A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ficatei cu mamaliguta

Postat de: Ubulika in Porc

Calim ceapa,apoi ficatul.Se condimenteaza,apoi se completeaza cu apa in functie de cat de gros vreti sosul.Peste 5 min punem bulionul si lasam la foc potrivit 20-25 min. Cand e gata punem...Citeste continuarea

Fettuccine cu sos alb si ciuperci

Postat de: privatelaura in Paste

Spalam ciupercile si le taiem felii. Sunca o taiem fasii.  Punem o tigaie la incins, cateva linguri de ulei si aruncam ciupercile feliate. Dam la foc iute ca sa se rumeneasca, daca dam la...Citeste continuarea

Frigarui ardeiate

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Portionati carnea de porc in bucati mici [cam cat doua cutii de chibrituri ] si subtiri.  Preparati  cu  blendarul un sos din sare . ulei , boia , piper ,. sos de soia ,...Citeste continuarea

Farfalle la tigaie

Postat de: mihaelar63 in Farfalle

Fierbeti pastele in apa si sare  ,,a la dente ''. Caliti usor salamul , sunca feliate , ardeii taiati cuburi si prazul maruntit  in ulei . Turnati farfallele peste mezelul si...Citeste continuarea

Foite cu crema de lamaie 2

Postat de: Creatsa in Prajituri

Foi: Mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat cateva minute pana se topeste zaharul. Adauga treptat uleiul,amoniacul stins cu zeama de lamaie si laptele si omogenizeaza bine. Adauga...Citeste continuarea

Fursecuri fragede glazurate

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam untul cu zaharul pudra, cu oul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, praful de sare. La final incorporam faina si obtinem un aluat lipicios...Citeste continuarea

Friptura de vita

Postat de: nilgun in Vita

Carnea se fierbe intreaga, apoi sa taie felii, nici prea groase nici prea subtiri.  Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Radacina de patrunjel se curata de coaja si se taie rondele. Se...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu condimente

Postat de: nilgun in Ficat

Prima data spalam ficateii si ii punem la fiert pentru aproximativ 15 minute. Apoi ii scoatem cu o paleta si ii transferam intr-o oala de tefal. Ii condimentam cu sare, piper, salvie, coriandru si...Citeste continuarea

Friptura de porc cu legume si cimbru

Postat de: dena in Porc

Legumele se curata se spala. Cartofii se taie in sferturi, telina bastonase, morcovii rondele iar ceapa pestisori. Se pun in tava impreuna cu untura topita (sau uleiul) si carnea intreaga. Se...Citeste continuarea

Fursecuri cu zmeura

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Ouale cu zaharul le omogenizam pana devin o crema spumoasa, adaugam smantana. Separat untul il framantam cu 2 linguri de faina, pliculetul de garant si zaharul vanilat, apoi incorporom untul in...Citeste continuarea

Ficat de porc prajit

Postat de: MotanLaOale in Porc

Ficatul de porc se spala bine si se usuca cu hartie absorbanta. Se curata de vene si pieliti si se taie felii potrivite. Se pune uleiul intr-o tigaie la incins si se pun bucatile de ficat la...Citeste continuarea

Fasole verde cu usturoi

Postat de: mamaieelena in Aperitive / Garnituri

Fasolea se scoate intr-o sita si se trece sub jet de apa.Tigaia se pune la incins,se adauga uleiul apoi usturoiul care se lasa putin la prajit. Se adauga fasolea si se amesteca totul bine apoi se...Citeste continuarea

Fursecuri cu nuci

Postat de: Xandrinne in Dulciuri

Măcinăm 150 g nucă. Punem la fiert untul, zahărul și zaharul vanilat, la foc mic (eu folosesc o oală cu fund dublu) și amestecăm până compoziția devine omogenă. Când...Citeste continuarea

Foi cu suc de rosii, crema de gris...

Postat de: Elena_Daria in Prajituri

Foi cu suc de rosii : intr-un vas punem faina, sucul de rosii, uleiul, zaharul, praful de sare, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si incepem sa framantam usor cu mana pana obtinem un aluat...Citeste continuarea

Fructe de mare cu capere

Postat de: andaoana in Fructe de mare

Decongelam fructele de mare . Ardeiul il taiem cubulete. Intr-o tigaie punem untul si uleiul de masline la incins , si adaugam ardeiul, lasam putin la calit si peste punem fructele de...Citeste continuarea

Friptura de oua

Postat de: ianculubita in Pui

Punem ouale la fiert iar in acest timp feliem snitelul, batem usor cu ciocanul, condimentam cu sare, piper apoi taiem suvite cat poate fi infasurat un ou si le lasam deoparte. Ouale dupa ce au...Citeste continuarea

Felie de lapte(adaptata)

Postat de: Kamelia92 in Prajituri

Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile, zaharul,mierea, faina, faina de gris si praful de copt le mixam bine,apoi adaogam aroma aleasa. Albusurile batute separat (pana se obține o...Citeste continuarea

Frigarui cu sos de rosii la gratar...

Postat de: ralu_ca in Porc

Dupa ce ne-am aprovizionat cu tot ce ne trebuie, taiem carnea de porc ( eu am folosit de data asta ceafa, e putin mai grasa, dar se poate folosi si muschi de porc) bucati mici si subtiri astfel...Citeste continuarea

Fasole verde pentru iarnă

Postat de: panacris in Conserve

Fasolea păstăi se curăță de capete și se rupe în bucățele potrivte, apoi se spală îm multă apă rece. Între timp se pune apă la fiert într-un vas mare, (eventual...Citeste continuarea

Fasole pastai cu ciuperci si aripi...

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Fasolea pastai se curata la capete si se rupe in bucati mai mici si se pun intr-un castron cu apa rece.Se clatesc bine si se pun la fiert 20 minute. Ceapa se toaca marunt,se pune la calit in...Citeste continuarea

File de pește cu roșii și ceapă...

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Încingem cuptorul la 180 grade C. Fileurile de pește se condimentează cu sare și piper negru. Se aranjează peștele într-o tavă - de preferat de yena unsă cu ulei (aprox. 1...Citeste continuarea

Fasole frecata, cu ardei copt

Postat de: babi5 in Mancaruri de post

Am spalat  bine fasolea   si am pus-o la inmuiat peste noapte . A doua zi  am spalat inca o data fasolea, am pus apa calda peste, am potrivit gustul de sare, am adaugat foile...Citeste continuarea

Fasole verde scazuta

Postat de: cris2711 in Mancaruri de post

Ceapa rosie si alba se toaca marunt. Se ia o cratita de 3l in care se pune putin ulei de masline,in care se caleste ceapa. Cand este calita,se adauga legumele,taiate dupa preferinta. Se...Citeste continuarea

Ficatei in vin

Postat de: andaoana in Pui

Ficatei ii spalam in apa rece , si ii curatam bine . Ceapa curatata si taiata cubulete sau pestisori o calim in putin ulei de floarea soarelui , adaugam peste ea ficateii scursi de apa si...Citeste continuarea

Fasole verde cu vitel aromat la cuptor

Postat de: FlaviaD in Vita

  Am taiat carnea de vitel felii subtiri fara a o fierbe in prealabil si fara a o bate cu ciocanul, oricum era foarte frageda. Intr-un vas termorezistent am asezat feliile de vitel dupa ce...Citeste continuarea

Friganele crocante

Postat de: AnyCostescu in Dulciuri

Se pun intr-un bol oul, laptele, zaharul tos si vanilat,putina sare si scortisoara si se amesteca bine cu un tel. Fulgii de porumb se pun intr-o punga si se trece cu sucitorul de cateva ori...Citeste continuarea

Fondant de ciocolata dupa o reteta...

Postat de: papabundetot in Prajituri

Am topit la bain marie untul cu ciocolata,separat am batut bine ouale cu zaharul pana cand si-au marit volumul si compozitia a devenit aerata.Dupa ce ciocolata s-a topit si racit putin am adaugat...Citeste continuarea

File de Novac prajit

Postat de: panacris in Peste

Peștele, deși a fost file, a trebuit să fie curățat de solzi, apoi s-a sărat și a fost lăsat la rece cca. 5 minute. Într-un vas adânc se amestecă 2 linguiri de făină cu 4...Citeste continuarea

Fursecuri cu nucă

Postat de: elucubratiiculinare in Dulciuri

Într-un castron cernem făina, scorțișoara, sarea și bicarbonatul. În alt castron amestecăm untul cu zahărul și oul. Atât oul cât și untul trebuie să fie la...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu piure de cartofi

Postat de: Valclaudia in Mancaruri cu carne

Spalam ficatul si il curatam de resturi (maruntaie nedorite).Curatam si spalam ceapa si ardeiul. Ceapa se toaca marunt, ardeiul se taie fasii si se calesc impreuna in ulei timp de 10 minute....Citeste continuarea

Foietaj cu muschi file si cascaval

Postat de: Elena_Daria in Aperitive / Garnituri

Lasam foietajul sa se dezghete, apoi il taiem in doua si intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie subtire. Asezam o foaie intr-o tava tapetata cu hartie de copt. O intepam din loc in...Citeste continuarea

Fructe la gratar cu sos de iaurt

Postat de: xana in Dulciuri

Fructele se taie in jumatati si se pun intr-o tigaie-gratar pana se inmoaie si se rumenesc putin(cam 3 minute pe ambele parti). Celelalte ingrediente se amesteca bine si se distribuie pe fructe...Citeste continuarea

Fasole frecata

Postat de: aliliana in Mancaruri de post

Fasolea se alege, se spala, se pune la inmuiat cateva ore.  Eu am pus-o sa fiarba in prima apa cu un varf ligurita bicarbonat. Lasam sa clocoteasca cu prima apa si aruncam. Punem la fiert...Citeste continuarea

Fasole pastai cu rosii si cimbru

Postat de: aliliana in Mancaruri de post

Ceapa se curata, se spala, se toaca.  Fasolea pastai se curata, se spala, se toaca.  Rosiile se spala, se toaca cubulete.  Intr-un vas se pune ulei la incins. Cand este...Citeste continuarea

Focaccia cu ierburi, din faina de...

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Piine

1. Se amesteca faina cu sarea, drojdia si apa.   2. Se adauga uleiul de masline si se incepe framantarea prin apasarea ferma a aluatului pana devine moale.  3. Se lasa la...Citeste continuarea

Fructe de mare cu garnitura de orez

Postat de: larisa_22 in Fructe de mare

 Ceapa taiata se caleste un 2 linguri de ulei incins intr-o oala, peste se adauga cartoful taiat cuburi, morcovul si sucul de rosii.cand incep sa fiarba adaugam orezul si o cana de apa!...Citeste continuarea

Friptura de porc si rulouri de...

Postat de: papabundetot in Porc

Cotletul de porc l-am marinat in sos soia,curry,fulgi de ardei,sumac si susan negru si l-am lasat cam 30 min . Dovleceii i-am taiat pe lung felii foarte subtiri si i-am sarat putin apoi i-am pus...Citeste continuarea

Fusilli cu gust de broccolli

Postat de: Valclaudia in Fusilli

Dam in clocot apa in care am fiert un brocolli, adaugam ardeiul si rosia taiate bucati. Lasam sa fiarba cca 10 min. Adaugam condimentele si uleiul, apoi fusilli si le fierbem conform...Citeste continuarea

Friptura de pui cu legume

Postat de: AlexandraOrdean in Pui

Pulpele se spala, se cresteaza pentru ca aroma sa patrunda bine in carne pe parcursul coacerii Legumele se spala bine, se curata (unde este cazul) Intr-o tava de iena se pune putin ulei de...Citeste continuarea

Frunze de viţă de vie pentru iarna

Postat de: aliliana in Conserve

Se aleg frunzele de vita de vie mai tinere, se spala si se pun la scurs. Intr-o oala se pune apa la fiert cu un varf de lingurita de sare. Cand apa incepe sa fiarba aproape de a clocoti, punem...Citeste continuarea

Foi cu miere de albine si crema de...

Postat de: Elena_Daria in Prajituri

Foi cu miere de albine: se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga untura, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet. Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10...Citeste continuarea

Foietaj cu piept de pui si legume

Postat de: Elena_Daria in Aperitive / Garnituri

Scoatem foietajul din congelator si il lasam sa se dezghete. Intre timp curatam si spalam ceapa, apoi o taiem solzisori. Spalam si ardeiul, il curatam de seminte si il taiem fasii. Punem...Citeste continuarea

Fasole pastai pentru iarna

Postat de: Bunica in Conserve

Fasolea se curata rupandu-se capetele. Se spala si se pune la fiert intr-o oala. Se lasa 5 minute la fiert dupa ce incepe sa clocoteasca. Dupa ce a fiert se scoate in apa rece,apoi se...Citeste continuarea

Fasole verde cu carnati uscati

Postat de: caroline in Mancaruri de legume

Fasolea se spala,se rup capetele si se pune la fiert in apa cu sare.Cand s-a fiert scurgem apa. Intr-o tigaie punem ulei si calim ceapa tocata . Adaugam fasolea si o calim fara sa adaugam...Citeste continuarea

Felie de caramel

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Budinca de caramel: i ntr-o craticioara punem zaharul cu o lingura de apa la caramelizat la foc mic. Aveti grija sa nu se arda!!! Cand s-a caramelizat stingem cu laptele si lasam sa...Citeste continuarea

Flori cu oua ochiuri

Postat de: Roberta_sacele in Aperitive / Garnituri

Se taie doua rondele din ardei de un cm grosime, care se curatata de seminte. Se aseaza rondelele in tigaia cu ulei si se sparge cu grija cate un ou in fiecare dintre acestea. Se lasa pe foc pana...Citeste continuarea

Fasole verde la vas Zepter

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Fasolea verde este o legumă înzestrată cu virtuţi terapeutice deosebite. Cunoscută şi sub denumirea de „consumator de zahăr”, fasolea verde împiedică absorbţia...Citeste continuarea

Frigănele înnobilate!

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Ouăle se bat energic cu un praf de sare. Feliile de pâine se trec prin amestecul de ouă, apoi se prăjesc în ulei fierbinte, cca. 2 minute pe fiecare parte. Se scot pe un șervet de...Citeste continuarea

Fasole pastai cu costita afumata

Postat de: COSTEO in Porc

Fasolea ,se curata,se spala,si se pune la fiert in apa cu sare,cca 30 minute.Intre timp costita de porc se portioneaza si se pune sa fiarba,nu o fierbem de tot,o sa mai lasam sa fiarba cu...Citeste continuarea

Foitaj cu visine, banane si lichior...

Postat de: privatelaura in Prajituri

Visinele spalate si desamburite se pun la fiert cu un pic de apa si zahar. Se lasa sa fiarba un pic cat sa formeze un sos scazut. Banana se curata, se taie in felii grosute. Dam drumul la...Citeste continuarea

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]