Perisoare in sos de smantana

de Lau in Mancaruri cu carne, 7 Feb 2014 | 4147 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul Barbat la Cratita

 

INGREDIENTE

  • Perisoare
  • 500 g carne tocata
  • 100 g orez
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 2 catei usuturoi
  • Sos de smantana
  • 400 g smantana
  • 2 cepe
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • apa care au fiert perisoarele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare in sos de smantana:

Perisoarele-intr-un bol punem  carnea,oul,ceapa tocata marunt,orezul spalat,faina,condimente dupa gust si patrunjelul tocat,amestecam bine compozitia.

Cu mainile ude formam perisoarele.

Intr-o cratita adaugam apa si cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele.

Lasam sa fiarba la foc mediu cca 15-20 min(le gustam inainte)

Sosul-Curatam cepele si le tocam marunt.

Intr-o tigaie adaugam putin ulei si cand s-a incalzit adaugam ceapa si o lasam sa se caleasca putin,adaugam faina si amestecam continuu,adaugam 2-3 polonicuri de apa in care au fiert perisoarele si amestecam.

Lasam sa fiarba cateva minute amestecand din cand in cand,(sosul trebuie sa fie ca la o ciulama).

Adaugam smantana,amestecam si cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele scurse de zeama,potrivim de condimente dupa gust si mai lasam cca 5 min pe foc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Perisoare de vita cu legume si sos de vin rosu