A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Prajitura cu afine

Postat de: Oana in Prajituri

Se separa ouale, galbenusurile se bat cu zaharul pudra. Se adauga cate o lingura de zahar si bate cu mixerul foarte bine, pana terminam toata cantitatea. Trebuie sa devina foarte pufoase si...Citeste continuarea

Parmesan lollipops

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Se amesteca parmesanul ras cu semintele. Se pune o hartie de copt intr-o tava iar cu ajutorul unui inel- eu am confectionat unul de hartie- se formeaza cercuri din acest amestec. Din betioare de...Citeste continuarea

Prajitura marmorata cu prune si...

Postat de: adela1981 in Prajituri

  Pentru blat pregatim asa: Albusurile si apa se bat spuma, apoi  adaugam pe rand zaharul si batem pana ce devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile si mai batem pana ce isi...Citeste continuarea

Prajitura tricolor

Postat de: rhapsody in Dulciuri

Aluat 1. Preincalzim cuptorul la 180 °C. 2. Pentru aluat amestecam faina cu zaharul, laptele de migdale, uleiul de palmier, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si amestecam...Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de: privatelaura in Piine

Se pun ingredientele in ordinea aceasta in masina de facut de paine si se selecteaza programul necesar. Daca apelam la metoda manuala, procedam astfel: Se cerne faina, intr-un castron si se...Citeste continuarea

Pizza salami

Postat de: timea in Pizza

Ingredientele sunt pentru 2 pizza. Punem drojdia la dospit timp de 10-15 min., in aprox 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Faina o amestecam cu sarea. Turnam drojdia...Citeste continuarea

Pipote cu orez la tigaie si sos alb

Postat de: privatelaura in Pui

Incepem cu cea mai grea operatiune: spalatul pipotelor, foarte, foarte bine.  Punem pe foc o tigaie, cu putin ulei de masline si aruncam pipotele acolo sa se rumeneasca. Dupa ce s-au...Citeste continuarea

Pui la cuptor

Postat de: madi_marin in Pui

Se spală ciocănelele, se şterg şi se ung cu ulei, apoi se presară cu condimentele speciale şi cu piper. Se pun în tava de cuptor cu puţină apă, vin…puţin mai mult şi...Citeste continuarea

Panna cotta Tricolor

Postat de: Sim0naWorld in Dulciuri

Gelatina am pus-o la hidratat in apa, conform indicatiilor date de producator. Laptele l-am   pus la incalzit. Am adaugat 200 g si zaharul vanilat si am amestecat pana acesta s-a...Citeste continuarea

Prajitura cu nuci si ciocolata

Postat de: Creatsa in Prajituri

Pentru blat mixam albusurile bine cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul+zaharul vanilat,uleiul,apa ,nucile si faina amestecata cu praful de copt cernute.Impartim compozitia in 3 parti egale...Citeste continuarea

Prajitura Tricolor

Postat de: Sim0naWorld in Prajituri

Am amestecat faina cu zaharul, sare si praful de copt. Ouale le-am mixat impreuna cu uleiul si laptele. Am adaugat treptat si ingredientele uscate. La final am pus piureul de zmeura si pe...Citeste continuarea

Paine rustica

Postat de: timea in Piine

Punem drojdia la dospit timp de 10-15 min.,  in aprox 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Faina o amestecam cu sarea. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor...Citeste continuarea

Pizza cu miez de lapte 2

Postat de: panacris in Pizza

Daca e sarbatoare, am pus-o pe Maricica la treaba. In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul si drojdia (Atentie! Pastrati aceasta ordine daca vreti sa...Citeste continuarea

Paine de secara cu seminte

Postat de: Corina33 in Piine

Intr-un bol mare se amesteca faina alba cu cea de secara si cu semintele. Se adauga apa calduta amestecata cu sarea, zaharul si drojdia si se framanta bine cca 5 minute. Se presara putina faina...Citeste continuarea

Paine cu tarate de grau

Postat de: Sidy in Piine

Punem in masina de paine toate ingredientele in ordinea in care le-am scris , mai putin semintele si oregano. Programam masina pe programul FRENCH si o lasam sa-si faca programul . In...Citeste continuarea

Peste in aluat

Postat de: sufletista in Peste

Fileurile de peste se spala si se sterg cu un prosp de bucatarie curat. Se amesteca condimentele cu vinul,uleiul,trecem pestele prin condimente,le asezam intr-un vas acoperim si dam la rece 3...Citeste continuarea

Pizza pofticioasa

Postat de: privatelaura in Pizza

Intr-un castron turnam apa, adaugam faina, sarea, zaharul, uleiul de masline, drojdia si cubul de branza de capra. Bagam in functiune mixerul cu palete pt aluat si prestam cam 5 min de...Citeste continuarea

Paste tricolor cu branza si spanac

Postat de: privatelaura in Spaghete

Pastele se pun la fiert cu un praf de sare. Se lasa la fiert cam 8-10 in in functie de instructiunile de pe cutia de paste. Dupa ce au fiert, se strecoara si se amesteca cu un cub de unt. Se...Citeste continuarea

Pateuri cu mere

Postat de: carla27carla in Dulciuri

Merele se curata si se dau pe razatoare.Se pun la calit intr-o tigaie cu 2 linguri de zahar si la sfarsit o lingurita de scortisoara.Se lasa sa se raceasca.      Aluatul de...Citeste continuarea

Paste cu fructe de mare

Postat de: pittbull in Paste

Ceapa se toaca marunt si se caleste impreuna cu usturoiul zdrobit. Se adauga ardeiul taiat cuburi si fructele de mare si se lasa pina se deschid scoicile, dupa care se adauga apa si se lasa la...Citeste continuarea

Placinte cu cascaval

Postat de: timea in Piine

Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Dureaza 10-15 minute. Faina o amestecam cu sarea si zaharul. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor...Citeste continuarea

Paste cu crema de ardei

Postat de: caroline in Paste

Ardeii se spala,se curata si se taie julienne . Se pun intr-o tava de cuptor impreuna cu usturoiul pisat la temperatura maxima pentru 8 minute. Se scot si se paseaza cu ajutorul unui blender...Citeste continuarea

Pachetele de primavara cu pui

Postat de: Retetegg in Pui

Am tocat in robot pieptul de pui. L-am pus la calit in tigaie, am adaugat peste el sunca taiata marunt si ceapa taiata si ea marunt. Am adaugat morcovii si telina rase fin si am lasat pe foc...Citeste continuarea

Paine ca la mama acasa

Postat de: ANNA_46 in Piine

Spalam cartofii bine, ii fiebem . Decojim si radem intr-un vas mare, adaugam sarea, zaharul si drojdia , turnam apa calduta,  amestecam bine. Cernem faina peste(trei pumnulete...Citeste continuarea

Piureu de cartofi copti cu friptura...

Postat de: Sim0naWorld in Pui

Carnea de pui am innabusit-o ptr 1 ora... mi-am dorit carnea foarte frageda. Pe la jumatatea timpul am pus cateii de usturoi, lasandu-i pana s-au inmuiat, apoi i-am indepartat. Cartofii mici...Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata, branza...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Ne pregatim toate ingredientele din timp. Radem coaja de portocala si stoarcem sucul. Intr-un vas cernem faina. Punem pe foc la aburi un vas in care topim ciocolata impreuna cu untul. adaugam...Citeste continuarea

Paine de casa cu cartofi

Postat de: Elena_Daria in Piine

Cartofi fierti se curata de coaja, apoi se dau pe razatoare. Punem apoi drojdia in putina apa calduta si o lasam sa dospeasca 10-15 minute. Cernem faina cu sarea peste cartofi. Punem apoi...Citeste continuarea

Prajitura cu foi, branza dulce si...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Intai am pus stafidele la hidratat. Pentru blat am spart ouale si le-am pus intregi intr-un bol. Am adaugat zaharul si am frecat bine pana au devenit o spuma, apoi am adaugat uleiul si am...Citeste continuarea

Prajitura rapida cu branza de vaci...

Postat de: Creatsa in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri.Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc,adaugam smantana,albusurile batute spuma,coaja de lamaie,vanilia si faina amestecata cu praful de copt. Punem...Citeste continuarea

Prajitura cu struguri

Postat de: caroline in Prajituri

Se bat albusurile intr-un castron pana ce devin spuma. In alt castron se bat galbenusurile impreuna cu zaharul pana ce devin o pasta de consistenta unei maioneze. Albusurile batute spuma se...Citeste continuarea

Pane de aripioare umplute

Postat de: mon in Pui

Speli aripioarele, le stergi prin presare cu servetele de bucatarie, faci mici taieturi sub piele si introduci dupa gust kaizer, masline, ciuperci etc. Faci un amestec din malai, sare, piper, boia...Citeste continuarea

Pizza

Postat de: andreea_angelo in Pizza

Intr-un vas inalt punem faina, oul, drojdia (jumatate dintr-un cub de 25g), sare si framantam cu lapte caldut. Lasam aluatul la crescut intr-un loc cald, acoperit cu un prosop. Din acest aluat...Citeste continuarea

Placinta rapida cu branza dulce si...

Postat de: Sim0naWorld in Prajituri

Aluatul l-am lasat sa se decongeleze in frigider. Stafidele le-am pus in apa calduta si esenta de rom si le-am lasat sa se hidrateze. Intr-un castron am batut ouale cu zaharul pudra, zaharul...Citeste continuarea

Prajitura cu branza si prune

Postat de: Retetegg in Prajituri

Am batut bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi am adaugat sucul si coaja de lamaie, branza dulce si praful de budinca.   Am omogenizat bine cu un mixer.   Am uns o tava...Citeste continuarea

Prajitura cu mousse de visine

Postat de: Creatsa in Prajituri

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam treptat cate o lingura de zahar, galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt cernute. Tapetam o tava cu folie(35/25 cm)...Citeste continuarea

Piept de pui picant-dulce-acrisor

Postat de: deliciousflavours in Pui

Spalam si taiem fasiute pieptul de pui, dupa care il punem la marinat cel putin 3-4 ore in urmatorul sos: amestecam 2-3 linguri sos de soia, 1 lingura ulei de masline si 1 lingura zeama de lamaie,...Citeste continuarea

Prajitura cremoasa de ciocolata

Postat de: cristeena20 in Prajituri

- Intr-un vas punem la topit in baie de aburi ciocolata pudra, untul si apa - amestecam din cand in cand, pana devine un sirop. - Separat amestecam ff bine , spuma, galbenusurile cu zaharul,...Citeste continuarea

Pasteis de Bachalau (chiftele de cod)

Postat de: cristeena20 in Aperitive / Garnituri

- Se fierb cartofii cu coaja-30 min- apoi se curata si se zdrobesc ca pentur piure. - Se fioerbe codul in apa cu sare si frunze de coriandru - se scoate, se curata de oase si se rupe marunt-...Citeste continuarea

Pepeni murati

Postat de: andreea_angelo in Muraturi

Pentru inceput, pepenii trebuie intepeti langa codita, sa aiba pe unde sa isi traga saramura si ii asezam in butoi sau unde ii puneti voi, urmeaza crengile de visin care trebuie puse obligatoriu...Citeste continuarea

Prajitura greceasca

Postat de: andreea_angelo in Prajituri

Pentru prima data lasam la dezghetat  foile de placinta. Intr-un vas inalt mixam cele 4 oua cu zaharul si vanilia pana se topeste zaharul si se formeaza o crema alb-galbuie. Se adauga si...Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata

Postat de: bucatarimcudiana in Prajituri

Pentru blat, mixezi untul moale cu zaharul si aromele. Adaugi treptat ouale, sarea, faina, cacao si praful de copt. Tai ciocolata  in jumatate. Intr-o tava 25x35 cm tapetata cu hartie de...Citeste continuarea

Placintele cu osanza umplute cu gem

Postat de: diana_k in Prajituri

Osanza se curata de pielite, se macina si se freaca cu faina. Eu am folosit robotul de bucatarie. In laptele caldut se pune drojdia sfaramata si o lingura de zahar, se amesteca bine pana se...Citeste continuarea

Prajitura Orhideea

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Prepararea aluatului: Se va face aluatul amestecand ingredientele intr-un vas nemetalic si se va imparti in 2 bile, una putin mai mica decat cealalata. Mixam galbenusurile amestecate cu...Citeste continuarea

Piept de pui cu susan

Postat de: diaconta in Pui

Pieptul de pui l-am taiat fasii si l-am condimentat. Ouale le-am batut cu un praf de sare si am adaugat faina. Compozitia trebuie sa aiba consistenta la fel ca cea pentru clatite....Citeste continuarea

Paella cu fructe de mare si carne

Postat de: Timi in Fructe de mare

Pentru Paella se foloseste o tigae speciala care se numeste" Paellera" daca e posibil. Este o tigae foarte plana si cu diametru mare. In tava incinsa si cu putin ulei se pun...Citeste continuarea

Prajitura rapida in 2 culori

Postat de: Retetegg in Prajituri

Blatul: Am batut ouale cu zaharul pana cand acesta s-a topit. Am adaugat esenta si zaharul vanilat, praful de copt stins in otet. Am pus faina treptat, cate o lingura, omogenizand bine cu...Citeste continuarea

Piept de porc cu legume

Postat de: andreea_angelo in Porc

Pieptul de porc se condimenteaza cu usturoi si condimente specifice carnii de porc,daca este prea gros se cresteaza un pic si se aseaza intr-o tava. Legumele:cartoful se taie cubulete,ceapa si...Citeste continuarea

Placinta cu mere, stafide si nuci

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Merele se spala, se rad pe razatoarea mare, cu coja cu tot, apoi se pun intr-un vas, cu fundul dublu, (Ideal ar fi unul Zepter;), ptr cine are in dotare :D ) se adauga zaharul, zaharul vanilinat,...Citeste continuarea

Pui cu ciuperci, mandarine si ghimbir

Postat de: panacris in Pui

Pieptul de pui se taie fasii. Se pune la incins untul si calim fasiile de piept de pui pana se albesc. Adaugam peste carne, ciupercile scurse de zeama din conserva, semintele de floarea soarelui...Citeste continuarea

Plachie de caras

Postat de: DinDragostePentruGatit in Crap / Caras

  Se curăță peștele de solzi, se eviscerează, se taie în bucăți.  Bucățile de pește se sărează și se lasă de-o parte aproximativ 30 minute.  După acest...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]