A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Orez dupa metoda Iraniana

Postat de: mitinita in Aperitive / Garnituri

Se spala orezul in doua ape si se lasa in apa cu sare cam o ora. Nu am mereu timp pentru asta,deci nu e obligatoriu. Se pune orezul la fiert in multa apa cu sare pana e fiert al dente,sa fie...Citeste continuarea

Ostropel de pui

Postat de: bitza in Pui

Puiul se proportioneaza.Ceapa se toaca marunt.Intr-un ceaun se pun bucatile de carne in cateva linguri de ulei si se rumenesc putin,se adauga ceapa si se lasa pana se inmoaie.Peste ceapa se...Citeste continuarea

Orez cu nuci si mere

Postat de: ony in Mancare copii

Fierbi orezul cu apa ,zaharul. Cand este aproape gata pui nucile,apoi merele rase,mai lasi sa fiarba cateva minute,dupa care dizolvi praful de budinca intr-un pic de apa rece si il adaugi la...Citeste continuarea

Orez cu lapte

Postat de: gugugh in Mancare copii

laptele se pune la fiert cu praful de sare si cand a inceput sa clocoteasca adaugam orezul spalat si amestecam cu un tel pana incepe sa fiarba. lasam la fiert pana aproape s-a absorbit laptele,...Citeste continuarea

Oua infasurate

Postat de: gaby_d in Porc

Pe feliile mari de cotlet de porc presarati sare si pier, puneti bucatele mici de unt,oul fiert si rulati. Legati cu sfoara de bucatarie si prajiti rulourile formate intr-o tigaie in uleiul...Citeste continuarea

Orez bogat

Postat de: adriana_bobu in Mancaruri de post

Se toaca ceapa si prazul, se dau telina si morcovii prin razatoarea mare, se taie gogosarul felii subtiri si apoi se pun toate in tigaie si se trag in ulei in care adaugam si orezul bine spalat si...Citeste continuarea

Oua umplute

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Se fierb ouale tari, se curata, se taie in doua si li se scoate galbenusul. Galbenusurile se paseaza cu furculita, se amesteca cu pateul de ficat , cu maioneza si se pune putin piper. Se obtine...Citeste continuarea

Orez cu pesmet si zahar

Postat de: Cristina_Vivi in Dulciuri

Se fierbe orezul. Intre timp se pune intr-o tigaie de teflon putin unt si pesmet sa se prajeasca . Cand orezul este fiert se amesteca cu pesmetul si se presara zahar pudra. Pofta buna ! Citeste continuarea

Orez cu legume si piept de pui

Postat de: mamaieelena in Aperitive / Garnituri

Se spala carnea si o treime din ea se pune la fiert cu un praf de sare. Intre timp se taie cuburi ceapa, ardeiul gras si jumatate din morcov cealalta jumatate se da prin razatoarea mica. Restul de...Citeste continuarea

Oua pane

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Fierbem ouale in apa cu sare.Lasam sa se raceasca si apoi le curatam. Intr-un vas batem bine ouale crude cu putina sare si apoi adaugam faina pana cand compozitia are consistenta unei smantani...Citeste continuarea

Omleta cu cartofi la cuptor

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

Curatam si taiem cartofii felii putin mai groase, nu chiar ca pt cartofi pai ( pt ca se lipesc), ii  punem intr-o tava, ii ungem cu ulei, ii condimentam cu piper , boia, cimbru , apoi punem...Citeste continuarea

Omleta cu crenvusti

Postat de: Adinacarla in Aperitive / Garnituri

Crenvustiul l-am taiat rondele si ardeiul fasiute subtiri. Am pus in tigaie crenvustiul si ardeiul, intre timp am batut bine ouale cu-n praf de sare si putin piper. Cand ouale au fost bine...Citeste continuarea

Omleta mini-amorezata

Postat de: pusikmea in Mancare copii

Batem oul cu praful de sare i de piper. Amestecam cu branzica proaspata. Ungem forma cu unt si punem oul batut. Dam la cuptor 2-3 minute pana incepe sa se umfle putin omleta. Scoatem...Citeste continuarea

Ostropel din gaina batrana de la tara

Postat de: ionix in Mancaruri cu carne

Pulpele si pieptul se spala bine iar apoi se oparasc un pic. Se spala din nou cu apa calduta, cat sunt fierbinti, si se pun la fiert cu un praf de sare. Se lasa la fiert pana cand...Citeste continuarea

Orez "usturoiat" cu afumatura si...

Postat de: vero_closca in Mancaruri cu carne

intr-o craticioara pui 2 linguri de ulei,adaugi orezul si il calesti putin. stingi cu supa fierbinte,adaugi sare,piper si usturoiul zdrobit si dai la cuptor pentru  20-25 minute. tai...Citeste continuarea

Orez cu lapte

Postat de: LALY in Dulciuri

Orezul se spala in mai mullte ape.Laptele se pune la fiert impreuna cu un praf de sare. Cand incepe sa fiarba laptele se adauga orezul.Mestecam continuu sa nu se lipeasca.Se fierbe la foc mic....Citeste continuarea

Orez a la Canton

Postat de: vero_closca in Mancaruri cu carne

orezul se spala in mai multe ape si se pune la fiert cu cele 3 cesti de supa si un praf de sare.carnaciorii se prajesc putin in unt si se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald. in untul ramas...Citeste continuarea

Orez cu ciuperci

Postat de: postavaru in Aperitive / Garnituri

Se curata ciupercile si se taie sferturi. Se pun pe foc intr-o oala cu putin unt si se acopera cu un capac. Se lasa sa se inmoaie amestecand din cand in cand. Cand sunt aproape gata se adauga...Citeste continuarea

Orez cu creveti si flori de dovlecel

Postat de: lilik in Fructe de mare

Se curata ceapa si se pune la calit. Intre timp curatam si spalam florile si crevetii, dupa care le tocam. Lasam un crevet intreg ca sa  dea gust. Cand incepe ceapa sa se rumeneasca punem...Citeste continuarea

Omleta Andutu

Postat de: pusikmea in Mancare copii

Batem bine bine ouale cu praful de sare, punem branzica si amestecam bine. Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt, o ungem cu un strop de ulei sau cu putin unt si turnam ouale batute cu...Citeste continuarea

Oua umplute cu pate Bucegi

Postat de: Bucataras in Porc

 1. Se taie oualele in doua si se scot galbenusurile.  2. Intr-un blender se mixeaza galbenusurile cu pateul de porc, smantana, mustarul si condimentele pana se formeaza o pasta. Se...Citeste continuarea

Orez cu conopida

Postat de: vero_closca in Mancaruri de post

speli,cureti si tai legumele dupa preferinta.in uleiul incins pui legumele sa se caleasca pe foc mic si cand sunt pe jumatate patrunse pui orezul si stingi cu o ceasca de supa.amesteci adaugand...Citeste continuarea

Orez cu lapte

Postat de: jolygina in Dulciuri

se pune orezul la fiert cu apa si sarea ,cand a inceput sa fiarba si a scazut cam 3 sfert se adauga laptele si se lasa sa fiarba. Cand este fiert se adauga zaharul si zaharul vaniliat se...Citeste continuarea

Omleta cu salam

Postat de: Adinacarla in Aperitive / Garnituri

Feliile de salam le-am prajit putin in tigaie...intre timp am batut bine ouale si le-am amestecat cu ardeiul tocat marunt, cu branza data pe razatoare si cu maslinele tocate. Am turnat compozitia...Citeste continuarea

Oua de prepelita umplute

Postat de: Sylvia in Aperitive / Garnituri

 Preparare: se fierb ouale de prepelita cu apa cu sare timp de 10 minute de cand le-am pus la fiert, la foc mic sa nu se sparga. Se lasa putin in apa rece si se curata cu grija. Taiem ouale...Citeste continuarea

Orez in lapte roz

Postat de: laylalala in Dulciuri

Intr-o cratita, pe foc potrivit, se pun laptele, lichiorul de caspuni, Limoncello, batonul de scortisoara si vanilie si zaharul.Se lasa sa dea intr-un clocot apoi se opreste focul, se acopera...Citeste continuarea

Ou invelit in somon afumat si sos...

Postat de: laylalala in Somon

Pentru sos se pune intr-o cratita pe foc mic branza topita si se lasa sa se topeasca.Se adauga hreanul, zeama de lamaie, Herbes de Provence si un praf de piper negru.Se amesteca bine apoi se ia de...Citeste continuarea

Ostropel de pui

Postat de: Julie in Pui

Carnea de pui se portioneaza si se caleste in 2-3 linguri ulei. Dupa ce a capatat o crusta crocanta se adauga vinul si se lasa sa fiarba 5-6 minute, sa se evapore. Carnea se scoate apoi pe o...Citeste continuarea

Orez Jasmine cu sos picant

Postat de: izulika in Porc

Intr-o oala se pune apa la fiert,iar cand da in clocot se adauga orezul si se lasa sa fiarba cca 20 de minute la foc potrivit, amestecand din cand in cand.Dupa ce s-a fiert se pune intr-o sita si...Citeste continuarea

Omleta cu cartofi

Postat de: Adinacarla in Aperitive / Garnituri

Am curat, spalat si taiat cartofii, apoi i-am pus la prajit. In timp ce se prajeau cartofii am pregatit omleta din oua, branza, masline, ardei. Cand cartofii au fost prajiti am stors uleiul...Citeste continuarea

Oua "imbracate" in bacon cu sos de...

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Fierbem ouale tari in apa cu putina sare. Cand sunt gata fierte le scoatem si le lasam sa se raceasca apoi le curatam de coaja."Imbracam" fiecare ou intr-o felie de bacon si prindem cu o...Citeste continuarea

Omleta cu urda

Postat de: lia in Aperitive / Garnituri

Amestecam urda cu cascavalul si asezonam. Facem o omleta din cele 4 oua pe care o rasturnam pe o  folie . Intindem pe suprafata ei urda cu cascaval, apoi repartizam pe randuri legumele....Citeste continuarea

Omleta asortata

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se toca bine ardeiul rosu ,cel verde,sunca,maslinele Dovlecelul se razuie se sareaza putin si se stoarce bine in mana. Se amesteca bine toate si se pun ouale ,se pune sare si piper dupa care...Citeste continuarea

Orez cu legume si ficatel

Postat de: pusikmea in Ficat

Spalam si curatam ficatelul de pielite, apoi il punem la fiert. Taiem ceapa marunt, dam morcuvul si pastarnacul pe razatoare, ardeiul il traiem cubulete mici si le punem pe toate intr-un vas...Citeste continuarea

Omleta cu ou si cartof

Postat de: jolygina in Aperitive / Garnituri

se curata cartoful,ceapa si se dau pe razatoare impreuna cu branza se taie fasioare mici de sunca si se calesc putin impreuna cu ceapa ouale se bat ca pentru omleta si se amesteca cu...Citeste continuarea

Oua umplute

Postat de: diaconta in Aperitive / Garnituri

Se fierb ouale si se curata de coaja.Se taie in doua pe lungime sau pe latime dupa preferinta fiecaruia. Se scoate galbenusul si se pune separat pentru a-l folosi la umplutura. Se face o...Citeste continuarea

Oua umplute, cu sos

Postat de: Sidy in Aperitive / Garnituri

Se pun ouale la fiert ( mai putin unul) in apa cu sare si putin otet sa nu se sparga. Se fierb 5-10 minute.Apoi se goleste apa fierbinte, de pe ele si se tin 5 minute in apa rece ca sa se poata...Citeste continuarea

Orez cu sfecla rosie

Postat de: lia in Mancaruri de post

Spalam orezul si-l punem la fiert cu un praf de sare, unul de piper si 1 lingurita ulei. Dam pe razatoarea mica, 1/3 din sfecla fiarta si racita si ½ din morcovul fiert si racit. Cand...Citeste continuarea

Orez cu lapte si cu pere în lapte...

Postat de: ionix in Dulciuri

Preparare lapte cu orez: Punem laptele la fiert cu un praf de sare. Intre timp, orezul se spala bine in cateva apa si se pune la umflat in apa. Cand orezul s-a umflat, turnam laptele...Citeste continuarea

Omleta cu rosii si mozzarella

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se spala rosiile, se taie in patru, se indeparteaza semintele si cotorul, iar pulpa se taie in cubulete mici. Se scurge mozzarella si se taie cubulete.  Se curata ceapa si usturoiul si se...Citeste continuarea

Oua umplute

Postat de: jolygina in Aperitive / Garnituri

se fierb ouale ,se curata si de taie pe lung amestecam pateul cu maioneza si galbenusul de ou impartim cantitatea obtinuta in doua si pe una o amestecam cu ceapa tocata marunt si pe cealalta...Citeste continuarea

Orez cu ciuperci si legume

Postat de: jolygina in Mancaruri de post

se taie ceapa solzisori cu ardeiul,morcovul si se calesc intr-o lingura de ulei dupa ce s-au inmuiat se pune o ceasca de apa si se lasa sa fiarba 15 min ,dupa care punem ceasca de orez si inca...Citeste continuarea

Orez sarbesc

Postat de: ana in Mancaruri de post

Spalam legumele si le taiem cubulete,apoi intr-o tigaie incingem uleiul si punem intai ceapa la calit apoi adaugam morcovul , ardeiul le lasam cam 3 minute , la sfarsit adaugam rosiile ,asezonam...Citeste continuarea

Orez negru cu creveti Sichuan

Postat de: Sylvia in Fructe de mare

Preparare: pregatim un bait  amestecand toate ingredientele  pentru sos si lasam crevetii decorticati in acest bait  timp de minim 3 ore la rece. Pregatim apoi legumele si...Citeste continuarea

Oua in sos de rosii

Postat de: biancas76 in Aperitive / Garnituri

Ceapa se caleste in putin ulei. Cand e calita se adauga ardeiul taiat cubulete si se amesteca pana cand se inmoaie si el. Se adauga rosiile din conserva cu tot cu suc zdrobite cu furculita....Citeste continuarea

Omida de ciocolata-gogosele

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se pun toate ingredientele in masina de paine,se adauga faina ,oul,sarea,uleiul,coaja de lamaie si drojdia dizolvata in apa calduta cu zaharul si se lasa la programul de framantat si dospit...Citeste continuarea

Orez cu lapte pe frunze de nuc

Postat de: Julie in Dulciuri

Spalam bine orezul si il lasam la inmuiat in apa. Punem laptele cu zaharul la fiert. Cand da in clocot, adaugam orezul scurs de apa. Lasam sa fiarba la foc mic, acoperit cu capac. Pe cat...Citeste continuarea

Oua umplute cu ton

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Ouale se fierb tari. Cand sunt gata se pun in apa rece ca sa se raceasca foarte bine. Apoi se curata , se taie in doua si li se scoate galbenusul. Galbenusurile se amesteca cu tonul scurs de...Citeste continuarea

Oua umplute

Postat de: burdulea56 in Aperitive / Garnituri

Am curatat ouale, le-am taiat in jumatate, de-a lungul, am scos galbenusurile pe care le-am zdrobit, le-am amestecat cu galbenusul crud, mustarul si am picurat ulei putin cate putin pana am...Citeste continuarea

Orez cu inimi si pipotele

Postat de: Ina in Pui

Pipotele si inimile se curata bine, se spala si se dau doua clocote, aruncandu-se apoi apa. Legumele se calesc in doua linguri cu ulei de masline, apoi adaugam 4 cani de apa, sare si piper....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]