La Multi Ani, Romania!!!
Blat:
Crema:
Bezea:
Am amestecat faina cu zaharul, sare si praful de copt. Ouale le-am mixat impreuna cu uleiul si laptele. Am adaugat treptat si ingredientele uscate. La final am pus piureul de zmeura si pe cel de mure, amestecand cu o spatula, de jos in sus.
Am tapetat o tava (20x30) cu hartie de copt si am pus amestecul. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 15-20 minute. Blatul nu trebuie sa se coaca foarte tare, ci doar sa se intareasca atat cat sa sustina crema.
Galbenusurile, oul intreg, zaharul si zaharul vanilat le-am mixat cateva minute. Am adaugat laptele, branza dulce, grisul si la final praful de budinca.
Crema obtinuta am pus-o peste blatul partial copt si am mai dat la cuptor pentru cca 40 de minute.
Cand si crema s-a copt, am scos tava lasand putin sa se odihneasca, cat am pregatit bezeaua.
Am mixat albusurile, apoi am adaugat zaharul, mixand cca 10-15 minute. La urma am adaugat colorantul. Bezeaua am pus-o deasupra cremei de branza, si am bagat din nou tava la cuptor. Am lasat tava la cuptor cca 15-20 minute.
Am lasat prajitura sa se raceasca, apoi am taiat-o in bucati potrivite.
O prajitura gustoasa, parfumata si... colorata! :)