Fasole verde pentru iarnă

de Panacris in Conserve, 11 Aug 2013 | 7722 vizualizari

 

Știu că nu-i mare ”rețetă”, dar poate fi de folos gospodinelor începătoare!

 

INGREDIENTE

  • fasole verde 3 kg,
  • fasole galbenă 3 kg,
  • apă rece,
  • sare grunjosă 1 lingură,
  • zeamă de lâmăie.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde pentru iarnă:

Fasolea păstăi se curăță de capete și se rupe în bucățele potrivte, apoi se spală îm multă apă rece. Între timp se pune apă la fiert într-un vas mare, (eventual unul cu strecurătoare în el, cel pentru fiert spaghete) iar când clocotește apa, se adaugă sarea și zeama de lămâie, apoi fasolea ( cca. 3 mâini!) și se lasă cca. 10 minute la clocotit, nu mai mult, altfel se înmoaie prea tare. Se scoate repede, într-un vas cu apă rece, eventual gheață, ca să se răcească rapid, să nu-și piardă culoarea. Se repetă procesul până ce se termină toată fasolea. Apoi se pun în pungi, se videază cu aparatul de vidat și se dau la congelator. Iarna vom avea bunătatea de fasolică numai bună pentru salata sau mâncăruri.

Spor la treabă! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde pentru iarnă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Corinuta 1

11.08.2013, 13:15

Foarte buna ptr la iarna!

Anett 1

11.08.2013, 13:50

Rocsi 1

11.08.2013, 19:51

sunt foarte bune. Eu pun la borcane ca in congelator nu am unde, e prea mic

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]