Fursecuri fragede glazurate

de Valclaudia in Dulciuri, 24 Aug 2013 | 6363 vizualizari

 

dupa mai multe incercari (esuate) de folosire a pistolului achizitionat din Penny, azi am incercat reteta postata de Lily_Musat. A functionat si sunt multumita de rezultat! (Simo stie! ;) )

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. faina
  • 180 gr. unt
  • 70 gr.zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 plic de vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 ciocolata + 1 lingura de smantana= glazura
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede glazurate:

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei.

Amestecam untul cu zaharul pudra, cu oul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, praful de sare. La final incorporam faina si obtinem un aluat lipicios pe care il trecem prin pistolul de fursecuri prin formele dorite.

Spritam cate un fursec tinand pistolul lipit de tava.

Atentie: nu ungem tava si nu folosim hartie de copt, fursecurile au suficienta grasime pentru a nu se lipi de tava in timpul coacerii.

Dam tava la cuptor pentru cca 15/20 minute la temperatura moderata (170 grade).

Le scoatem din tava, le lasam la racit.

Topim ciocolata la foc mic amestecand-o cu smantana.

Cu ajutorul unei pensule de silicon ungem fursecurile reci cu ciocolata si presaram bombonele colorate pentru decor.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede glazurate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

tilaghinea 1

25.08.2013, 18:49

nu stiu cat de bune vor fi,dar arata delicios!!!!

Aurelia 07_07 1

25.08.2013, 19:43

Lia_ 1

25.08.2013, 21:24

wooow !!! ... ce intr-un mare fel arata! ... de bune nici nu mai vorbesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri bicolore - de post