Pepeni murati

de andreea_angelo in Muraturi, 26 Noi 2012 | 40435 vizualizari

 

pentru ca nu am avut timp sa fac poze cand am pus muraturile,le-am facut acuma cand le-am scos!!astazi mam dus in beci sa imi pitrocesc varza,si mi-am vazut pepeni cum stateau ei frumos acolo si mam gandit sa iau unul sa il incerc sa vad daca e murat,este nemaipomenit de bun,de asta am sa va impartasesc reteta mea de pepeni murati!!

 

INGREDIENTE

  • pepeni verzi de marime mica-mijlocie
  • ardei iuti
  • morcov
  • usturoi
  • telina(frunze si radacina)
  • crengute de visin
  • marar uscat
  • boabe mustar
  • piper boabe
  • apa
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pepeni murati:

Pentru inceput, pepenii trebuie intepeti langa codita, sa aiba pe unde sa isi traga saramura si ii asezam in butoi sau unde ii puneti voi, urmeaza crengile de visin care trebuie puse obligatoriu pt a pastra coaja pepenilor tare. Adaugam morcovul si telina taiate fasii sau rondele, ardeii iuti, cat doriti, mararul uscat ar fi bine sa il asezati pt prima data la fundul butoiului, apoi printre pepeni si deasupra lor. Urmeaza usturoiul, boabele de mustar si de piper.

Ne pregatim sa punem apa cu sare, la un litru de apa o lingura de sare pentru muraturi. Avem grija ca saramura sa acopere pepenii. A doua zi trebuie sa ne uitam la ei daca au mai tras din apa cu sare trebuie sa avem grija sa completem din nou, sa nu ramana pepenii descoperiti, ca sa nu prinda floare!

Dupa ce i-am pus am aflat ca puteam sa pun si gogonele sau conopida! Dar nu-i nimc, o sa stiu pe la anul!! Maine am sa aduc si niste varza murata si am sa va impartasesc reteta mea!

TIPS-URI

1

LA UN LITRU DE APA,O LINGURA DE SARE MARE(pt. muraturi)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pepeni murati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

andreea_angelo 1

27.11.2012, 17:06

multumesc

Sim0na 1

27.11.2012, 20:01

Si eu am pus anul asta, impreuna cu cateva gogonele, castraveciori, morcovi.. Inca n-am umblat la ele.. dar mi-ai facut pofta!

user2012 1

17.10.2013, 16:04

apa fierbinte sau racita??????
multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pepeni verzi murati in saramura