Perisoare cu sos de legume si cus cus

de laura_n in Pui, 9 Dec 2012 | 4270 vizualizari

 

Papica buna !

 

INGREDIENTE

pt perisoare

  • 400gr carne tocata pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina mica patrunjel
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • sare

pt sosul de legume

  • 2 cepe rosii
  • 1 fir praz
  • 2 ardei rosii
  • 2 morcovi
  • cateva rosii uscate in ulei, plus un pic ulei din conserva
  • patrunjel verde
  • cativa catei usturoi
  • 1 litru sos rosii
  • sare
  • pt garnitura

  • 200 gr cus cus (eu folosesc paste de marimea orezului)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare cu sos de legume si cus cus:

Legumele se spala si se taie cubulete, morcovul se rade, usturoiul se zdrobeste un pic. 

Intr-o tigaie mare si adanca se pun la calit legumele cu un pic de ulei din conserva de rosii uscate.

Se calesc bine, apoi adaugam sos de rosii cat sa le acopere bine si sare. Mai lasam un pic la fiert si apoi le blenduim bine. Punem din nou la fiert si adaugam restul de sos de rosii.

Intre timp, pregatim perisoarele. Carnea tocata se pune intr-un vas de sticla, se adauga radacinoasele rase, ceapa si patrunjelul tocate marunt. Adaugam sare, si oul batut si amestecam bine. Formam perisoare pe care le punem peste sosul de legume si lasam sa fiarba cam 30 min. Gustam din una sa vedem daca e fiarta suficient si daca sunt facute, dam deoparte de pe foc.

Pastele se fierb cu putina sare, cateva minute, se scurg si se servesc cu perisoare cu sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare cu sos de legume si cus cus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Sim0na 1

09.12.2012, 20:31

mmm... ce bune sunt! e zapada mare p-acolo?

mirela0911 1

10.12.2012, 10:04

tare buna!

Krystyan Trendy 1

07.11.2013, 15:32

apetisanta mancare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Perisoare de pui in sos de rosii cu busuioc