Fettuccine cu rosii si carnati
Postat de: caroline in PasteCarnatii ii curatam de pielita ,punem carnea intr-o farfurie si o maruntim cu ajutorul unei furculite. Intr-o tigaie punem putin ulei si prajim carnea de carnati .Amestecam bine,presaram...Citeste continuarea
Frappe
Postat de: licurici_lra in CafeaSe freaca ness-ul cu o lingurita de lapte, apoi se adauga inghetata si se freaca cu mixerul vertical. Compozitia se toarna intr-un pahar decorat cu topping de ciocolata, apoi restul...Citeste continuarea
Fursecuri cu fulgi de ovaz si stafide
Postat de: katty in DulciuriMixam untul la temperatura camerei cu zaharul si galbenusurile,apoi adaugam coaja si zeama de portocala. Punem fulgii de ovaz, stafidele, esenta de vanilie si omogenizam bine compozitia.Batem...Citeste continuarea
Friptura de miel impanata
Postat de: MotanLaOale in OaieCarnea de miel se curata, se spala si se usuca. Usturoiul se curata si cateii mai dolofani se taie in doua. Cu un cutit cu varf ascutit facem buzunare (taieturi) in carne si introducem un...Citeste continuarea
Frigarui de pui cu fistic
Postat de: licurici_lra in PuiPieptul de pui se spala bine, apoi se taie in bucati potrivite si se condimenteaza cu sare si piper. Albusul se bate cu un praf de sare, apoi se adauga din bucatile de pui. Fisticul se...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de postFasolea se spala si se pune in apa la fiert. Dupa ce da in clocote, se varsa apa, se clateste fasolea cu apa rece, apoi se pune intr-o cratita cu apa cat sa o acopere. Ceapa se curata de foi si...Citeste continuarea
Frigarui japoneze Tsukune teriyaki
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneTaiati prazul in rondele fine. Puneti painea la-nmuiat. O scurgeti si o puneti intr-un castron. Adaugati carnea, prazul, sosul de soia light, zaharul, piperul si ghimbirul. Amestecati bine...Citeste continuarea
Frigarui Yakitori de curcan
Postat de: ctlina in CurcanTaiati carnea in bucatele de 2-3 cm. Puneti carnea taiata intr-un castron, adaugati vinul, sosurile de soia, catelul de usturoi pisat, uleiul si zaharul. Amestecati si puneti la rece 1 ora....Citeste continuarea
Fructe glazurate
Postat de: margo in DulciuriAm ales fructe proaspete de sezon,si cateva exotice:capsuni, banane, struguri,kiwi, mere. Am incercat su cu cateva felii de piersici din compot, scurse bine de zeama. Si ananasul merge, la fel....Citeste continuarea
Friptura rosie de porc la cuptor
Postat de: Valclaudia in PorcCarnea de porc se clateste sub jet de apa rece, apoi se taie felii de grosimea unui deget. Presaram peste feliile de carne sare si piper dupa gust. Amestecam intr-un castron rosiile pasate...Citeste continuarea
Foi de napolitane cu crema caramel
Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri200 g zahar se caramelizeaza, altele 300 g se bat cu 3 oua si se toarna peste al ars. Se amesteca continuu pana se leaga un pic. Se pune nucile, untul, esenta de rom si se amesteca....Citeste continuarea
Fasole cu coaste afumate
Postat de: Adele in Mancaruri de legumeSe curata si se toaca ceapa marunt, se spala si se taie in patru si rosiile, se pune o tigaie (un tuci) pe foc cu ulei, se adauga bucatele de sunca, ceapa si rosiile o lingura de apa si se lasa...Citeste continuarea
Felii de carne cu fenicul și...
Postat de: panacris in PorcFeliile de pulpă de porc se condimentează cu mirodeniile Fuchs, se așează în vasul roman, ce în prealabil a fost ținut în apă rece cca.20 de minute, se pun la gătit,...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: mena29 in Mancaruri de postAm pus fasolea de sara pana dimineata la inmuiat. Am scurs a doua zi apa de pe ea,am pus-o intr-o oala si am acoperit-o cu apa rece.Am pus-o la fiert.Cand a dat apa in clocot,am aruncat apa de pe...Citeste continuarea
Friptura la tava cu ciuperci si...
Postat de: reisnaor_2006 in PorcCarnea am impartit-o in trei bucati fiecare.Intr-o tava am pus fiecare bucata sarata si piperata,am stropit cu ulei de masline,vin si am turnat cana de apa.Tava am...Citeste continuarea
Falafel
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legumeDin aceasta cantitate ne ies 3 portii, eu le pun in pungi si apoi la congelator. Se pune seara o cana plina de naut intr-o oala mai mare se adauga apa cat sa il acopere cu mult pentru ca...Citeste continuarea
Ficatei in cartofi
Postat de: GeorgianaGrigorescu in FicatSe curata cartofii, se spala, se taie jumatati si se scobeste fiecare jumatate. Intr-o tava punem putin ulei si putina apa. Spalam bine ficateii, ii taiem pe jumatate. Ii condimentam dupa gust....Citeste continuarea
Fursecuri pufoase cu scortisoara
Postat de: margo in PrajituriDin ingredientele de mai sus se framanta un aluat bine legat. Va fi un pic lipicios,dar se lucreaza cu masa si mainile infainate bine. Dupa ce s-a framantat bine aluatul, se intinde o foaie de...Citeste continuarea
Friptură/Ruladă de curcan
Postat de: ctlina in CurcanEu am cumparat-o cruda de la macelar- are un carnat si branza in mijoc, si este inconjurata de felii subtiri de bacon Incălziti untul intr-o tigaie profunda pe foc....Citeste continuarea
Flori aperitiv
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriAluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut, zaharul, putina faina si drojdia, se amesteca si se lasa la odihnit 10-15 minute. Intr-un bol se pune faina, sarea, uleiul, crema de...Citeste continuarea
Foi de napolitane cu ciocolata de casa
Postat de: Adele in DulciuriPentru inceput se pune apa cu zaharul intr-o oala la fiert pentru cateva minute pana se topeste zaharul, se adauga untul si se lasa pana se topeste, intr-un vas mai mic se amesteca cacaoa cu un...Citeste continuarea
Faguri cu bautura din lapte de cocos
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriCrema: Intr-o cratita, ouale se bat cu zaharul, dupa care se adauga bautura din lapte de cocos, esenta de vanilie si faina si se omogenizeaza. Se adauga margarina si se pune cratita la foc...Citeste continuarea
Foi de napolitane cu crema caramel
Postat de: mirela0911 in DulciuriFaina, 100 g zahar si laptele se amesteca foarte bine si se fierb pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga untul amestecandu-se bine pana se omogenizeaza. Restul de zahar se...Citeste continuarea
File de Tilapia în crustă de cartofi
Postat de: Bunica in PesteCartofii se curăță, spală si se pun la fiert. Când au fiert îi facem un piure în care punem semințele de floarea soarelui și untul. Peștele spalat, uscat cu...Citeste continuarea
Fasole scazuta
Postat de: Luana in Mancaruri cu carneFasolea se lasa la inmuiat in apa cu o seara inainte . Se da intr-un fiert si se arunca apa . Ceapa se caleste cu carnea pana prinde un pic de culoare. Se adauga sosul de rosii apoi...Citeste continuarea
Frittata cu mazare
Postat de: Retete_Haplea in Aperitive / GarnituriTocam marunt ceapa si ardeiul. Calim ceapa, apoi adaugam ardeiul tocat Adaugam si mazarea scursa bine, apoi ouale batute si condimentate cu sare si piper Lasam la cuptor pentru...Citeste continuarea
Focaccia
Postat de: Retete_Haplea in PiineAmestecam ingredientele si framantam circa 10 minute pana obtinem o coca Modelam si intindem coca pana obtinem un rotund cu diametru de aproximativ 30 cm. O asezam in tava acoperita cu foaie...Citeste continuarea
Friands cu nuci si zmeura
Postat de: Bucataras in Retete diabeticiIntr-un bol batem albusurile pana cand obtinem o spuma usoara (nu este nevoie sa le batem spuma lucioasa). In alt bol amestecam restul ingredientelor (mai putin nucile si zmeura, care sunt pentru...Citeste continuarea
Ficatei dietetici la tigaie
Postat de: Valclaudia in FicatCuratam ficatul de pielite, presaram putin piper peste el si il punem in tigaia antiaderenta cu 1/4 cana apa. Lasam tigaia acoperita la foc potrivit. Morcovul se curata de coaja, se spala,...Citeste continuarea
Fursecuri cuplate si tavalite
Postat de: cris2711 in DulciuriSe pregatesc toate ingredientele la indemana. Intr-un castron, foarte curat, se mixeaza frisca lichida cu intaritorul de frisca si zaharul vanilat. Intr-un castronel se toarna un pahar...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu ceapa verde si...
Postat de: gurita_ta2005 in FicatTaiem ceapa verde, punem untul, lasam cateva minute sa se caleasca, dupa care adaugam ficatul curatat de pielite. Se adauga apa cat sa acopere ,se pune si un capac si se lasa la foc potrivit....Citeste continuarea
Farfalle cu macrou afumat
Postat de: MotanLaOale in FarfallePastele se fierb in apa cu sare dupa indicatiile de pe pachet. Se trec pe sub apa rece si se lasa la scurs. Macroul afumat se curata de piele si oase si se rupe bucati. Branzeturile, fara...Citeste continuarea
Felii Nanaimo
Postat de: mitinita in PrajituriBaza Intr-un bol se adauga ingredientele pentru baza si se amesteca. Se unge cu ulei o tava de copt de 22×22 cm (sau puteti folosi hartie de copt) si se adauga compozitia. Se niveleaza...Citeste continuarea
Frigarui asortate
Postat de: Oana in Puitaiati pieptul de pui si somonul afumat in cubulete de 2 cm taiati ardeiul gras in cuburi de aceeasi dimensiune cu bucatile de carne, ceapa rosie o taiati in...Citeste continuarea
Fasole scazuta cu carnati de curcan
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanFasolea se lasa in apa rece peste noapte intr-un castron cu multa apa. Intr-o craticioara se pune fasolea la fiert in 3 ape. Ceapa se toaca marunt,telina o taiem feliute,iar morcovul rondele...Citeste continuarea
Fasole boabe cu ciolan afumat
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneBoabele de fasole alese de impuritati spalate se pun la infoiat in apa cateva ore sau de pe o zi pe alta . Daca este nevoie completati apa. Ciolanul se portioneaza si se spala...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriSe amesteca faina ,cacaua si sarea intr- un bol. Separat se bate untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o crema. Se adauga galbenusul si laptele , apoi ingredientele uscate si se...Citeste continuarea
Ficăței de pui în sos de lapte
Postat de: CulinaryRainbow in FicatAm pus ficățeii și untul într-o tigaie și am presărat piper roșu proaspăt măcinat. I-am sotat puțin, apoi am adăugat morcovii rași și ceapa tăiată julien. Am acoperit cu un...Citeste continuarea
Fursecuri moi cu ciocolata
Postat de: papabundetot in DulciuriAm mixat bine untul moale la temperatura camerei cu zaharul, apoi am adaugat pe rand ouale, amestecand dupa fiecare foarte bine, am adaugat apoi zeama de la mineola, lichiorul (in tot acest timp...Citeste continuarea
Faguri cu nuca
Postat de: andreea91 in DulciuriUmplutura pentru cojile de faguri: Se amesteca ouale cu un praf de sare si toata cantitatea de zahar. Se pune laptele, faina, uleiul putin cate putin si la sfarsit adaug praful de...Citeste continuarea
Fudulii de curcan
Postat de: dantes in CurcanCuratam fuduliile de pielita si le lasam 10 minute in apa rece cu putina sare si otet apoi le scurgem si le stergem cu un prosop de hartie absorbanta. Intr-o tigaie punem la topit untul si cei...Citeste continuarea
Ficăței de pasăre in sos de...
Postat de: iri_love in FicatSpălăm ficăței si apoi ii punem intr-un vas in care am adăugat uleiul si apa cât să îi cuprindă, foi dafin, dupa care i-am pus la fiert la foc mic. ...Citeste continuarea
Fasole batuta cu carnati si varza...
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneSe lasa fasolea in apa rece peste noapte. Se fierbe fasolea in apa rece, adaugand o ceapa, o ramura de cimbru, o foaie de dafin si piper. Cand da in clocot, strecuram fasolea si schimbam apa. Cand...Citeste continuarea
Friptura de iepure cu ardei copti...
Postat de: carla27carla in IepureSe spala carnea de iepure.Ardeii copti se curata de cotor si de seminte.In drycooker se pune 1 lgt de ulei de masline si se lasa sa se incinga,apoi se adauga ardeii copti taiati fasii.Carnea de...Citeste continuarea
Fasole batuta sau facaluita
Postat de: comanligia in Mancaruri de postAm spalat bine fasolea si am lasat-o peste noapte la inmuiat. Am scurs apa apoi am pus-o intr-o oala la fiert in cateva ape. Am adaugat ceapa taiata marunt,morcovul la fel iar cartofii...Citeste continuarea
Fursecuri cu gem
Postat de: sufletista in DulciuriSe mixeaza untul cu zaharul, adaugam galbenusul si mixam pana ce se incorporeaza. Adaugam 150 g faina amestecata cu sarea,praful de copt si amestecam pana rezulta un aluat nelipicios (daca este...Citeste continuarea
Fajitas de vita
Postat de: Retete_Haplea in VitaTaiem carnea fasii subtiri, apoi o marinam in ulei de masline, sare, piper, boia, pudra de curry. Lasam macar o ora la frigider Taiem julien ardeii si ceapa Calim in ulei carnea pana cand isi...Citeste continuarea
Friptură de miel cu ananas, roșii...
Postat de: panacris in OaiePulpele de miel se curăță dacă sunt prea grase, adică de acel ”său” cum i se spune. De data asta am lăsat un mic strat de grăsime. Bucățile se așează într-un vas...Citeste continuarea
FURSECURI CU SMOCHINE USCATE
Postat de: Retete_Haplea in DulciuriMixam (la viteza mica) untul lasat la temperatura camerei cu zaharul. Adaugam oul, coaja razuita de lamaie si portocala si mixam in continuare. Presaram faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Friptura de vitel
Postat de: Camy_gby in VitaCarnea am spalat-o bine si am oparit-o cateva minute. Am incins ulei intr-o tigaie si am calit ceapa pana aceasta a devenit translucida. Am adaugat boiaua, carnea, sarea si piperul. Am acoperit...Citeste continuarea