Ososumewa nandesuka? Sushi. Oishi. Arigato!

de Bucataras in Peste, 29 Apr 2009 | 10359 vizualizari

 

Dialogul din titlu este in japoneza. El ar suna asa:
- Ce ne recomandati?
- Sushi. Delicios. Multumesc.
Cititi cum am preparat LIVE sushi pe bucataras.ro

 

INGREDIENTE

  • Sushi Meal Kit (se gaseste in supermarketuri, costa injur de 30 RON). Contine alge marine (13 gr), orez (2×125 gr), wasabi (hrean japonez), 2 pliculete de otet din orez pentru sushi, 2 pliculete sos de soia, betisoare, etc…
  • somon marinat de la Negro
  • o jumatate de castravecio taiat bastonase
  • icre de somon (nu-s obligatorii…)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ososumewa nandesuka? Sushi. Oishi. Arigato!:

Sfaturi de la Bonduelle:

• sushi se poate apuca cu degetele, sashimi – doar cu beţigaşele
• nu ţine beţigaşele la jumătate, încearcă să le apuci întotdeauna de extremitate
• nu folosi beţigaşele pentru a trage bolurile înspre tine
• nu muşca o parte din măncare pentru a pune restul înapoi în farfurie; dacă ai ridicat o bucată trebuie s-o mănânci în întregime
• nu cere să ţi se aducă un cuţit
• după mâncare lasă beţigaşele rezemate de hashi oki, de preferinţă paralel cu tejgheaua sushi barului; nu lăsa niciodată beţigaşele direct pe masă;
• nu pune niciodată beţigaşele înapoi în vas (şi aceasta le-ar aduce japonezilor aminte de ritualuri de înmormântare)
• încearcă să mănânci tot orezul; a lăsa chiar şi o mică parte din mâncare pe farfurie este o lipsă de tact, a lăsa orez nemâncat este chiar o grosolănie (această regulă se respectă doar în Japonia)

Orezul se fierbe circa 15 minute, dupa care se scurge de apa, i se da cu un praf de sare si o lingurita de zahar, se pune otetul de orez (2 linguri), se amesteca totul si se lasa la racit. Se aseaza pe nori (alga de mare) si se lasa cam 1 cm de la margine.

Cantitati: la 125 grame orez / 2 linguri de otet / 1 praf de sare / 1 lingurita de zahar

S-a acoperit nori cu un strat de orez, nu foarte gros pentru ca va obstructiona rularea. Pe mijloc s-au pus doua felii de somon si 3 betisoare de castravete. S-a rulat, apoi s-a taiat cam la 2 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ososumewa nandesuka? Sushi. Oishi. Arigato!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

adasev12 1

02.02.2011, 23:32

nu spun ca-mi palce, ca n-am mancat niciodata...sincer nici nu ma tenteaza.... ...dar in poza arata bine

adry88 1

09.05.2011, 20:40

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sushi cu ton