Imi plac mie bezelele si cum aveam albusuri stranse am facut,dar de data asta le-am combinat cu niste fursecuri cu gem de caise.
Mai intai pregatim bezelele,de preferat cu o zi inainte.
Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana obtinem o spuma tare,apoi adaugam zaharul, putin cate putin si mixam bine, adaugam si zeama de lamaie, la final trebuie sa obtinem o bezea foarte tare.Incalzim cuptorul foarte bine apoi reducem focul la foarte mic. Cu ajutorul unui posh formam bezele pe care le asezam in tava.Dam tava la cuptor si lasam usa intredeschisa sa se usuce bine bezelele.
Fursecuri :Untul moale il amestecam cu zaharul, ouale, smantana, omogenizam bine. Apoi adaugam faina cernuta, zaharul vanilat si praful de copt. Framantam pana obtinem o coca suficient de tare sa poata fi intinsa. Infainam blatul de lucru si cu ajutorul sucitorului intindem o foaie cu grosimea de cca 2 cm, luam un paharel cu dimensiunea aproximativa a bezelei si taiem rotunduri pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Se da tava la cuptorul preincalzit cca 7-8 min,apoi se scot, se lasa la racit. Dupa ce s-au racit se unesc doua cate doua punand gem de caise la mijloc. Topim ciocolata si punem pe fiecare fursec asezam bezeaua si apoi turnam si peste bezea ciocolata topita. Lasam sa se raceasca ciocolata. Sunt bune a doua zi cand se inmoaie fursecul.