Focaccia cu cascaval

de diana_k in Piine, 7 Feb 2012 | 13741 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 25 g drojdie proaspata,
  • 200 ml apa calduta,
  • 100 ml ulei,
  • 1 lingura zahar,
  • 1 lingura sare,
  • 1 ou,
  • 150 g cascaval,
  • 1 ou pentru uns,
  • chimion, rozmarin, susan,
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu cascaval:

Pregatim aluatul: drojdia o dizolvam in apa calduta, adaugam zaharul, doua linguri de faina si lasam sa creasca 10-15 minute.

Cernem faina intr-un vas si punem drojdia crescuta, amestecam si adaugam pe rand uleiul, oul si sarea framantam aluatul pana devine neted si nelipicios......dupa caz adaugam apa calda sau faina lasam sa creasca aproximativ o ora

Intindem o foaie rotunda cu grosimea de un deget si o asezam in tava mare unsa cu ulei. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit trasam patrate cu latura de 5 cm.

Cascavalul il taiem felii groase de 5-7 mm, apoi in patrate cu latura de 3 cm. asezam feliutele de cascaval  in patratele trasate si presam sa intre in aluat. Lasam sa creasca 30 min, apoi ungem cu ou batut, presaram rozmarin, chimion, susan. coacem la 180 grade timp de 25 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

07.02.2012, 19:26

bun imi place

mirela0911 1

07.02.2012, 23:53

ce buna e!

Valclaudia 1

05.01.2014, 22:00

ce idee faina! Trebuie sa incerc si eu acest preparat! Merci

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]