Focaccia cu cascaval

de diana_k in Piine, 7 Feb 2012 | 13161 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 25 g drojdie proaspata,
  • 200 ml apa calduta,
  • 100 ml ulei,
  • 1 lingura zahar,
  • 1 lingura sare,
  • 1 ou,
  • 150 g cascaval,
  • 1 ou pentru uns,
  • chimion, rozmarin, susan,
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu cascaval:

Pregatim aluatul: drojdia o dizolvam in apa calduta, adaugam zaharul, doua linguri de faina si lasam sa creasca 10-15 minute.

Cernem faina intr-un vas si punem drojdia crescuta, amestecam si adaugam pe rand uleiul, oul si sarea framantam aluatul pana devine neted si nelipicios......dupa caz adaugam apa calda sau faina lasam sa creasca aproximativ o ora

Intindem o foaie rotunda cu grosimea de un deget si o asezam in tava mare unsa cu ulei. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit trasam patrate cu latura de 5 cm.

Cascavalul il taiem felii groase de 5-7 mm, apoi in patrate cu latura de 3 cm. asezam feliutele de cascaval  in patratele trasate si presam sa intre in aluat. Lasam sa creasca 30 min, apoi ungem cu ou batut, presaram rozmarin, chimion, susan. coacem la 180 grade timp de 25 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici cu ceapa, cimbru si busuioc