Fragezica cu magiun

de iry-gabriela in Prajituri, 16 Feb 2012 | 11283 vizualizari

 

......aceasta fragezica este varianta cornuletelor cu untura ,dar care am ales sa elimin untura si sa adaug ulei .este la fel de buna si chear foarte frageda si am ales sa o fac pentru ca este si o prajitura delicioasa de post si usor de preparat......

 

INGREDIENTE

  • un pachet de margarina,
  • drojdie cat o nuca,
  • o cana de bors,
  • 1/2 cana ulei,
  • faina cat cuprinde,
  • magiun de prune,
  • o mana de alune nesarate
  • zahar pudra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fragezica cu magiun:

Pentru inceput facem un aluat din: margarina, drojdie ,bors,ulei si faina. Acest aluat se lasa la frigider o ora.  

O treime din aluat se da deoparte ,iar din  cealalta se intinde o foaie care se aseaza intr-o tava de aragaz, peste care se intinde un strat de magiun. Peste stratul de magiun se adauga alunele macinate, iar peste alune se adauga aluatul ramas care se da pe razatoarea mare.    

Se da la cuptor 30 de minute, dupa care se scoate si se pudreaza cu zahar pudra cat este cald. Se taie in difeite forme in functie de preferinta.!  

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

se poate folosi orice fel de gem .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fragezica cu magiun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

iry-gabriela 1

17.02.2012, 22:15

ma bucur mult ca place

jolygina 1

19.02.2012, 10:27

babi5 1

26.09.2013, 17:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dulceata