Foi cu frisca si nuca

de gaby_duceag in Prajituri, 30 Ian 2011 | 18757 vizualizari

 

O prajitura simpla, din vremea copilariei mele. Nu o facusem de muuuuult.

 

INGREDIENTE

pentru foi:

  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei(sau 100 gr margarina)
  • 10 linguri zahar
  • un ou
  • o lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet
  • putina sare
  • faina cat cuprinde (aprox500-600gr)- pentru a obtine un aluat maleabil din care vom intinde trei foi

Umplut:

  • 600 gr smantana pentru frisca (aici sunt o norocoasa la ce smantana gasesc eu)
  • 150 gr nuca macinata
  • 8 linguri cu varf zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu frisca si nuca:

Pentru foi , amestecam toate ingredientele cu exceptia fainii si bicarbonatului, omogenizam, dupa care adaugam treptat faina, bicarbonatul stins si framantam pana obtinem un aluat destul de elastic, perfect pentru intins cu sucitorul.

Daca e prea tare mai adaugam lapte, in caz contrar mai adaugam faina.

Pe blatul de lucru infainat, din aluatul obtinut intindem trei foi, pe care le coacem pe dosul tavii, unsa cu margarina, (tava de20/30 ), la foc mediu pentru aprox. 20 minute (aveti grija sa nu le ardeti, depinde de cuptor).

Frisca o mixam bine impreuna cu zaharul, timp de 10 minute.

Oprim cateva linguri de frisca pentru pus deasupra prajiturii iar in cea ramasa adaugam nuca macinata.

Asezam o foaie , punem jumatate din frisca cu nuca, a doua foaie, restul de frisca, a treia foaie si apoi frisca simpla.

Deasupra am pudrat cu pudra de ciocolata.

Se taie doar dupa 24 ore.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu frisca si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

ieri la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu ciocolata, miez de nuca, cocos si stafide