Din nou o reteta greceasca delicioasa.
Crevetii luati de mine au fost congelati si semifierti.
Se pune apa la incalzit cu ceapa intreaga si sfertul de telina si putina sare. Teoretic daca luati creveti proaspeti puneti si crevetii la fiert cu apa si legumele pentru 10 minut emaxim, sa devina portocalii. Eu daca am avut crevetii semifierti amm lasat apa cu legumele sa clocoteasca si i-am mai pus atunci 5 minute. Dupa asta se scot crevetii si pastreaza la cald, si apa nu se arunca se pastreaza si ea.
Se pune la calit in ulei de masline, in cratita ce urmeaza a se folosi la orez, ceapa tocata marunt si se tine pe foc pana devine sticloasa. Se adauga cele doua canute de orez si pentru fiecare cana de orez se pun 2 cani si jumatate din apa in care au fost opariti crevetii, daca nu ajunge apa aceea completati cu apa calduta. Tot acum se adauga si lingura de bulion si ardeiul taiat cubulete.
Dupa 10-15 minute de fiert la foc mediu se adauga 2/3 din creveti (sau toti..eu am oprit cate 2 creveti pt fiecare persoana pt decor) si se lasa in continuare la fiert pana ce orezul este aproape gata, sa fie un pic tare la mijloc. Daca mai ramane zeama nu este nici o problema deoarece orezul cat va mai sta in cratita va mai trage din apa.
Se serveste cald, chiar un pic fierbinte.
Pofta buna!