Fondant de ciocolata dupa o reteta a lui James Martin

de papabundetot in Prajituri, 5 Aug 2013 | 6455 vizualizari

 

De obicei nu imi place sa reproduc intocmai o reteta pentru ca mereu simt nevoia ca reteta sa poarte amprenta mea insa,in acest weekend am facut 2 deserturi (acesta este unul dintre ele) la care am respectat retetele fara sa schimb ceva…ma rog nu semnificativ caci am adaugat de la mine esenta de portocale :) Uitandu-ma mereu la emisiuni culinare am descoperit un Chef pe numele lui James Martin care gateste atat feluri principale cat si deserturi,si mi-am notat odata aceasta reteta a lui,careia el ii spunea Fondant de ciocolata.Cautand mai apoi pe prietenul Google am vazut ca acestui desert i se mai spune si Sufleu de ciocolata sau…mai pretentios Moelleux au chocolat si m-am gandit sa incerc si eu…a fost intr-adevar un desert rafinat dar pe care nu l-as face mereu…

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 200 gr cioclata amaruie 70%
  • 200 gr unt
  • 300 gr zahar
  • 6 oua
  • 100 gr faina
  • esenta de portocale
  • putin pesmet pentru tapetat formele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fondant de ciocolata dupa o reteta a lui James Martin:

Am topit la bain marie untul cu ciocolata,separat am batut bine ouale cu zaharul pana cand si-au marit volumul si compozitia a devenit aerata.Dupa ce ciocolata s-a topit si racit putin am adaugat in ea esenta de portocale,apoi am adaugat-o peste oua si am amestecat usor,am adaugat apoi faina si am mixat pana cand aceasta s-a incorporat bine.
Am incalzit in prealabil cuptorul pentru a fi pregatit din timp pentru deliciosul meu desert cu ciocolata.

In 12 forme de briose (din aluminiu) am pus cate putin ulei si am tapetat cu pesmet apoi le-am umplut cam trei sferturi cu aluatul meu si le-am introdus in cuptor pentru 10 minute.

Dupa ce timpul a expirat,le-am verificat marginile si erau intarite,asa ca am considerat ca e gata desertul meu ciocolatiu.

Am scos cu grija fondantul din forma si am servit cu cateva bucati de zmeura alaturi si menta pentru decor.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fondant de ciocolata dupa o reteta a lui James Martin" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Rocsi 1

05.08.2013, 11:00

Cred ca este foarte bun

alilianaa 1

05.08.2013, 14:50

mm, ce bun..

butoiaurora76 1

05.08.2013, 15:23

Bun de tot!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fondant de ciocolata