Foietaj cu gem de gutui

de mirela0911 in Prajituri, 4 Oct 2015 | 10726 vizualizari

 

Un desert rapid, aromat si perfect, un "pachetel vesel", bun de dus la birou sau la școală!

 

INGREDIENTE

  • aluat foetaj
  • 8 gutui
  • 3 lg zeama de lamaie
  • 3 lg zahar
  • 100 ml apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou pt uns
  • zahar brun
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu gem de gutui:

Se spala bine gutuile de puf, apoi se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Int-o ola cu fundul dublu se pune gutuile razalite impreuna cu zeama de lamaie, zaharul si apa la foc potrivit si se lasa sa fiarba, punand capacul peste oala. Din cand in cand se mai amesteca, eventual se mai completeaza cu apa daca e nevoie. Se fierbe pana ce gutuile s-au inmuiat bine. Se da deoparte, se adauga zaharul vanilat, se amesteca bine apoi se lasa sa se raceasca.

Aluatul de foetaj se intinde bine pe masa de lucru si se taie in patratele. Pe fiecare patratica se pune o lingurita buna din gemul obtinut, se impatura in doua iar deasupra se fac trei crestaturi cu un cutit bine ascutit.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batul bine iar deasupra se presara putin zahar brun. Se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade si se lasa aproximativ 20-25 minute (pana se inrosesc frumos deasupra). Se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca apoi se servesc.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate adauga in gemul de gutui cateva stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu caise si crema "frangipane"