A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Pui cu legume si sos dulce-acrisor

Postat de: Retetegg in Pui

Cubuletele de pui le-am pus la calit in ulei de masline (la foc mediu spre mare).   Le-am lasat 2-3 minute, apoi am adaugat ardeii taiati fasii subtiri si morcovii rasi.  Am mai...Citeste continuarea

Placinta sarata

Postat de: privatelaura in Aperitive / Garnituri

Telemeaua se desface si se faramiteaza, se amesteca cu branza, smantana, piperul si ouale batute. Se amesteca bine, bine compozitia de branza. Se intind cate 3 foi placinta, se umplu cu crema...Citeste continuarea

Prajitura cu mere,iaurt si faina de...

Postat de: rodicamaria in Prajituri

Ouale se freaca bine cu zaharul,pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga iaurtul si se amesteca pana la incorporare. Apoi se adauga faina de castane,faina alba si praful de copt si...Citeste continuarea

Prajitura cu visine

Postat de: Retetegg in Prajituri

Am scos samburii visinelor, le-am scurs, apoi am pus peste ele 50 g zahar si le-am lasat din nou la scurs. Daca sunt congelate le lasam usor sa se dezghete.   Am batut albusurile spuma cu...Citeste continuarea

Prajitura Snickers

Postat de: jolygina in Prajituri

Batem bine cele 9 albusuri spuma cu 300g zahar apoi adaugam nuca macinata si cele 5 linguri de faina amestecate cu praful de copt.Se coace in tava unsa bine la un foc potrivit . Dupa ce s-a...Citeste continuarea

Paine cu ou la cuptor

Postat de: rodicamaria in Aperitive / Garnituri

Oul se bate bine cu furculita,se adauga sare,piper,Vegeta(dupa gust) se mai bate pana la omogenizare.Se adauga laptele si se amesteca bine. Se unge cu unt o tava antiaderenta. Feliile de...Citeste continuarea

Prajitura/placinta greceasca

Postat de: Criss in Prajituri

Modul de preparare este extrem de usor, nu va ia mai mult de 5 minute. Se bat ouale cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, iaurtul, esenta de rom, praful de copt si...Citeste continuarea

Pastrav umplut cu legume pe pat de...

Postat de: gurita_ta2005 in Pastrav

Se clateste bine pestele sub jet de apa rece,se aseaza pe prosoape de hartie pentru a absorbii apa,se condimenteaza si se umple cu morcov si dovlecel date pe razatoarea mare.Se adauga cate o...Citeste continuarea

Prajitura delicioasa cu interior...

Postat de: Alinutza80 in Prajituri

Se preancalzeste cuptorul la 200 de grade. Se ung formele cu unt(se poate face in forme mici de sufleu, de briose sau in tava mai mare de budinca). Se tapeteaza formele cu zahar. La baie de...Citeste continuarea

Piept de pui cu nuca de cocos

Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carne

Pieptul de pui il condimentam cu sare si piper, dupa care  il trecem prin nuca de cocos.Asezam bucata de carne in tava unsa cu ulei si dam la cuptor cca 30 min. Eu am servit cu piure de...Citeste continuarea

Pastrav clasic la cuptor

Postat de: panacris in Pastrav

Pestele se curata si se spala in multa apa rece. Se asezoneaza de sare, piper, rozmarin si se lasa la rece, cca 15 minute.  Faina alba de grau, se amesteca cu faina de porumb. Pestele se...Citeste continuarea

Paste cu spanac

Postat de: Zamfira in Paste

Fierbem pastele in apa cu sare. Pregatim spanacul, am folosit spanac congelat. Calim faina in putin ulei de masline, adaugam spanacul tocat si laptele. Fierbem spanacul cu laptele aproximativ 5...Citeste continuarea

Placinta impletita cu mere

Postat de: dobrezaira in Dulciuri

Se incalzeste laptele impreuna cu untura pana aceasta s-a topit. Separat amestecam oul cu sarea, zaharul si coaja de lamaie. Punem laptele peste ou si le turnam impreuna in vasul cu faina....Citeste continuarea

Pizza cu de toate si sos Bechamel

Postat de: merisor67 in Pizza

Pentru aluat, am frecat drojdia cu zaharul si cand s-a lichefiat am pus putin lapte caldut si 2 linguri faina, am omogenizat si am lasat la crescut 10 minute. Dupa ce si-a dublat volumul, am...Citeste continuarea

Pui cu conopida

Postat de: Retetegg in Pui

Conopida am avut-o deja semi-fiarta (in apa cu sare, putin otet, boabe de piper si foi de dafin) pentru conopida pane, dar se poate pune si cruda. Carnea de pui bine spalata am portionat-o....Citeste continuarea

Prajitura pufoasa

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam treptat gabenusurile amestecate cu ulei. Adaugam peste compozitie faina amestecata cu praful de copt si amestecam compozitia. In tava tapetata cu hartie...Citeste continuarea

Pandispan cu prune cu toping de...

Postat de: timea in Prajituri

Mixam ouale intregi timp de 7-8 minute cu mixerul la viteza maxima. Adaugam zaharul si mixam inca 2-3 minute. Apoi turnam treptat uleiul si laptele mixand in continuare. La final adaugam faina...Citeste continuarea

Prajitura cu nuca de cocos

Postat de: dobrezaira in Prajituri

Pentru blat am mixat untul cu zaharul,ouale si laptele. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si cacao . Compozitia rezultata am intins-o cu lingura in tava tapetata cu hartie de copt si...Citeste continuarea

Pancakes

Postat de: AnyCostescu in Dulciuri

Se pun faina si praful de copt intr-un bol. Se pun oul, albusurile, zaharul si se amesteca usor. Se pune apa minerala pana ajunge la consistenta unui aluat un pic mai grosut fata de cel normal de...Citeste continuarea

Placinta frageda cu dovleac

Postat de: Retetegg in Prajituri

Intr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 150 g zahar pudra. Am pus apoi oul, 1/2 esenta de lamaie, praful de copt si cel de sare, apoi faina treptat pana am obtinut un aluat omogen...Citeste continuarea

Prajitura cu morcov (de post)

Postat de: rhapsody in Prajituri

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Morcovul curatat si spalat il dam prin razatoarea cu gauri mici si il amestecam cu zaharul brun. Il punem deoparte. 3. Infierbantam apa si...Citeste continuarea

Prajitura cu crema ganache si jeleu...

Postat de: pusikmea in Prajituri

Ma intai se pregateste crema , care are nevoie sa stea la rece cel putin 2-3 ore. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, la baine marine, frisca nu se fierbe, se aduce doar la pct de...Citeste continuarea

Pulpe de pui marinate cu chili la...

Postat de: timea in Pui

Spalam carnea bine si indepartam pielita. Intr-un bol amestecam pasta de gogosari cu rosii, sosul chili, sarea, piperul si oregano tocat marunt. Amestecam bine toate ingredientele. Trecem...Citeste continuarea

Paine floare

Postat de: Retetegg in Piine

Faina am cernut-o si am pus-o intr-un bol incapator.   Am incalzit putin laptele si am dizolvat in el zaharul si drojdia.   Le-am adaugat peste faina, am pus sare si ulei.  ...Citeste continuarea

Pește florentin

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Pește se lasă la decongelat în frigider peste noapte. A doua zi se lasă la zvântat. Amestecăm pesmetul cu sarea, piperul și praful de nucșoară. Trecem fileurile de pește...Citeste continuarea

Prajitura cu portocale

Postat de: Geanina87 in Prajituri

Curatam portocalele cu un cutit astfel incat coaja sa fie lunga si ingusta. Coaja o folosim la ornat. Facem trandafirasi (din coaja) pe care ii strangem bine cu ajutorul unei jumatati de scobitori...Citeste continuarea

Panna cotta de lamaie cu fructe de...

Postat de: Retetegg in Dulciuri

Am pus intr-un vas laptele si l-am incalzit (doar cald nu fiert). Am pus 150 g zahar si am amestecat pana s-a topit. Am dat vasul deoparte si am adaugat frisca lichida, gelatina hidratata,...Citeste continuarea

Pizza cu blat din ovaz

Postat de: rhapsody in Pizza

1. Amestecam fainurile, adaugam germenii de grau sarea zaharul, drojdia uscata si apa calduta si framantam. Daca aluatul este lipicios mai adaugam faina pana cand se desprinde de vas. Lasam la...Citeste continuarea

Piept de pui aromat la cuptor

Postat de: pusikmea in Pui

Se spala pieptul de pui, se indeparteaza pielea. Pentru aceasta friptura pieptul nu se dezoseaza. Crestam din loc in loc, iar intre crestaturi punem usturoi, condimentam putin cu sare, piper...Citeste continuarea

Prajitura cu piersici

Postat de: Ina in Prajituri

Spalam piersicile si le feliem , indepartand samburii. Feliile de piersici le asezam in strat consistent pe fundul unei tavi, apoi presaram pe ele 6-7 linguri cu zahar . Margarina o taiem in...Citeste continuarea

Pizza regina

Postat de: Sylvia in Pizza

Aluatul este facut cu faina bio care este mai inchisa la culoare dar care are o aroma deosebita, il fac dupa reteta clasica de 500 grame faina, drojdie proaspata, putin apa calda si putin zahar...Citeste continuarea

Penne rigate cu ton

Postat de: andreea_angelo in Penne

Apa se pune la fiert cu sare, cand apa clocoteste punem pastele si le lasam la fiert cca.10 minute. Sosul pt paste: Prima data am pus in tigaie bulionul cu ulei de masline, dupa cateva...Citeste continuarea

Placinta cu mere (Post)

Postat de: Creatsa in Prajituri

Se amesteca faina cu drojdia, sarea, zaharul,zaharul vanilat apoi se adauga apa calduta, margarina topita si se framanta bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini(10 min) Lasam la dospit 30-35...Citeste continuarea

Prajitura cu mar si nuca (reteta de...

Postat de: ionela2682 in Prajituri

Intr-un bol amestecam faina, zaharul, bicarbonatul, praful de copt, sarea si scortisoara. Adaugam apa minerala, uleiul, omogenizam bine compozitia. Turnam jumatate din compozite in tava (25/35cm)...Citeste continuarea

Peste cu rosii la cuptor

Postat de: Bunica in Peste

Pestele se curata,eviscereaza si se spala.Intr-un vas termorezistent se aseaza  pestele,care se asezoneaza cu sare,piper cimbru,rozmarin(cimbru si rozmarinul dupa gust).Jumatatea de lamaie...Citeste continuarea

Prajitura marmorata cu budinca

Postat de: angyb in Prajituri

Pentru inceput pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic si o lasam sa sa raceasca acoperita cu o folie alimentara. Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile dupa...Citeste continuarea

Purcelusi cu branza

Postat de: pusikmea in Mancare copii

Pregatim aluatul astfel: Intr-un vas punem faina, facem o gaura in mijloc, unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calda, acoperim cu faina si lasam asa 10 minute. Dupa care incepem...Citeste continuarea

Plăcintă cu dovleac

Postat de: Ade200 in Prajituri

Zahărul se bate cu ouăle întregi, se adaugă treptat uleiul şi se amestecă bine. Se adaugă piureul de dovleac şi se amestecă din nou. Ingredientele uscate se amestecă separat,...Citeste continuarea

Prajitura alba cu nuca de cocos

Postat de: Creatsa in Prajituri

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare, zaharul si vanilia. Adaugam treptat fulgii de cocos ,untul topit si faina cernuta. Dam la cuptor pentru 20 de min.(Testul scobitorii) Pentru...Citeste continuarea

Piept de rață cu piure de cartofi

Postat de: elucubratiiculinare in Rata

Într-un castron pregătim marinata. Amestecăm vinul cu apa, mierea, oțetul balsamic, bulionul, boabele de piper, ceapa tăiată solzișori și morcovul tăiat rondele. Pieptul de rață se...Citeste continuarea

Pâine de casă

Postat de: Ade200 in Piine

Se cerne făina. Se dizolva drojdia cu zahăr si lapte. Se amestecă si niste faină în drojdie. Sarea se dizolvă în apa caldă si se amestecă in făină. se pune uleiul si laptele...Citeste continuarea

Prajitura din foi cu miere

Postat de: panacris in Prajituri

Intr-un vas  se amesteca mierea, zaharul tos, zaharul vanilinat, untul, oul intreg, laptele si amoniacul si se pun la foc mic, nu direct pe flacara, pana cand incepe sa fiarba compozitia, se...Citeste continuarea

Prajitura japoneza

Postat de: panacris in Prajituri

Se amesteca energic zaharul cu untul moale pana se omogenizeaza, apoi se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, nucile macinate ai albusurile de ou batute spuma, amestecandu-se usor pana...Citeste continuarea

Pastrama de berbecut

Postat de: Sim0naWorld in Oaie

Bucatile de carne au fost fasonate si condimentate cu sare, cimbru, piper, usturoi pisat si bucati de lamaie. Intr-un vas adanc am pus straturi-straturi bucatile de carne condimentata. Am acoperit...Citeste continuarea

Placinte ardelenesti cu branza si...

Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / Garnituri

Am desfacut drojdia in putin lapte caldut, lasand la crescut cateva minute. Am amestecat faina cu un pic de sare, restul de lapte si ouale, adaugand si drojdia crescuta. Am framantat un aluat...Citeste continuarea

Paine Floare

Postat de: diana_k in Piine

 In cuva masinii de paine se pune faina cernuta in prealabil, intr-un colt sarea, iar in coltul opus restul ingredientelor.  Se porneste masina pe programul de framantat. Se lasa...Citeste continuarea

Piure de cartofi cu carne de porc

Postat de: Elena_Daria in Porc

Prima data ne ocupam de piureul de cartofi. Curatam cartofii de coaja, ii spalam bine apoi ii taiem in bucati mai mici. Ii punem la fiert in apa cu sare apoi acoperim oala cu un capac....Citeste continuarea

Peşte picant cu crustă de alune

Postat de: Satisfyyourcravings in Peste

Se începe cu sosul pentru că aromele se îmbină mai bine cu cât este lăsat mai mult. Se taie ardeiul iute longitudinal, apoi în felii subțiri și se amestecă...Citeste continuarea

Pudding in straturi

Postat de: Creatsa in Dulciuri

Pregatim budincile conform instructiunilor de pe plic si topim ciocolata cu frisca lichida. Asamblare: un strat budinca de vanilie un strat de ciocolata topita un strat de banane un...Citeste continuarea

Panna cotta cu ness

Postat de: Creatsa in Prajituri

Se pune gelatina la hidratat pentru 8-10 min in nessul dizolvat cu apa. Intre timp frisca ,laptele si zaharul se incalzesc pe foc mic pana ajunge aproape de punctul de fierbere,  Cand...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]