Fusilli cu tocanita de hrib

de Andra_Constantinescu in Fusilli, 31 Oct 2015 | 3307 vizualizari

 

Astazi am fost prin padure si, spre fericirea mea, am gasit un hirb mare. Bucuria a fost si mai mare cand am vazut cat de curat este inauntru (nu avea musafiri nepoftiti). Si ce sa zic...am trecut la treaba, ca tot poftisem pe-aici pe bucataras la paste cu hribi.

 

INGREDIENTE

  • 100 g fusilli + 1 l apa pentru fierberea acestora + putina sare;
  • doua linguri ulei;
  • o ceapa;
  • un hrib mare (circa 300-400g);
  • sare;
  • 150 ml apa;
  • doua fire de marar.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli cu tocanita de hrib:

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca, apoi se pune in uleiul incins cu putina sare si se caleste.

Hribul se curata de pamant, se spala si se taie cubulete, apoi se pune peste ceapa si se caleste putin, amestecand continuu ca sa nu se prinda, dupa care se adauga apa si se amesteca des. Se fierbe in continuare pana cand scade toata apa. La final se potriveste de sare.

Intre timp, se pun litrul de apa si sarea la foc intr-o oala si cand dau in clocote se adauga pastele si se fierb conform timpului indicat pe ambalaj. Se iau cu o spumiera si se aseaza pe farfurie, apoi se adauga tocanita cu hrib, iar pe deasupra se presara marar verde tocat.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu tocanita de hrib" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu bacon si piept de pui