Orez simplu cum sa prepari un orez...
Postat de: Brindusa in Aperitive / GarnituriCum se prepara Orez simplu cum sa prepari un orez perfect Spala orezul, lasa-l la inmuiat in apa calda pentru 30 min. Scurge bine orezul. Intr-o craticioara pune uleiul la incalzit si...Citeste continuarea
Omuleti de zapada
Postat de: BuniMaria in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale tari. Se taie la la baza si se scoate galbenusul. Se mixeaza umplutura din ingredientele de mai sus, apoi se pune aceasta in locul galbenusului. Se taie ouale in partea ascutita...Citeste continuarea
Omleta a la Puiu
Postat de: nyana in Aperitive / GarnituriSe bat ouale cu sare si piper. Se caleste ceapa in putin ulei apoi ciupercile si si bucatile de muschi azuga, si la sfarsit se calesc ardeiul rosu taiat fasii mai mari. Cand sunt toate bine...Citeste continuarea
omleta cu afumatura
Postat de: pana_luminita in Aperitive / GarnituriCostita este taiata bucatele mici si este prajita , branza o pasez si o amestec cu cele trei oua . Apoi adaug si costita care am prajit-o , tot amestecul il pun in tigaie si prajesc pe...Citeste continuarea
Omuleti de turta dulce
Postat de: Sabina in PrajituriTopim untul impreuna cu zaharul, luam de pe foc, iar cand s-a racorit adaugam mierea si un praf de sare. Intr-un vas amestecam faina, praful de copt, cateva picaturi de zeama de lamaie,...Citeste continuarea
Orez cu lapte
Postat de: Michelle in Mancare copiiOrezul se pune la fiert in apa , cand acesta este aproape fiert,scurgeti-l de apa si adaugati-l in lapte,puneti la foc, adaugati si zaharul.Cand fierbe adaugti si coaja de lamaie. Ornati cu...Citeste continuarea
Omul de zapada
Postat de: Bunica in PrajituriTot ce a ramas de la blatul bradutului se amesteca impreuna cu siropul si crema. Pe un platou mic se formeaza omul de zapada, se rade ciocolata alba deasupra si se orneaza. Citeste continuarea
Omleta cu brinza si marar
Postat de: liana_geicu in Aperitive / GarnituriAm batul ouale cu un praf de sare, am adaugat laptele si mararul tocat marunt. Am pus putin ulei in tigaie si cand s-a incins am pus omleta si am intins-o uniform pe toata suprafata tigaii. Cand...Citeste continuarea
Oua Rossini
Postat de: ala_oancea in Aperitive / GarnituriSe bat albusurile spuma cu putina sare, dupa care se aseaza in tava unsa cu unt. Se niveleaza si se fac patru adancituri cu lingura. Se presara putina telemea rasa, se aseaza galbenusurile si se...Citeste continuarea
Orez cu lapte
Postat de: Oana in Mancare copiiSe pune la fiert 1,5 l cu apa si putina sare. Orezul se spala bine in apa rece, apoi se pune in oala cu apa cand aceasta clocoteste. Se fierbe la foc mic, amestecand din cand in cand, pana se...Citeste continuarea
Omleta taraneasca
Postat de: liana_geicu in Aperitive / GarnituriSe spala ardeiul si taie joulien. Ciupercile se decojesc, se scot coditele, se spala si se taie joulien. Pastrama de porc se taie cubulete si se caleste in putin ulei, se adauga si ciupercile si...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: Michelle in Aperitive / Garnituri3 oua se fierb. apoi se curata de coaja si se taie in doua pe lungime galbenusurile,branza,untul si patrunjelul se amesteca bine Cu aceasta compozitie se umple albusurile de ou,se pun pe...Citeste continuarea
Ou ochi in paine
Postat de: ala_oancea in Aperitive / GarnituriSe pune un cubulet de unt in tigaie si se lasa sa se topeasca. Se decupeaza mijlocul feliilor de paine, se aseaza in tigaie si se sparge cate un ou in forma decupata. Se condimenteaza cu sare si...Citeste continuarea
Omleta cu mazare si porumb
Postat de: ala_oancea in Aperitive / GarnituriSe caleste ceapa in putin ulei, se adauga porumbul si mazarea, apoi ouale. Se amesteca din cand in cand, iar la final se adauga branza taiata cubulete si se condimenteaza. Citeste continuarea
Ostropel de pui
Postat de: ionix in PuiCarnea se spala bine, se ia pielea si se taie in 4, pe lung, fiecare bucata de carne. Intr-o oala se incinge uleiul si se prajeste un pic carnea de pui. se pipereaza si sareaza puiul. se lasa...Citeste continuarea
Ochiuri in cuib de cartof
Postat de: Jullya in Aperitive / Garnituri1. Cartofii se curata, se spala, se sterg de apa si apoi se trec prin razatoarea cu gauri mari. 2. Cartofii rasi se condimenteaza cu sare si piper si se calesc in putin ulei, pana se...Citeste continuarea
Oua cu legume la tigaie(Menemen)
Postat de: Hutzanca in Aperitive / GarnituriCeapa se curata si se taie pestisori.Rosiile se oparesc,se racesc cu apa rece si se decojesc.Se taie in cubulete,la fel si branza.Ardeii se taie in bucati mici.Se incalzeste untul sau uleiul...Citeste continuarea
Ostropel de pui
Postat de: Oana in PuiCarnea de pui se spala si se aseaza intr-un vas de iena. Legumele se spala, ceapa si usturoiul se curata si apoi se robotesc bine :) Rosiile se curata de piele si se fac si ele cu blenderul....Citeste continuarea
Oua cu jambon la cuptor
Postat de: sandytza in Aperitive / GarnituriSe taie slanina bucatele si se prajeste intr-o tigaie. Se imaprte in doua farfurii (cele care urmeaza sa fie bagate la cuptor) .Se adauga in fiecare farfurie cate o lingura de ulei. Doua...Citeste continuarea
Oua umplute ca la mama acasa
Postat de: rivka in Aperitive / GarnituriOuale se fierb tari, se lasa sa se raceasca in apa rece, se curata de coaja si se taie in jumatate, se scoate galbenusul din fiecare ou. Ceapa tocata fin impreuna cu usturoiul pisat se caleste...Citeste continuarea
Ostropel de pasare
Postat de: miha in PuiPieptul de pui se spala si se taie cubulete. Ceapa taiata marunt se undeste in cateva linguri de ulei.Cand devine sticloasa,se adauga cuburile de carne.Se trag cateva clocote si se stinge totul...Citeste continuarea
Orez cu creveti
Postat de: anaiordan in Fructe de mareCrevetii luati de mine au fost congelati si semifierti. Se pune apa la incalzit cu ceapa intreaga si sfertul de telina si putina sare. Teoretic daca luati creveti proaspeti puneti si crevetii...Citeste continuarea
Oua umplute cu ciuperci
Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri-Fierbem ouale,le decojim si le taiem in jumatati.Scoatem galbenusurile.Doua galbenusuri fierte le amestecam cu unul crud .Mixam bine pana se omogenizeaza.Din ele si din mustar,zeama de lamaie si...Citeste continuarea
Orez cu legume
Postat de: meosiris in Mancaruri de postCred ca deja stiti cum se prepara :) Se spala bine orezul si se pune la fiert cu apa.Cand incepe sa isi mareasca volumul se adauga legumele,se condimenteaza si se lasa la foc marisor sa fiarba....Citeste continuarea
Omleta cu pui si ciuperci
Postat de: ala_oancea in Aperitive / GarnituriSe taie pieptul de pui cubulete si se pune la prajit. Se adauga condimentele si se amesteca bine. Se adauga ceapa tocata marunt, apoi ciupercile taiate in patru. Se lasa acoperit vreo 5 minute...Citeste continuarea
Orez cu legume
Postat de: ala_oancea in PuiSe fierbe orezul dupa instructiunile de pe ambalaj. Se toaca ceapa, ceapa verde si ardeiul si se calesc in unt. Se adauga carnea de pui, apoi dovlecelul, ciupercile, iar spre final mazarea,...Citeste continuarea
Orez cu lapte
Postat de: Bunica in PrajituriEu nu am respectat indicatiile de pe cutie. Am spalat orezul si l-am pus la fiert intr-o craticioara de 1l. cu apa cat sa acopere orezul de 2 degete si un praf de sare.L-am fiert circa 15 min....Citeste continuarea
Oua de peste frecate cu lamaie
Postat de: Lily_Musat in PesteIcrele se bat cu telul impreuna cu zeama de lamaie si cu uleiul de masline. Se incinge cuptorul la 200 grade si se pun icrele intr-o tigaie de dimensiuni mici pentru 30 minute, pana se...Citeste continuarea
Orez cu lapte gratinat
Postat de: symonik in DulciuriSe pastreaza 100 ml lapte,iar restul se pune la firt cu scortisoara, cojile de lamaie si jumatate din cantitatea de zahar. Cand incepe sa fiarba se adauga orezul se lasa sa fiarba la foc mic...Citeste continuarea
Omleta la cuptor
Postat de: ala_oancea in Aperitive / GarnituriSe amesteca toate ingredientele, se toarna in forma de tarta si se coace in coptorul incins pentru 10 minute. Simplu, rapid si delicios. Am servit cu salata de rosii si ridichi. Citeste continuarea
OUA UMPLUTE
Postat de: Roda in Aperitive / Garnituri1Se fierb ouale in apa sarata. 2.Se curata de coaja, se taie in jumatati si se scot galbenusurile 3.Galbenusurile se pun intr-un bol si se zdrobesc cu furculita , apoi se...Citeste continuarea
OM DE ZAPADA
Postat de: popagabidej in Aperitive / GarnituriCantitatile se stabilesc in functie de nr. de persoane, 1 ou/pers. Se taie ouale fierte in doua, se scot cu grija galbenusurile si se piseaza marunt. Amestecam galbenusurile cu pate, putina...Citeste continuarea
Orez cu legume
Postat de: miha in PuiOrezul se spala in mai multe ape si se fierbe in apa cu sare. Zarzavatul se curata si se taie cubulete (sau se da pe razatoare,daca vreti sa-l ascundeti de mofturosi,asa cum am facut eu :)) )...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale si se taie in jumatate. Maioneza se face din 3 galbenusuri fierte, 3 crude, ulei, o lingurita de mustar si zeama de la o lamaie. Celelalte galbenusuri se amesteca...Citeste continuarea
Omleta cu spanac- de la 2 ani
Postat de: Oana in Mancare copiiMai intai calim spanacul tocat marunt in jumatate din cubuletul de unt, il condimentam cu sare si putina nucsoara. Il lasam pe foc pana scade zeama. Il punem intr-un bol si il amestecam cu...Citeste continuarea
O gustare sanatoasa
Postat de: Sabina in Aperitive / GarnituriTaiem cubulete avocado si rosiile. Tocam marunt ceapa si patrunjelul. Stoarcem lamaia si adaugam zeama. Amestecam si condimentam cu sare, piper, chimen si paprika. Servim cu tortillia sau cu paine...Citeste continuarea
Orez cu spanac
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postSe pun ceapa si usturoiul la gatit intr-o cratita in putin ulei de masline. Cind este caltita ceapa se adauga spanacul. Se lasa la fiert pina scade putin zeama. Se adauga orezul, se condimenteza...Citeste continuarea
Oua ochiuri in apa: clovnul zimbaret
Postat de: gusti in Aperitive / GarnituriPuneti apa intr-o tigaie cit sa-i acopere fundul, iar cind incepe sa fiarba puneti ouale. Pe masura ce incep sa se inchege le puteti stropi cu apa din tigaie pe deasupra sau puneti un capac peste...Citeste continuarea
Ososumewa nandesuka? Sushi. Oishi....
Postat de: Bucataras in PesteSfaturi de la Bonduelle: • sushi se poate apuca cu degetele, sashimi – doar cu beţigaşele • nu ţine beţigaşele la jumătate, încearcă să le apuci...Citeste continuarea
Oua vopsite de Paste si Inaltare
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriOuale se spala foarte bine cu detergent de vase si un buretel, sa fie bine degresate, apoi se limpezesc cu apa rece. Intr-o oala mai mare punem apa rece si doua linguri cu sare,...Citeste continuarea
Ouă înfăşurate în muşchi de porc
Postat de: Simo in Mancaruri cu carneSe fierb ouale timp de 8 minute, se scot si se lasa intr-un vas cu apa rece 15 minute, apoi se curata de coaja si se scurg de apa. Se bat feliile de muschi de porc ca pentru snitel, se...Citeste continuarea
Omletă spaniolă
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriCartoful fiert l-am lasat sa se raceasca sub jet de apa, l-am curatat, l-am taiat in patru pe lung si apoi felii de 0,5 cm. Legumele crude le-am spalat si apoi le-am tocat dupa cum...Citeste continuarea
Oua la cuptor
Postat de: gusti in Aperitive / GarnituriSe pune sunca pe fundul unei tavi sau unui vas de sticla termorezistenta. Cate o felie pentru fiecare ou. Ideea e ca pe fiecare felie de sunca sa fie cate un ou. Urmatorul pas este ca in jurul...Citeste continuarea