Oua umplute, cu sos

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 12 Aug 2010 | 12615 vizualizari

 

Cred ca atatea retete de oua umplute sunt, cite gospodine....
Azi am sa va spun cum le fac eu si cum ne plac cel mai mult.

 

INGREDIENTE

  • 10-12 oua
  • 1 lingura mustar
  • 200 ml smantana
  • 200 ml iaurt
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • piper
  • ulei
  • Rosii,
  • masline,
  • verdeata pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute, cu sos:

Se pun ouale la fiert ( mai putin unul) in apa cu sare si putin otet sa nu se sparga. Se fierb 5-10 minute.Apoi se goleste apa fierbinte, de pe ele si se tin 5 minute in apa rece ca sa se poata coji usor.
Dupa ce se curata, se taie ouale in doua punind separat galbenusurile de albusuri.
Se prepara maioneza din doua galbenusuri( unul fiert si altul crud) o jumatate de lingurita mustar si uleiul adaugat putin cite putin.
Galbenusurile fierte se zdrobesc cu furculita, se adauga o lingura maioneza, patrunjel verde tocat si se condimenteaza.
Se amesteca bine de tot pasta si se umple cu ea ouale pe care le asezam pe un platou ornat cu frunze de salata.
Pasta ce ramane o amestecam incet ca la maioneza cu iaurtul si smantana ce au fost combinate inainte. Se rade putina ceapa si se condimenteaza, adaugand si putin mustar si zeama de lamaie daca este nevoie.Sosul obtinul il rasturnam peste ouale umplute dupa care ornam platoul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute, cu sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

nadina73 1

13.08.2010, 00:39

mama ce bune sant super 5 f

mena29 1

13.08.2010, 08:27

Ce bune sunt,si eu ma asez la masa

Corinuta 1

14.08.2010, 00:29

Ce frumos arata!5 furcu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida pane