Ficatei cu paste
Postat de: ianculubita in PasteFicateiii curatati,spalati se pun pentru 5-6min.in apa clocotita apoi se scurg bine si se pun in tigaia cu ulei incins sa se rumeneasca;dupa ce s-au rumenit se adauga vinul,bulion,usturoi...Citeste continuarea
Farfalle cu hribi si smantana
Postat de: andaoana in FarfalleHribii ii spalam in apa rece pentru a indeparta pamantul si eventualele frunze de pe ele. II feliem subtiri si ii lasam deoparte. Intr-un vas mare cu apa punem 2 litri de apa la fiert. Cand...Citeste continuarea
Fettuccine cu varza calita
Postat de: andaoana in PasteIntr-un vas punem pe foc 2.5 litri de apa . Cand atinge punctul de fierbere adaugam sarea si lasam sa inceapa sa clocoteasca. Adaugam pastele , amestecam de cateva ori si lasam sa fiarba 6...Citeste continuarea
Fusilli cu bacon, sos Pesto si...
Postat de: simona72 in PasteSe pune apa cu sare la fiert. Apa sa fie multa, aproximativ 1,5 litri. Cand apa da in clocot se adauga pastele si se fierb 10 minute. Intre timp facem sosul… Taiem baconul in bucatele si...Citeste continuarea
Fritatta cu ceapa verde si cartofi
Postat de: CameliaComan in Aperitive / GarnituriEu am fiert cartofii seara pentru ca dimineata nu am timp prea mult.Puteti sa ii fierbeti si dimineata daca aveti timp.Tocam ceapa verde rondele finute.Cei 3 cartofi trebuie taiati in cubulete...Citeste continuarea
Fusilli cu ton la cuptor
Postat de: licurici_lra in PasteAm pus apa la fiert. Cand a fiert apa, am adaugat pastele si putina sare, apoi le-am fiert 8 min. Am pus o lingura de ulei intr-o tigaie, am adaugat usturoiul pisat si l-a calit 1...Citeste continuarea
Fusilli cu legume și chilli
Postat de: mirela0911 in PasteSe fierb pastele în apa clocotită cu sare. Când sunt gata, se strecoara, se trec sub un jet de apa rece și se lasă să se scurgă. Dovlecelul se curăță de coajă și de...Citeste continuarea
Fursecuri aromate de toamna
Postat de: momo121 in DulciuriUntul la temperatura camerei il amestecam cu zaharul pudra pana formam o crema, adaugam si oul cu albusul(optional) pana le incorporam bine si pe acestea. Faina cu praful de copt...Citeste continuarea
Fusilli cu ragu de ton,vanata si...
Postat de: caroline in PastePunem o oala cu apa la fiert. Cand apa fierbe, punem sare si pastele .Le fierbem pentru 11 minute amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele. Vanata se...Citeste continuarea
Fursecuri fragede ,, Arici,,
Postat de: andaoana in DulciuriUntul impreuna cu zaharul (ar fi bine sa utilizati zahar pudra pentru a scurta timpul de mixare) il mixam bine pana cand devine spumos. Adaugam pe rand cate un ou mixand bine dupa fiecare. Punem...Citeste continuarea
Fasole scazuta la cuptor cu ardei...
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postIntai de toate, spalam fasolea, pe care o alegem inainte, o punem la inmuiat in apa clocotita pentru 3-4 ore. In acest timp, schimbam o data apa, dar punem tot clocotita. Intr-o oala punem apa,...Citeste continuarea
Frittata cu de toate
Postat de: iri_love in PuiPentru început curățăm cartofii, ii spălăm si apoi ii taiem felii ca pentru prajit. Carnea o spălăm, dupa care o taiem in cubulete. Cartofii si bucatile de...Citeste continuarea
Fusilli cu ton si rosii
Postat de: Pungasa_Rogue in FusilliSe pune apa la fiert impreuna cu sarea si cand dau in clocote se pun pastele, fierbandu-se conform indicatiilor de pe pachet, apoi se iau de pe foc si se acopera cu un capac. Se unge o tigaie...Citeste continuarea
Farfalle cu cascaval si sos de...
Postat de: reisnaor_2006 in FarfalleCascavalul il dam prin razatoare.Intr- o tigaie incingem uleiul si sotam usturoiul.Adaugam sosul de rosii cu busuioc,sare,piper si busuioc tocat....Citeste continuarea
Friptura de porc cu legume
Postat de: anamaria33 in PorcSe amesteca condimentele (boia, sare, piper, fara chimen). Carnea se spala, se usuca si se condimenteaza bine cu condimentele amestecate. Se curata legumele, se spala si se taie in bucati...Citeste continuarea
Fasole cu carnati in stil frantuzesc
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe taie fasiile de Pancetta in cuburi si se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei, 2 minute. Se adauga ceapa taiata julienne si prazul tocat. Dupa 1 minut se adauga foile de dafin, rozmarinul,...Citeste continuarea
Friganele cu scortisoara
Postat de: cris2711 in DulciuriIntr-o craticioara se topeste untul cu zaharul iar apoi se adauga scortisoara. Cele 2 oua si laptele se bat intr-un castron cu o furculita. Marginile feliilor de paine toast se taie iar apoi...Citeste continuarea
Ficăţei cu ciuperci
Postat de: Zamfira in FicatSpălam ficăţeii de pui şi ii tăiem în 2-3. Tăiem in bucăţi mai mici ciupercile, dacă sunt ciuperci proaspete trebuie curăţate şi spălate abia apoi mărunţite. Curăţăm,...Citeste continuarea
Foi lasagna cu ciuperci,praz si bacon
Postat de: CameliaComan in PasteCuratam ciupercile si apoi le taiem feliute.Punem 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie iar dupa ce se incinge punem ciupercile si dam focul potrivit.Dupa 1 minut adaugam 1 catel de usturoi...Citeste continuarea
Ficat de porc cu sos de mustar
Postat de: cristeena20 in Ficat- Feliile de ficat le condimentam cu sare si piper negru macinat si presaram cu cimbru verde. lasam cca 10 minuite la frigider sa se intrepatrunda aromele. - Intr-o tigaie adanca punem uleiul...Citeste continuarea
Farfalle cu sos alb
Postat de: mihasara in FarfalleFierbem pastele conform indicatiilor de pe pachet. Intre timp punem 1 lingura de ulei in tigaie si adaugam kaizerul taiat fasii. Il lasam cateva minute sa se rumeneasca si...Citeste continuarea
File de biban la cuptor
Postat de: Ksenya in PestePestele il verificam de oase ,saram si piperam si il lasam la frigider pentru a 2-a zi.A 2-a zi pregatim o marinada cu care vom unge fileurile din: coaja de lamaie ,sucul de lamaie,uleiul de...Citeste continuarea
Fasole prajita
Postat de: Anett in Mancaruri de legumePunem fasolea cu o zi inainte de preparare in apa. A doua zi scurgem si fierbem. Maruntim ceapa si calim in ulei, adaugam apoi fasolea si ardeiul. Prajim pentru cateva minute apoi adaugam pasta...Citeste continuarea
Friptura de pui in sos picant de...
Postat de: merisor67 in PuiPentru ca puiul meu a fost unul de curte, am pus mai intai carnea la fiert pentru a o fragezi, dar si pentru a folosi supa ulterior la mancare. Deci, portionam carnea si o punem la fiert in apa...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata alba si...
Postat de: RuxyRux in DulciuriDin aceasta compozitie ne iese o tava plina de fursecuri. Untul rece dar moale( eu l-am dat pe razatoare) se mixeaza cu zaharul si vanilia 3 minute, se adauga oul si galbenusul si se mixeaza in...Citeste continuarea
Ferrero Rocher
Postat de: Meea in DulciuriIncepem prin a sfaramita napolitanele.Intr-un bol punem napolitanele sfaramitate impreuna cu nuttela si 50g alune macinate si amestecam bine pana cand aluatul se poate modela usor(la nevoie...Citeste continuarea
Ficat de porc cu ceapa
Postat de: Moni_alex in FicatSe spala bine ficatul de porc si se lasa in lapte timp de o ora. Se pun untul si uleiul intr-o tigaie, se adauga ceapa taiata feliute si se lasa la calit timp de cateva minute. Se scoate...Citeste continuarea
Foietaj cu gem de gutui
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe spala bine gutuile de puf, apoi se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Int-o ola cu fundul dublu se pune gutuile razalite impreuna cu zeama de lamaie, zaharul si apa la foc...Citeste continuarea
Friptura de porc in vin rosu la tigaie
Postat de: Valclaudia in PorcCarnea de porc se taie bucatele apoi se pune la prajit in 2 linguri de ulei. Lasam la prajit doua minute, apoi o intoarcem pe cealalta parte. Adaugam sare dupa gust, bobitele de mustar si...Citeste continuarea
Fasole alba - la congelator
Postat de: mihaelar63 in ConserveAm ales fasolea. Boabele trebuie sa aiba coaja neteda fara portiuni inegrite sau ingalbenite. Am spalat fasolea si am pus-o la hidratat 2 ore in apa calduta. Am fiert fasolea...Citeste continuarea
Fantana de dragoste
Postat de: RuxyRux in DulciuriPreparam intai crema pentru a avea timp sa se raceasca. Laptele se pune pe foc mic si se infierbanta , in el se pune vanilia. Ouale se mixeaza bine cu zaharul, se adauga amidonul, apoi se...Citeste continuarea
Fursecuri Milano cu ciocolata
Postat de: RuxyRux in DulciuriUntul moale se mixeaza 2 minute, apoi se adauga zaharul pudra, vanilia si se mixeaza pana devine totul o crema( sa nu va speriati ca la inceput se va face firmituri). Se adauga usor...Citeste continuarea
Felii de mar la cuptor cu...
Postat de: RuxyRux in DulciuriMerele se feliza subtire, se pensuleaza cu apa de trandafiri, apoi se pun in formele de briose, felie cu felie se presara cu vanilie si scortisoara si deasupra se toarna sirop de artar....Citeste continuarea
Foi fragede cu branza si stafide
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriAluatul: Topim untul. Mixam ouale cu zaharul, adaugam untul topit, apoi laptele. Cernem faina, incepem sa o incorporam treptat cu praful de copt si sarea. La final punem vanilia, framantam pana...Citeste continuarea
Friganele sarate
Postat de: violeta30 in Aperitive / GarnituriSpargem oul si il batem ca pentru omleta. adaugam delikatul si inmuiem feliile de paine in omleta pe ambele parti. Prajim in ulei incins. Putem adauga o felie de sunca pe una din felii, iar pe...Citeste continuarea
Frigarui cu mozzarella si mini wurstel
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriRosiile le spalam si le taiem in patru parti . Daca vom folosi rosii tip cherry e de ajuns sa le taiati in doua . Mozzarella o scurgem bine de apa de conservare , punandu-le pe un servet...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuca si stafide
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriUntul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul pudra si sarea. Incorporam oul, apoi nuca pe care o macinam inainte. Adaugam stafidele, praful de copt, apoi faina cernuta, treptat. La...Citeste continuarea
Fursecuri cu gem de caise si bezea
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai pregatim bezelele,de preferat cu o zi inainte. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana obtinem o spuma tare,apoi adaugam zaharul, putin cate putin si mixam bine, adaugam si...Citeste continuarea
Ficăţei prăjiţi (reţeta mea)
Postat de: ela2015 in FicatSpălăm ficăţeii, îi curăţăm de pieliţe (atenţie, înlăturaţi uşor şi eventualele pungi cu fiere) şi îi lăsăm la scurs. Într-o tigaie destul de...Citeste continuarea
Felie de lapte - Milch Schnitte
Postat de: Corina33 in PrajituriSeparam galbenusurile de albusuri. Pe primele le mixam cu zaharul, vanilia si mierea aprox. 5 minute. Adaugam laptele si uleiul si mai mixam putin. Amestecam faina cu cacaua, grisul si praful de...Citeste continuarea
Fasole boabe noua cu carne afumata
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneCuratati fasolea. O puneti la fiert intr-o cantitate mare de apa, timp de 30 de minutes. Aruncati apa si scurgeti fasolea. Intre timp preparati sosul de rosii cu legume. ...Citeste continuarea
Foietaj de casa cu branza sarata
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriUntul rece se razuie pe razatoarea mare intr-un vas, se adauga faina, oul, smantana, sarea si se framanta aluatul pana se omogenizeaza. Se mai invaluie usor intr-un strat de faina si se da la rece...Citeste continuarea
Fursecuri vegane de cocos cu banane
Postat de: Corina33 in Vegan / Raw veganAm pornit cuptorul si am tapetat o tava cu hartie de copt. Am luat doua banane mari si coapte, le-am facut piure cu un mixer vertical. Peste banane am turnat 100 g de cocos si am amestecat bine....Citeste continuarea
Fasole cu jambon -in gastra (vas...
Postat de: mihaelar63 in PorcAm oparit bucata de jambon. Am spalat fasolea si le-am pus sa fiarba in oala sub presiune timp de 45 minute. Am curatat si spalat legumele. Am prajit usor ceapa cubulete si ardeii...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu gogosari in sos...
Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carneFicatul l-am spalat bine, in 3 ape, apoi l-am lasat in apa rece cu sare o jumatate de ora. Dupa, l-am scurs bine si l-am pus la prajit in putin ulei, cate 3-4 min pe fiecare parte....Citeste continuarea
Fasole verde cu usturoi
Postat de: merisor67 in SalatePunem apa la fiert cu putina sare. Curatam fasolea de capete, o spalam bine in 2-3 ape, iar cand apa atinge punctul de fierbere, scufundam fasolea in ea si o lasam sa fiarba pana cand se va...Citeste continuarea
Foietaj cu ciocolata
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriFoietajul dezghețat se taie pe jumătate. Se ia o foaie, se pune ciocolata, se taie fâșii pe margine și se împletește. La fel se procedează și cu cealaltă...Citeste continuarea
Frigarui din miez de lapte pentru...
Postat de: AlexTeacher in Cook and smileAsezati strugurele alb pe frigaruie, urmat de bucatica de branza Delaco, apoi o buc de afina, strugure roz si alta bucata de branza, zmeura afina, alta bucata de strugure alb si...Citeste continuarea
Fursecuri cu cacao si scortisoara
Postat de: privatelaura in DulciuriPastram ingredientele la temperatura camerei minim o ora. Intr-un castron, punem untul, un praf de sare, zaharul brut si amestecam cu un tel. Adaugam oul batut si amestecam in continuare....Citeste continuarea
Fudulii de curcan cu praz
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanFuduliile se pun intr-un castron cu apa rece,pentru a se spala bine si se curata de pielite. Se pun intr-un ceaun cu ulei de masline,se lasa cateva minute sa se prajeasca, dupa care se adauga...Citeste continuarea