Ficatei cu mamaliguta
Postat de: Ubulika in PorcCalim ceapa,apoi ficatul.Se condimenteaza,apoi se completeaza cu apa in functie de cat de gros vreti sosul.Peste 5 min punem bulionul si lasam la foc potrivit 20-25 min. Cand e gata punem...Citeste continuarea
Fettuccine cu sos alb si ciuperci
Postat de: privatelaura in PasteSpalam ciupercile si le taiem felii. Sunca o taiem fasii. Punem o tigaie la incins, cateva linguri de ulei si aruncam ciupercile feliate. Dam la foc iute ca sa se rumeneasca, daca dam la...Citeste continuarea
Frigarui ardeiate
Postat de: mihaelar63 in PorcPortionati carnea de porc in bucati mici [cam cat doua cutii de chibrituri ] si subtiri. Preparati cu blendarul un sos din sare . ulei , boia , piper ,. sos de soia ,...Citeste continuarea
Farfalle la tigaie
Postat de: mihaelar63 in FarfalleFierbeti pastele in apa si sare ,,a la dente ''. Caliti usor salamul , sunca feliate , ardeii taiati cuburi si prazul maruntit in ulei . Turnati farfallele peste mezelul si...Citeste continuarea
Foite cu crema de lamaie 2
Postat de: Creatsa in PrajituriFoi: Mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat cateva minute pana se topeste zaharul. Adauga treptat uleiul,amoniacul stins cu zeama de lamaie si laptele si omogenizeaza bine. Adauga...Citeste continuarea
Fursecuri fragede glazurate
Postat de: Valclaudia in DulciuriUntul trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam untul cu zaharul pudra, cu oul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, praful de sare. La final incorporam faina si obtinem un aluat lipicios...Citeste continuarea
Friptura de vita
Postat de: nilgun in VitaCarnea se fierbe intreaga, apoi sa taie felii, nici prea groase nici prea subtiri. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Radacina de patrunjel se curata de coaja si se taie rondele. Se...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu condimente
Postat de: nilgun in FicatPrima data spalam ficateii si ii punem la fiert pentru aproximativ 15 minute. Apoi ii scoatem cu o paleta si ii transferam intr-o oala de tefal. Ii condimentam cu sare, piper, salvie, coriandru si...Citeste continuarea
Friptura de porc cu legume si cimbru
Postat de: dena in PorcLegumele se curata se spala. Cartofii se taie in sferturi, telina bastonase, morcovii rondele iar ceapa pestisori. Se pun in tava impreuna cu untura topita (sau uleiul) si carnea intreaga. Se...Citeste continuarea
Fursecuri cu zmeura
Postat de: Constelatialeu in PrajituriOuale cu zaharul le omogenizam pana devin o crema spumoasa, adaugam smantana. Separat untul il framantam cu 2 linguri de faina, pliculetul de garant si zaharul vanilat, apoi incorporom untul in...Citeste continuarea
Ficat de porc prajit
Postat de: MotanLaOale in PorcFicatul de porc se spala bine si se usuca cu hartie absorbanta. Se curata de vene si pieliti si se taie felii potrivite. Se pune uleiul intr-o tigaie la incins si se pun bucatile de ficat la...Citeste continuarea
Fasole verde cu usturoi
Postat de: mamaieelena in Aperitive / GarnituriFasolea se scoate intr-o sita si se trece sub jet de apa.Tigaia se pune la incins,se adauga uleiul apoi usturoiul care se lasa putin la prajit. Se adauga fasolea si se amesteca totul bine apoi se...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuci
Postat de: Xandrinne in DulciuriMăcinăm 150 g nucă. Punem la fiert untul, zahărul și zaharul vanilat, la foc mic (eu folosesc o oală cu fund dublu) și amestecăm până compoziția devine omogenă. Când...Citeste continuarea
Foi cu suc de rosii, crema de gris...
Postat de: Elena_Daria in PrajituriFoi cu suc de rosii : intr-un vas punem faina, sucul de rosii, uleiul, zaharul, praful de sare, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si incepem sa framantam usor cu mana pana obtinem un aluat...Citeste continuarea
Fructe de mare cu capere
Postat de: andaoana in Fructe de mareDecongelam fructele de mare . Ardeiul il taiem cubulete. Intr-o tigaie punem untul si uleiul de masline la incins , si adaugam ardeiul, lasam putin la calit si peste punem fructele de...Citeste continuarea
Friptura de oua
Postat de: ianculubita in PuiPunem ouale la fiert iar in acest timp feliem snitelul, batem usor cu ciocanul, condimentam cu sare, piper apoi taiem suvite cat poate fi infasurat un ou si le lasam deoparte. Ouale dupa ce au...Citeste continuarea
Felie de lapte(adaptata)
Postat de: Kamelia92 in PrajituriSeparam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile, zaharul,mierea, faina, faina de gris si praful de copt le mixam bine,apoi adaogam aroma aleasa. Albusurile batute separat (pana se obține o...Citeste continuarea
Frigarui cu sos de rosii la gratar...
Postat de: ralu_ca in PorcDupa ce ne-am aprovizionat cu tot ce ne trebuie, taiem carnea de porc ( eu am folosit de data asta ceafa, e putin mai grasa, dar se poate folosi si muschi de porc) bucati mici si subtiri astfel...Citeste continuarea
Fasole verde pentru iarnă
Postat de: panacris in ConserveFasolea păstăi se curăță de capete și se rupe în bucățele potrivte, apoi se spală îm multă apă rece. Între timp se pune apă la fiert într-un vas mare, (eventual...Citeste continuarea
Fasole pastai cu ciuperci si aripi...
Postat de: gurita_ta2005 in PuiFasolea pastai se curata la capete si se rupe in bucati mai mici si se pun intr-un castron cu apa rece.Se clatesc bine si se pun la fiert 20 minute. Ceapa se toaca marunt,se pune la calit in...Citeste continuarea
File de pește cu roșii și ceapă...
Postat de: elucubratiiculinare in PesteÎncingem cuptorul la 180 grade C. Fileurile de pește se condimentează cu sare și piper negru. Se aranjează peștele într-o tavă - de preferat de yena unsă cu ulei (aprox. 1...Citeste continuarea
Fasole frecata, cu ardei copt
Postat de: babi5 in Mancaruri de postAm spalat bine fasolea si am pus-o la inmuiat peste noapte . A doua zi am spalat inca o data fasolea, am pus apa calda peste, am potrivit gustul de sare, am adaugat foile...Citeste continuarea
Fasole verde scazuta
Postat de: cris2711 in Mancaruri de postCeapa rosie si alba se toaca marunt. Se ia o cratita de 3l in care se pune putin ulei de masline,in care se caleste ceapa. Cand este calita,se adauga legumele,taiate dupa preferinta. Se...Citeste continuarea
Ficatei in vin
Postat de: andaoana in PuiFicatei ii spalam in apa rece , si ii curatam bine . Ceapa curatata si taiata cubulete sau pestisori o calim in putin ulei de floarea soarelui , adaugam peste ea ficateii scursi de apa si...Citeste continuarea
Fasole verde cu vitel aromat la cuptor
Postat de: FlaviaD in VitaAm taiat carnea de vitel felii subtiri fara a o fierbe in prealabil si fara a o bate cu ciocanul, oricum era foarte frageda. Intr-un vas termorezistent am asezat feliile de vitel dupa ce...Citeste continuarea
Friganele crocante
Postat de: AnyCostescu in DulciuriSe pun intr-un bol oul, laptele, zaharul tos si vanilat,putina sare si scortisoara si se amesteca bine cu un tel. Fulgii de porumb se pun intr-o punga si se trece cu sucitorul de cateva ori...Citeste continuarea
Fondant de ciocolata dupa o reteta...
Postat de: papabundetot in PrajituriAm topit la bain marie untul cu ciocolata,separat am batut bine ouale cu zaharul pana cand si-au marit volumul si compozitia a devenit aerata.Dupa ce ciocolata s-a topit si racit putin am adaugat...Citeste continuarea
File de Novac prajit
Postat de: panacris in PestePeștele, deși a fost file, a trebuit să fie curățat de solzi, apoi s-a sărat și a fost lăsat la rece cca. 5 minute. Într-un vas adânc se amestecă 2 linguiri de făină cu 4...Citeste continuarea
Fursecuri cu nucă
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriÎntr-un castron cernem făina, scorțișoara, sarea și bicarbonatul. În alt castron amestecăm untul cu zahărul și oul. Atât oul cât și untul trebuie să fie la...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu piure de cartofi
Postat de: Valclaudia in Mancaruri cu carneSpalam ficatul si il curatam de resturi (maruntaie nedorite).Curatam si spalam ceapa si ardeiul. Ceapa se toaca marunt, ardeiul se taie fasii si se calesc impreuna in ulei timp de 10 minute....Citeste continuarea
Foietaj cu muschi file si cascaval
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriLasam foietajul sa se dezghete, apoi il taiem in doua si intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie subtire. Asezam o foaie intr-o tava tapetata cu hartie de copt. O intepam din loc in...Citeste continuarea
Fructe la gratar cu sos de iaurt
Postat de: xana in DulciuriFructele se taie in jumatati si se pun intr-o tigaie-gratar pana se inmoaie si se rumenesc putin(cam 3 minute pe ambele parti). Celelalte ingrediente se amesteca bine si se distribuie pe fructe...Citeste continuarea
Fasole frecata
Postat de: aliliana in Mancaruri de postFasolea se alege, se spala, se pune la inmuiat cateva ore. Eu am pus-o sa fiarba in prima apa cu un varf ligurita bicarbonat. Lasam sa clocoteasca cu prima apa si aruncam. Punem la fiert...Citeste continuarea
Fasole pastai cu rosii si cimbru
Postat de: aliliana in Mancaruri de postCeapa se curata, se spala, se toaca. Fasolea pastai se curata, se spala, se toaca. Rosiile se spala, se toaca cubulete. Intr-un vas se pune ulei la incins. Cand este...Citeste continuarea
Focaccia cu ierburi, din faina de...
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Piine1. Se amesteca faina cu sarea, drojdia si apa. 2. Se adauga uleiul de masline si se incepe framantarea prin apasarea ferma a aluatului pana devine moale. 3. Se lasa la...Citeste continuarea
Fructe de mare cu garnitura de orez
Postat de: larisa_22 in Fructe de mareCeapa taiata se caleste un 2 linguri de ulei incins intr-o oala, peste se adauga cartoful taiat cuburi, morcovul si sucul de rosii.cand incep sa fiarba adaugam orezul si o cana de apa!...Citeste continuarea
Friptura de porc si rulouri de...
Postat de: papabundetot in PorcCotletul de porc l-am marinat in sos soia,curry,fulgi de ardei,sumac si susan negru si l-am lasat cam 30 min . Dovleceii i-am taiat pe lung felii foarte subtiri si i-am sarat putin apoi i-am pus...Citeste continuarea
Fusilli cu gust de broccolli
Postat de: Valclaudia in FusilliDam in clocot apa in care am fiert un brocolli, adaugam ardeiul si rosia taiate bucati. Lasam sa fiarba cca 10 min. Adaugam condimentele si uleiul, apoi fusilli si le fierbem conform...Citeste continuarea
Friptura de pui cu legume
Postat de: AlexandraOrdean in PuiPulpele se spala, se cresteaza pentru ca aroma sa patrunda bine in carne pe parcursul coacerii Legumele se spala bine, se curata (unde este cazul) Intr-o tava de iena se pune putin ulei de...Citeste continuarea
Frunze de viţă de vie pentru iarna
Postat de: aliliana in ConserveSe aleg frunzele de vita de vie mai tinere, se spala si se pun la scurs. Intr-o oala se pune apa la fiert cu un varf de lingurita de sare. Cand apa incepe sa fiarba aproape de a clocoti, punem...Citeste continuarea
Foi cu miere de albine si crema de...
Postat de: Elena_Daria in PrajituriFoi cu miere de albine: se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga untura, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet. Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10...Citeste continuarea
Foietaj cu piept de pui si legume
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriScoatem foietajul din congelator si il lasam sa se dezghete. Intre timp curatam si spalam ceapa, apoi o taiem solzisori. Spalam si ardeiul, il curatam de seminte si il taiem fasii. Punem...Citeste continuarea
Fasole pastai pentru iarna
Postat de: Bunica in ConserveFasolea se curata rupandu-se capetele. Se spala si se pune la fiert intr-o oala. Se lasa 5 minute la fiert dupa ce incepe sa clocoteasca. Dupa ce a fiert se scoate in apa rece,apoi se...Citeste continuarea
Fasole verde cu carnati uscati
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeFasolea se spala,se rup capetele si se pune la fiert in apa cu sare.Cand s-a fiert scurgem apa. Intr-o tigaie punem ulei si calim ceapa tocata . Adaugam fasolea si o calim fara sa adaugam...Citeste continuarea
Felie de caramel
Postat de: Elena_Daria in DulciuriBudinca de caramel: i ntr-o craticioara punem zaharul cu o lingura de apa la caramelizat la foc mic. Aveti grija sa nu se arda!!! Cand s-a caramelizat stingem cu laptele si lasam sa...Citeste continuarea
Flori cu oua ochiuri
Postat de: Roberta_sacele in Aperitive / GarnituriSe taie doua rondele din ardei de un cm grosime, care se curatata de seminte. Se aseaza rondelele in tigaia cu ulei si se sparge cu grija cate un ou in fiecare dintre acestea. Se lasa pe foc pana...Citeste continuarea
Fasole verde la vas Zepter
Postat de: panacris in Mancaruri de postFasolea verde este o legumă înzestrată cu virtuţi terapeutice deosebite. Cunoscută şi sub denumirea de „consumator de zahăr”, fasolea verde împiedică absorbţia...Citeste continuarea
Frigănele înnobilate!
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriOuăle se bat energic cu un praf de sare. Feliile de pâine se trec prin amestecul de ouă, apoi se prăjesc în ulei fierbinte, cca. 2 minute pe fiecare parte. Se scot pe un șervet de...Citeste continuarea
Fasole pastai cu costita afumata
Postat de: COSTEO in PorcFasolea ,se curata,se spala,si se pune la fiert in apa cu sare,cca 30 minute.Intre timp costita de porc se portioneaza si se pune sa fiarba,nu o fierbem de tot,o sa mai lasam sa fiarba cu...Citeste continuarea
Foitaj cu visine, banane si lichior...
Postat de: privatelaura in PrajituriVisinele spalate si desamburite se pun la fiert cu un pic de apa si zahar. Se lasa sa fiarba un pic cat sa formeze un sos scazut. Banana se curata, se taie in felii grosute. Dam drumul la...Citeste continuarea