Prăjitură cu gem și nucă - rețetă de post

de elucubratiiculinare in Prajituri, 2 Dec 2012 | 23407 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g făină,
  • 100 g zahăr,
  • 1 linguriță sare,
  • 10 g praf de copt,
  • 200 g margarină,
  • 1 borcan gem de prune,
  • 100 g nucă măcinată.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu gem și nucă - rețetă de post:

Într-un castron cernem făina cu praful de copt. Adăugăm sarea, zahărul și amestecăm până la omogenizare. Margarina se taie cubulețe mici și se adaugă peste făină, frământăm până obținem un aluat sfărâmicios.

Două treimi din aluat se pune într-o tavă unsă cu margarină și se tasează bine. Se unge aluatul cu gem și se presară nuca măcinată. Se presara restul de aluat deasupra și se dă la cuptor (preîncălzit la 180 grade C) pentru 30-40 minute.

Servim după ce se răcește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu gem și nucă - rețetă de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Aroma di Cuba"