Fasole batuta

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 28 Ian 2011 | 6540 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g Fasole boabe alba
  • 2-3 Cepe
  • 100 ml Ulei
  • Sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea se inmoaie de seara pana dimineata in apa rece. Se spala si se pune la fiert in oala sub presiune cu apa si sare circa 1 ora.

Cand este fiarta se scurge si se zdrobeste in robot adauganduse si uleiul pana devine o crema fina. Se potriveste de sare si piper.

In continuare eu cunosc 3 feluri de preparare

1-Se amesteca cu ceapa roshie tocata fin si se serveste pe paine prajita ornata cu muraturi.

2-Se amesteca cu usturoi pisat si se unge pe paine prajita ornandu-se cu muraturi.

3-Ceapa se toaca si se caleste in ulei pana devine rumena (se poate amesteca si cu o linguritza de boia) si se pune pe platoul cu fasolea batuta.

Se poate servi ca atare sau garnitura la carnatzi cu muraturi

Eu am servit fasolea batuta in  gogonele murate insotzite de carnatzi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gallo Pinto