File de somon cu rozmarin
Postat de: Bunica in SomonSe spala pestele si se pune intr-o tava unsa cu ulei de masline. Pestele se sareaza, condimenteaza cu piper ,zeama de lamaie si ulei de rozmarin. Deasupra se toarna vinul alb si se da la...Citeste continuarea
Frigarui de porc cu cartofi la cuptor
Postat de: mikidaniro in PorcDaca gatiti frigaruile in alt mod decat asa,nu folositi branza,deoarece se va topi si in cuptor se topeste,dar se topeste peste cartofi si le imbunatateste gustul. Pasul 1: punem...Citeste continuarea
File de peste la gratar cu orez si...
Postat de: luciancj in PestePregatim marinata pentru fileu de peste: - intai fileul se spala, se curata de eventualele oase, se portioneaza in bucati dupa preferinta, se sareaza si pipereaza dupa gust. - zeama de la...Citeste continuarea
Fragezica cu magiun
Postat de: iri_love in PrajituriPentru inceput facem un aluat din: margarina, drojdie ,bors,ulei si faina. Acest aluat se lasa la frigider o ora. O treime din aluat se da deoparte ,iar din cealalta se...Citeste continuarea
Fasole scazuta cu afumatura
Postat de: Sim0naWorld in Mancaruri de legumeFasolea am lasat-o de seara pana a doua zi, in apa rece. A doua zi, am spalat bine fasolea care sa umflat, dublandu-si volumul, si am pus-o la fiert in apa colocotita, schimband 3 ape....Citeste continuarea
File de pui cu sos de portocale si...
Postat de: alldaycooking in PuiFile-urile de pui le-am batut cu ciocanul pentru snitele. Am presarat putina sare si piper alb pe fiecare file de pui. Am prajit in foarte putin ulei pieptul de pui, apoi l-am scos pe o farfurie....Citeste continuarea
Frigarui exotice
Postat de: ianculubita in PuiIntr-un bol pui pieptul taiat cubulete amestecat cu condimente din belsug,ulei,sosul de soia,laptele,acoperi cu o folie alimentara si lasi la frigider pana a doua zi.Faci frigarui,alternand carnea...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: Sim0naWorld in Mancaruri de postFasolea am pus-o in apa rece si am lasat-o o zi (de seara, pana a doua zi seara), schimband apa de cateva ori. Am pus fasolea la fiert schimband 3 ape, iar in ultima am adaugat si un...Citeste continuarea
Friptura de porc cu sos de usturoi
Postat de: antici_gabytza in PorcSe spala bine carnea si se cresteaza. Amestecam condimentele si se condimenteaza carnea, se aseaza in tava. Se taie portocalele in jumatate. Stoarcem zeama de la portocale peste carne, se adauga...Citeste continuarea
Friptura de iepure la tava
Postat de: mamaieelena in Mancaruri cu carneAm curatat legumele si le-am taiat mai mare, asezandu-le pe toata suprafata tavii. Deasupra am asezat iepurele pe care l-am taiat in trei bucati mai mar,i dupa ce l-am spalat bine si s-a scurs de...Citeste continuarea
Fasole crema cu usturoi
Postat de: SanatateAcasa in Mancaruri de postFasolea se lasa in apa, peste noapte. A doua zi, se pune la fiert. Din pacate, fasolea trebuie sa stea circa o ora pe foc. Cu putin timp inainte sa se faca, lasati cateva minute sa fiarba (4-5...Citeste continuarea
Frigarui de fructe
Postat de: VERONICA2607 in DulciuriSe curata kiwi si portocala, kiwi se taie in sferturi iar portocala se desface in clini. Marul se curata de cotor si taie clinisori. Se baga pe betisorul de frigarui alterniv bucati de...Citeste continuarea
Friptura de porc cu cartofi prajiti
Postat de: VERONICA2607 in PorcCartofii se curata, se spala si se taie pentru prajit, se lasa la scurs si se prajesc.Carnatul se taie in 4 bucati iar carnea in 2. Se asezoneaza carnea cu sare si piper si se pune la...Citeste continuarea
Fazan la cuptor
Postat de: Sim0naWorld in Mancaruri cu carneAm amestecat toate ingredientele si am pus la marinat fazanul pentru 24 ore. A doua zi am pus putin ulei intr-o tava, am adaugat fazanul si am mai aruncat cativa catei de usturoi (pe care nu...Citeste continuarea
Ficatei cu mazare verde
Postat de: Sidy in FicatCeapa se curata si se taie fideluta apoi se soteaza in putin ulei.Adaugam gogosarul taiat marunt, pasta de ardei, mazarea( vi-o recomand pe cea care se vede in imagine ca este foarte cruda),...Citeste continuarea
Foi fragede cu mere
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriFoile: Mixam cele doua oua cu zaharul pana se topeste. Adaugam uleiul,apoi laptele. Bicarbonatul il stingem cu putina zeama de lamaie si il punem in compozitie,apoi praful de sare si coaja...Citeste continuarea
Friptura cu sos de cirese si piure...
Postat de: alldaycooking in Mancaruri cu carneSucul proaspat stors de la jumatate de lamaie l-am amestecat cu 2 linguri de ulei si 1 lingurita condimente 5 arome. Ceafa de porc feliata am acoperit-o cu amestecul de condimente si am lasat...Citeste continuarea
Foietaj cu măr şi sos caramel
Postat de: diaconta in DulciuriIncepem cu prepararea aluatului foietaj. Cernem faina,adaugam sarea,galbenusurile,apa minerala si otetul.Framantam un aluat elastic care nu se mai lipeste de mana.Daca e nevoie mai adaugam...Citeste continuarea
Fursecuri cu unt şi untură - La...
Postat de: gaby_d in DulciuriFrecăm untul spumă împreună cu zahărul cu ajutorul unui tel pară. Adăugam untura la temperatura camerei şi frecăm energic în continuare. Trebuie să avem o compoziţie...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de postFasolea o punem in apa si o lasam peste noapte. O clatim si o punem la foc sa dea un clocot, dupa care o scurgem de apa si o punem la fiert. Adaugam si legumele taiate cubulete mici si 1 lingura...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata si vanilie
Postat de: miha in PrajituriAluatul cu vanilie: Untul moale, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o crema. Se adauga oul si se mixeaza bine. Migdalele macinate, praful de...Citeste continuarea
Fursecuri cu Nutella
Postat de: pusikmea in PrajituriMixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine spuma, peste care adaugam vanilia ( doar semintele, daca nu aveti pastai de vanilie folositi esenta de vanilie ) . Adaugam oul si...Citeste continuarea
Fudulii de tauras - III
Postat de: Ina in VitaCrestam fuduliile pe o parte si indepartam scrotul cu mana sau ajutandu-ne de un cutit. Le sectionam apoi pe lung si lasam jumatatile de fudulii in apa rece cu otet, cca...Citeste continuarea
Friptura de porc la cuptor cu...
Postat de: dakris in PorcSe spala bine carnea, se taie felii si se aseaza in vasul termorezistent/tava. Asezam cateii de usturoi printre feliile de carne, adaugam condimentele, uleiul si apa. Se tine la cuptor la foc...Citeste continuarea
Focaccia cu cascaval
Postat de: diana_k in PiinePregatim aluatul: drojdia o dizolvam in apa calduta, adaugam zaharul, doua linguri de faina si lasam sa creasca 10-15 minute. Cernem faina intr-un vas si punem drojdia crescuta, amestecam si...Citeste continuarea
Frigarui din carne de porc si pui,...
Postat de: Sim0naWorld in Mancaruri cu carneAm format frigaruile alternand legumele cu bucatile de carne. Eu am facut frigarui separate din carne de pui si porc. Am servit frigaruile alaturi de orez cu legume. Citeste continuarea
Frigărui de porc și ciuperci cu...
Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in PorcCeapa și ghimbirul le-am tocatMușchiul l-am scos decongelat și apoi l-am curățat de tendoane și piele, apoi l-am tăiat în bucăți potrivite. Ciupercile le-am spălat repede și le-am...Citeste continuarea
Fasole frecata cu castraveti murati
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postFasolea o spalam bine in 2-3 ape. O punem intr-un vas cu apa fierbinte la umflat si o lasati acolo cam 2 -3 ore. Intr-o oala punem apa la fiert. Cand da in clocot punem fasolea cu o...Citeste continuarea
Friptura din muschiulet de porc
Postat de: mamaieelena in PorcCuratat de pielite si spalat muschiul se sareaza si se pipereaza apoi cu un cutit facem crestaturi in diverse locuri mai groase si in locul lor introducem usturoiul curatat,deasupra am pus...Citeste continuarea
Ficatei trasi la tigaie cu usturoi...
Postat de: marinicayou10 in FicatSe pune putin ulei intr-o tigaie. cand este incins se pun ficateii si se lasa la foc mic pana se patrund si isi schimba culoarea. Atentie,nu lasati ficateii prea mult sa se prajeasca pentru ca...Citeste continuarea
Fundite delicioase
Postat de: sabiradu in FarfallePunem pastele la fiert in apa clocotita cu putina sare si 1 lingura de ulei .Dupa ce au fiert pastele le clatim cu apa rece ca sa nu se lipeasca . Taiem carnea cubulete si o punem la calit in...Citeste continuarea
Friptura combinata
Postat de: MotanLaOale in PorcJambonul de porc se taie bucati potrivite cu sorici cu tot si se scoate osul din centru. Carnea de pe ciolanul afumat se taie fasii potrivite. Costita se taie felii mai groase. Carnatii...Citeste continuarea
Fasole verde cu carne de vitel
Postat de: medioto59 in VitaSpalam carnea si o taiem bucati potrivite. O condimentam cu sare. Intr-o cratita incingem ulei si adaugam carnea. Lasam pana cand apa pe care o lasa carnea se evapora, iar apoi aceasta o rumenim...Citeste continuarea
Felii de ananas in sirop de citrice
Postat de: RuxyRux in DulciuriStoarcem sucul de la 3 portocale, 3 mandarine si 2 rodii. Curatam si taienm feliile de ananas. Intr-un vas ( o tigaie am folosit eu), punem sucul si il dam intr-un clocot, adaugam zaharul si...Citeste continuarea
Fasole batuta, cu carnati
Postat de: Sidy in PorcSe pune fasolea in apa rece , la inmuiat de seara. A doua zi se pune fasolea la fiert . Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se schimba apa. Se pune iar la fiert cu cateva...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: panacris in Mancaruri de postFasolea se alege si se pune in apa rece peste noapte. A doua zi se strecoara si se pune la fiert cu legumele curatate. Se fierbe cca. o ora, apoi se strecoara de zeama. Se dau prin mixer sau...Citeste continuarea
Friptura de caprioara cu sos de...
Postat de: alldaycooking in Mancaruri cu carneAm pregatit marinata amestecand ingredientele enumerate si am turnat deasupra pulpei de caprioara. Am lasat la figider pana a doua zi. Am curatat carnea de caprioara de bobite si am infasurat-o cu...Citeste continuarea
Ficatei de pui la tigaie
Postat de: mirela0911 in PuiSe spala ficateii bine in mai multe ape. Se lasa sa se scurga apoi se taie in bucatele potrivite. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se pun ficateii si se amesteca la inceput cu miscari ale...Citeste continuarea
Ficăţei în crustă de bacon
Postat de: diaconta in FicatFicateii se spala si se curata de pielite.Se pun in lapte si se lasa peste noapte in frigider. Se scot din lapte si se tamponeaza cu un servetel absorbant.Se condimenteaza cu piper si foarte...Citeste continuarea
Floricele cu mac
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriSe cerne faina in vasul de la masina de paine, se adauga laptele cald, ouale, smantana, drojdia, margarina si se programeaza "masinaria" la programul de aluat. Dupa cca. 90 de minute se...Citeste continuarea
Friptura de porc, marinata
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneAmestecam mierea cu mustarul, uleiul si vinul, apoi adaugam ceapa , usturoiul si celelalte condimente (dupa preferinte). Ceapa si usturoiul se curata si se feliaza in...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: gaby_d in Mancaruri de postLa reteta asta nu cred ca e nevoie de gramaje. Daca ar fi dupa barbata-miu ar trebui sa fac din 2 kg de fasole :))) Spalati fasolea si-o puneti la inmuiat peste noapte. A doua zi o puneti la...Citeste continuarea
Fursecuri fragede cu rahat si cocos
Postat de: dentistutza in DulciuriSe freaca untul cu zaharul. Se cern impreuna faina, cacaoa si praful de sare. Se framanta un aluat (atentie, la inceput va parea moale si lipicios, nu va speriati). Se infasoara in folie si se...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu ceapa caramelizata
Postat de: CaroleCuisine in FicatSe taie ceapa julienne si se caleste in 2 linguri de ulei,spre final se adauga usturoiul pisat si cele doua linguri de zahar.Se amesteca cu lingura de lemn pana se caramelizeaza ceapa.Turnam totul...Citeste continuarea
Frigarui de pui cu ananas
Postat de: lia in PuiTaiem pieptul de pui, ardeiul gras si ananasul in cuburi de marimi aproximativ egale. Punem intr-un bol, sosul de soia, vinul de orez, uleiul si restul ingredientelor pentru marinata....Citeste continuarea
File de porc cu sos de ceapa
Postat de: Criss in PorcTaiem ceapa marunt si o calim in ulei. Feliile de carne le prajim putin in tigaia de teflon, fara ulei, atat cat sa-si schimbe culoarea, apoi le adaigam peste ceapa. Adaugam o cana de apa, pasta...Citeste continuarea
Focaccia umpluta cu ceapa si masline
Postat de: adasev12 in PiineDrojdia se dizolva in apa calduta amestecata cu zaharul si 2 lg faina. Se amesteca bine si se lasa cateva minute maiaua sa dospeasca, apoi se toarna in mijlocul fainii, care va fi pusa intr-un...Citeste continuarea
Frigarui
Postat de: Mariuka in PorcCarnea de porc se taie cubulete, cartoful, ceapa, ardeii si ciupercile se curata si se taie tot cubulete. Se aseaza pe frigaruie carne, ardei, cartof, ciuperci, ceapa ( sau in ce ordine doriti)...Citeste continuarea
Flori de ciocolata
Postat de: angyb in DulciuriTopiti ciocolata pe baie de abur .Cand este topita luati de pe foc si adaugati mierea ,amestecati bine pana cand se va desprinde de pe oala. Puneti ciocolata intr-o folie alimentara si lasati-o...Citeste continuarea
Ficatei Cleo
Postat de: Sidy in FicatSe spala ficateii si se scurg bine de apa. Se taie fasiute iar apoi se pun intr-un vas si se toarna laptele, care trebuie sa acopere ficateii. Intre timp, se curata cepele, se...Citeste continuarea