Friptura de miel cu cartofi copti

de Dya Daniela Andrei in Oaie, 4 Noi 2015 | 3928 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg pulpa de miel (marinata)
  • 6-7 cartofi potriviti
  • frunzulite de busuioc proaspat
  • pentru marinat: 200 ml vin rosu (de calitate), 100 ml ulei, o capatana de usturoi, mix de piper boabe, sare, ardei iute, rozmarin, busuioc si cimbru uscat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu cartofi copti:

Se spala carnea foarte bine. Se asaza intr-un vas incapator si se condimenteaza din plin cu usturoi (tocat sau pisat), mix de piper boabe, sare, ardei iute, rozmarin, busuioc si cimbru uscat. Se adauga apoi vinul rosu si uleiul, se omogenizeaza totul si se pastreaza la rece pentru minim 48 de ore.

La momentul gatirii, se asaza carnea intr-o tava de aragaz.

Cartofii se taie in felii, se condimenteaza dupa gust cu sare, ardei iute si rozmarin, dupa care ii adaugam in tava.

Se presara busuioc proaspat, tocat marunt, si, se da tava la cuptor pana ce carnea si cartofii se rumenesc uniform.

Se servesc alaturi de un pahar de vin :) Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel