Foi fragede cu branza si stafide

de Rocsi in Prajituri, 27 Sep 2015 | 7438 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
    • 2 oua
    • 8 linguri zahar
    • 10 linguri lapte
    • 100 gr unt
    • 550-600 gr faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • un praf de sare
    Umplutura:
    • 800 gr branza de vaci
    • 4 oua
    • 3 linguri pline cu smantana
    • 150 gr zahar
    • coaja rasa de lamaie
    • vanilie
    • 100 gr stafide
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi fragede cu branza si stafide:

Aluatul: Topim untul. Mixam ouale cu zaharul, adaugam untul topit, apoi laptele. Cernem faina, incepem sa o incorporam treptat cu praful de copt si sarea. La final punem vanilia, framantam pana obtinem un aluat omogem si usor de lucrat. Il lasam deoparte, pana pregatim umplutura, in bucatarie. Umplutura: Batem spuma ouale cu zaharul, apoi punem smantana. Adaugam vanilie, coaja rasa de lamaie, iar la final branza faramitata. Mixam usor pana obtinem o crema. Rupem jumatate din aluat, intindem o foaie subtire. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, punem foaia de aluat, o intepam cu furculita.  Turnam umplutura, o nivelam, apoi presaram stafidele. Intindem a doua foaie, o asezam deasupra, o intepam cu furculita. O lasam putin mai mare foaia, sa putem acoperi usor si pe peretii tavii. Introducem tava in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita, lasam prajitura in cuptor pana se rumeneste deasupra. Dupa 25-30 de minute, deschidem usa cuptorului sa verificam cat de coapta este. O scoatem din cuptor cand este gata, o lasam sa se raceasca, portionam si servim. Sa aveti pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi fragede cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

katty 1

04.01.2016, 20:46

Cand fratele meu era student faceam aproape saptamanal, nu am mai facut de atunci, dar cred ca o sa prind curaj intr_o zi.

Aurelia 07_07 1

30.04.2017, 12:29

Rocsi 1

30.04.2017, 20:10

Katty, Aurelia, va multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza sfaramanta si ceapa