusit sub...Citeste continuarea
Fursecuri cu lamaie
Postat de: postavaru in DulciuriMixam untul bine pana devine cremos. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam apoi galbenusul, zeama si coaja de lamaie si omogenizam. Amestecam faina cu amidonul si un praf de sare si o...Citeste continuarea
Friptura la gratar cu cartofi noi
Postat de: adasev12 in Mancaruri cu carnedeci...inati am pregatit carnea pt gratar astfel: aripioarele le-am spalat bine, le-am curatat de eventualele pene ramase, le-am uscat cu un servet sia poile-am parlit bine la aragaz de par. le-am...Citeste continuarea
Ficat de pui in sos rosu cu stafide
Postat de: laylalala in FicatPune stafidele si vinul intr-o cratita pe foc mediu. Lasa pana cand vinul se apropie de fierbere, ia cratita de pe foc, acopera si lasa sa stea asa 15 minute. Scurge ficatul de lapte....Citeste continuarea
Felii de portocala cu miere si...
Postat de: mitinita in DulciuriCurata portocalele de coaja si taie-le in felii rotunde. Aseaza-le pe o fafurie. Amesteca mierea cu scortisoara si toarna peste portocale. Se poate orna cu frunze de menta Citeste continuarea
Ficatei la tigaie
Postat de: LUK in FicatFicateii se spala foarte bine.Se usuca de apa cu un servetel.Se ung cu ulei si se prajesc 5 min pe o parte 5 pe cealalta(eu am folosit tigaie nonaderenta si nu a mai fost nevoie sa pun ulei si in...Citeste continuarea
Friptura de porc cu cartofi curry
Postat de: susu in PorcImpanam friptura cu cativa catei de usturoi, adaugam condimentele si supa. Dam la cuptor si stropim din cand in cand cu zeama din tava. Spre sfarsit adaugam si vinul si lasam sa scada bine....Citeste continuarea
Fasole batuta cu carnati
Postat de: adasev12 in Mancaruri de legumemai inatai am pus carnatii la prajit...pana au fost gata am terminat si fasolica....deci carnatii i-am prajit bine in ulei la foc mic...sa se patrunda la mijloc... fasolea am scurs-o, am pus-o...Citeste continuarea
Friptura Stefania cu orez
Postat de: oana_d in PorcCarnea se curata si se taie in asa fel incat sa aiba o forma lunguiata. De la mijloc se scoate o bucata de aprox. 100 g si se pune deoparte. Apoi friptura se bate pana cand se lateste bine de tot,...Citeste continuarea
Ficatei cu cartofi la cuptor -...
Postat de: pusikmea in FicatSpalam si curatam bine ficateii de pielite si ii lasam cateva ore in apa rece ( pentru a iesii tot sangele din ei, sau ii spalati si ii lasati la scurs). Spalam si curatam cartofii. Tocam ceapa...Citeste continuarea
File de pangasius in staniol
Postat de: ella87 in PangasiusAm spalat pestele, l-am condimentat, am uns folia de aluminiu cu putin unt, am asezat pestele, am taiat rosia felii si am pus peste peste, ceapa verde, un strop de ulei de masline, busuioc si la...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuci, banane si ciocolata
Postat de: AndreeaJ in PrajituriNucile se prajesc usor la cuptor, se pun deoparte 15 bucati de miez intregi, restul se curata de pielite si se toaca marunt. Bananele uscate se maruntesc, 15 feliute intregi se pun deoparte....Citeste continuarea
Frigarui de porc
Postat de: kamy in PorcPentru ca stiam ca a doua zi facem frigarui,am pregatit carnea de cu seara.Am taiat-o felii cam de aceeasi marime si grosime,am pus peste :sare,piper,verdeturi a la provence,sos worcester cam3...Citeste continuarea
Ficatei pane cu piure de cartofi
Postat de: Sidy in FicatFicateii spalati se dau prin faina, ouale batute bine si apoi se frig in uleiul bine incins. Cartofii se curata se spala si se taie cubulete apoi se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata...Citeste continuarea
Fasole cu praz
Postat de: ella87 in Mancaruri de legumeSe pune fasolea in apa si se tine cateva ore. Dupa ce a stat se scoate si se pune la fiert, se schimba apa de vreo trei ori dupa ce a dat in clocot.Se adauga un cartof taiat in doua la ultima apa....Citeste continuarea
Fursecuri Trandafir
Postat de: diaconta in DulciuriDrojdia de amesteca cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina si se lasa sa dospeasca. Untul moale se amesteca cu cele patru galbenusuri,adaugate pe rand.Mai adaugam si...Citeste continuarea
Fursecuri cu vanilie
Postat de: miremirc in PrajituriMod preparare : Ouale le mixam cu zaharul apoi adaugam untul topit cu uleiul, esenta de vanilie iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt; se formeaza un aluat mai moale; vasul cu aluat...Citeste continuarea
Floricelele Nadinei din foietaj cu...
Postat de: Mihaela11_jo in PrajituriSe scoate aluatul de foietaj de la congelator si se lasa sa se dezghete suficient pentru a putea fi folosit. Merele se curate de coaja si samburi I se taie in rondele de cca 1 cm. Se pune la...Citeste continuarea
Friganele cu salata de pui si ciuperci
Postat de: madi_marin in PuiSe taie pieptul in felii , se unge cu putin ulei si se condimenteaza. Se pune la fript in tigaia grill. Alaturi se pun si ciupercutele curatate. In timp ce carnita si ciupercutele se frig, se...Citeste continuarea
Ficatei inabusiti cu sos aromat
Postat de: bitza in FicatIntr-o tigaie adanca se pun ficateii condimentat, fara ulei si se lasa pe foc, intorcandu-i pe toate partile pana se evapora toata apa, apoi se pun 3 linguri de ulei. Dupa ce se rumenesc putin...Citeste continuarea
Fritta(omleta la cuptor)
Postat de: bitza in Aperitive / GarnituriIntr-o tigaie fara coada sau cu o coada detasabila se pune carnea de pui condimentata si kaizerul sa se rumeneasca. Ouale se bat cu un praf de sare si piper si se toarna in tigaie (focul dat la...Citeste continuarea
Friptura cu usturoi si sos de rosii
Postat de: susu in PorcSe ia bucata de carne si se maseaza bine cu putin ulei, sos de soia si condimente, se cresteaza din loc in loc si se introduce cate un catel de usturoi. Se introduce intr-o punga pentru copt...Citeste continuarea
Ficatei in sos de smantana
Postat de: pusikmea in FicatSpalam si curatam ficateii de pielte. Intre timp punem o cratita cu apa la fiert, cand incepe sa fiarba adaugam ficatei, ii lasam cateva minute, doar sa se intrepatrunda, dupa care ii scoatem...Citeste continuarea
Friptura cu cimbru si patatas bravas
Postat de: Sidy in PorcSe condimenteaza carnea cu sare, piper, boia, curry si cimbru si se pune intr-o cratita cu doua linguri de ulei de masline. Adaugam o cana cu apa si doua linguri sos de soia. Acoperim...Citeste continuarea
Fursecuri cu banane
Postat de: mitinita in PrajituriSe amesteca bine zaharul cu margarina sau untul. Se adauga banana facuta pireu si se amesteca in continuare. Se adauga restul ingredienteleor. Se pun in tava cu lingura si se coc cam 8-10...Citeste continuarea
Frunze de ciocolata
Postat de: Lily_Musat in TorturiSe topeste ciocolata in bain-marie. Frunzele care au fost spalate si uscate se ung cu pensula PE DOSUL FRUNZEI cu ciocolata in 2 straturi. Se lasa sa se raceasca ciocolata dupa primul strat....Citeste continuarea
Fructe in glazura de ciocolata
Postat de: adasev12 in Dulciurimerele le-am curatat si le-am taiat felii mai groase si le-am pus putin pe foc in sirop sa se patrunda, dar numai pe jumatate( in apa cu zahar si scortisoara), portocala am desfacut-o felii,...Citeste continuarea
Friptura de porc cu rozmarin si...
Postat de: mitinita in PorcSe pun toate ingredientele intr-o punga cu fermoar (punga care se inchide ermetic daca nu folositi o punga mai mare care se poate lega) si se lasa la marinat cel putin 30 de minute. Se pot...Citeste continuarea
Foi cu frisca si nuca
Postat de: gaby_d in PrajituriPentru foi , amestecam toate ingredientele cu exceptia fainii si bicarbonatului, omogenizam, dupa care adaugam treptat faina, bicarbonatul stins si framantam pana obtinem un aluat destul de...Citeste continuarea
Fasole verde cu pesmet
Postat de: aziz in Aperitive / Garniturise fierbe fasolea la baie de aburi si se sareaza. prajim 2 felii de piine si le dam pe razatoare dupa care incalzim cuptorul la grill si punem untul in tava si firmiturile de piine pina devin...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriFasolea se inmoaie de seara pana dimineata in apa rece. Se spala si se pune la fiert in oala sub presiune cu apa si sare circa 1 ora. Cand este fiarta se scurge si se zdrobeste in robot...Citeste continuarea
Fursecuri Snickerdoodles
Postat de: postavaru in DulciuriMixam bine untul moale cu zaharul pana devine crema. Adaugam ouale batute putin si esenta de vanilie si mixam. Amestecam faina cu bicarbonatul, nucsoara si sarea si o incorporam in aluat....Citeste continuarea
Friptura de porc cu cartofi aurii
Postat de: Sidy in PorcCarnea se pune intr-o cratita cu o cana cu apa, sare si piper.Se acopera si se lasa sa se patrunda bine. Daca e nevoie se mai adauga putina apa , spre sfarsit adaugam untura, apoi se lasa sa se...Citeste continuarea
Foi de placinta cu mar
Postat de: aziz in Prajiturise unge vasul pt tarta cu unt sau margarina .se pune prima foaie se unge cu ou si se pun citeva firmituri de unt nu mult foarte putin adaugam urmatoarea foaie si punem marul punem iar foaie...Citeste continuarea
Friptura de pui usturoiata
Postat de: RuxyRux in PuiZdrobim usturoiul si-l amestecam cu uleiul si sarea, apoi un praf de piper. Ungem bine fiecare bucata de pui si lasam sa stea la marinat cat mai mult( daca se poate toata noaptea la frigider e...Citeste continuarea
Friptura clasica de iepure - in loc...
Postat de: Brindusa in Mancaruri cu carneVanatul, inainte de a fi gatit, are nevoie de putina pregatire. In linii mari ea arata asa: Mai intai se scot toate intestinele imediat dupa ce a fost adus acasa, dar nu se scoate...Citeste continuarea
Friganele cu porumb
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe caleste ceapa si usturoilul. Intr-un bol se adauga porumbul si se sfarama putin cu furculita. Se adauga ceapa prajita ,ceapa verde si oul. Se amesteca si se introduce...Citeste continuarea