Se curăță peștele de solzi, se eviscerează, se taie în bucăți.
Bucățile de pește se sărează și se lasă de-o parte aproximativ 30 minute.
După acest timp, se trec prin făină și se prăjesc în ulei foarte bine încins (circa 3-4 minute pe fiecare parte).
Separat, se călește ceapa, până devine luciosă; se adaugă ardeii tocați julienne, se înăbușe câteva minute după care se pune vinul alb.
Se adaugă sucul de roșii, foile de dafin, piperul boabe, ardeiul iute și usturoiul.
Se sărează și se mai ține pe foc timp de câteva clocote.
Se pun bucățile de pește și se fierbe totul (sau se pune în cuptor), la foc potrivit, până ce se pătrunde peștele și scade din sos - timp de circa 20 minute.
La final se presară pătrunjel fin tocat.
Poftă bună!
1
Am servit plachia caldă cu mămăligă... și desigur cu un pahar de vin alb.