Farfalle a la bolognese
Postat de: Steffy in FarfalleSe toaca marunt ceapa si se pune la calit cu o lingura de ulei de masline. Adaugam carnea tocata de curcan; cand aceasta isi schimba culoarea, punem bulionul de tomate si cana de apa. La sos...Citeste continuarea
Ficatei cu cartofi la cuptor
Postat de: miremirc in FicatPentru inceput curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Punem uleiul la incins in tigaie, adaugam ceapa curatata si taiata marunt. O calim timp de 2-3 minute,...Citeste continuarea
Fasole cu ciolan afumat
Postat de: Alinutza80 in PorcCiolanul afumat l-am oparit putin, ca sa ii mai iasa din gustul de fum, apoi l-am dezosat si l-am taiat bucati. Ceapa am curat-o, am spalat-o, am taiat-o marunt, apoi pus-o la calit in...Citeste continuarea
Frittata cu spanac si chorizo
Postat de: gatiticuspor in Aperitive / GarnituriTaiati ceapa marunt, fierbeti si tocati spanacul si dati cascavalul prin razuitoarea mare. Feliati rosiile, taiati carnatul chorizo in cuburi mici si prajiti-l in putin ulei pentru 2-3 minute la...Citeste continuarea
Fursecuri in 3 culori
Postat de: sufletista in PrajituriSe amesteca untul cu zaharul si galbenusul de ou. Adaugam faina amestecata cu praful de copt,esenta si laptele,amestecam bine Impartim aluatul in 3. Una ramane alba, in a 2 a se adauga...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuca si cafea
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriCernem faina ,praful de copt si sarea intr-un bol. Untul il mixam la viteza mai mare cu zaharul, pana devine o crema.Peste aceasta crema adaugam amestecul de faina. Apoi punem nuca,ness-ul si...Citeste continuarea
Foi Lica umplute cu crema Panacris
Postat de: panacris in PrajituriBundinca de capsuni se pregateste cf. instructiunilor de pe ambalaj. Biscuitii si rahatul colorat se da prin razatoarea Moulinex sau masina de tocat carne. La acest amestec se adauga untul moale,...Citeste continuarea
Foi cu crema de vanilie
Postat de: aziz in DulciuriAluatul se obtine amestecand ingredientele de mai sus.Daca este nevoie mai adaugam putina faina sau apa astfel incat sa obtinem un aluat elastic nelipicios.Acest aluat il impartim in...Citeste continuarea
Fursecuri duo
Postat de: Elena_Daria in DulciuriAluatul alb: Untul moale la temperatura camerei se freaca bine cu zaharul pudra. Adaugam apoi oul si zaharul vanilat bourbon. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt si framantam...Citeste continuarea
Farfalle cu ton
Postat de: adasev12 in FarfallePastele se pun la fiert in apa cu sare si se fierb 14 minute. Intre timp se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se pun la calit in putin ulei de masline, apoi se adauga busuiocul verde...Citeste continuarea
Fursecuri nuci cu crema de finetti
Postat de: luminita20_2006 in DulciuriSe amesteca toate ingredientele : margarina se framanta cu faina si zaharul+zaharul vanilat pana cand iese un aluat nelipicios. Se da la frigider 30 minute dupa care se scoate se fac niste...Citeste continuarea
File de pui cu verdeturi
Postat de: panacris in PuiCeapa, usturoiul si mararul se curata si se toaca marunt. Ceapa si usturoiul se calesc usor in ulei si apa, Se adauga fileul de pui, lasandu/se cca. 5 minute la calit cu verdeturile. Se asezoneaza...Citeste continuarea
Fursecuri cu banane și nucă de cocos
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriCernem făina cu praful de copt într-un castron. Bananele se pasează în alt castron. Peste banane adăugăm ouăle, 3 linguri ulei, zahărul, esența de vanilie și un praf de sare....Citeste continuarea
Fursecuri cu cacao si fulgi de...
Postat de: dakris in PrajituriUntul moale se mixeaza bine cu zaharul, apoi adaugam oul batut si amestecat cu esenta de vanilie. Se incorporeaza faina, amestecata cu cacaoa si praful de copt, apoi fulgii de ciocoalata....Citeste continuarea
Fursecuri cu multă ciocolată
Postat de: madi_marin in DulciuriSe amestecă untul cu zahărul pentru câteva minute, apoi se încorporează făina cernută împreună cu cacaoa. Se adaugă şi ciocolata tăiată în bucăţele şi se...Citeste continuarea
Ficat de vitel la gratar cu cartofi...
Postat de: panacris in VitaFicatul de vitel se portioneaza si se lasa in lapte cca. 30 de minute la frigider. Intre timp se freaca cartofii noi cu sare sau cu o periuta, sub jet de apa rece. Daca sunt micuti se lasa...Citeste continuarea
Fusilli cu nuca
Postat de: deyutzky in FusilliPastele se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scurg bine, se clatesc cu apa rece si iar se scurg de apa. Se pune untul, nuca si zaharul (cele 4-5 linguri sau dupa gustul...Citeste continuarea
Fusilli cu branza dulce
Postat de: AndreeaMaria in FusilliPuneti pastele la fiert (conform indicatiilor de pe ambalaj). Intr-un vas, amestecati branza cu 7 oua, adaugati apoi zaharul,o lingurita de esenta de rom si zaharul vanilat. Dupa ce s-au...Citeste continuarea
Fasole cu smantana
Postat de: rhapsody in Mancaruri de legume1. Rumenim costita intr-o tigaie non-aderenta. 2. Calim legumele impreuna cu costita rumena. 3. Adaugam apa si punem un capac. 4. Dupa ce apa s-a evaporat adaugam fasolea si smantana...Citeste continuarea
Fursecuri cu mot
Postat de: cocineraviajera in PrajituriIntr-un bol se mixeaza untul moale la temperatura camerei, zaharul si ouale pana obtinem o compozitie spumoasa. Se adauga sarea, nuca, romul si faina cate putin mixand in continuare. Se obtine o...Citeste continuarea
Friptura de miel la tava
Postat de: mihaelar63 in OaiePulpa de miel se curata si se spala cu atentie Se amesteca pasta de ardei , boiaua , mierea , otetul balsamic , chimenul , piperul cimbrul si ulei ulei . Cu acest amestec se...Citeste continuarea
Fasole cu ciolan si carnati picanti
Postat de: mon in Mancaruri cu carneSpalam bine fasolea si o lasam la inmuiat 3 ore .Punem fasolea la fiert,schimbam apa de 2 ori in timpul fierberii. cand este pe jumatate fiarta adaugam ciolanul , patrunjelul si morcovi...Citeste continuarea
Ficăței cu mămăligă
Postat de: LadyCrs in FicatAm spălat ficățeii bine de tot și i-am pus în vasul acela care funcționează cu apă pe foc ( nu mâncăm prăjit , ori îl face fript pe un grătar, ori așa). Pentru...Citeste continuarea
Fursecuri duo
Postat de: dakris in PrajituriAluatul alb: Untul moale se freaca cu zaharul pudra, apoi se adauga oul si esenta/aroma mixand bine. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt nestins si se framanta rezultand un...Citeste continuarea
Friptură de pui
Postat de: elucubratiiculinare in PuiSpălăm pulpele de pui, se lasă la scurs, se condimentează cu sare și piper. Se pun într-o tavă, se stropesc cu ulei, se toarnă vinul și apa. Ceapa verde curățată, spalată și...Citeste continuarea
Frigarui reci
Postat de: marinicayou10 in Aperitive / GarnituriAmestecam carnea tocata cu oul,ceapa taiata marunt,cartoful dat pe razatoarea cu gauri mici si stors de zeama,usturoiul tocat marunt,sare si piper dupa gust si putin marar.Formam cu mana umeda...Citeste continuarea
Frigarui cu cartofi
Postat de: angelika in Mancaruri cu carnePentru inceput trebuie sa ne taiem ingredientele in marimile pe care le dorim pentru a le pune pe tepuse.Cate 5 bucati de carne pe fiecare frigaruie.Incepem sa le punem...Citeste continuarea
Fursecuri
Postat de: Silvioara in PrajituriFrecam bine ouale cu zaharul, coaja de lamaie si zaharul vanilat pana devine o compozitie spumoasa. Se adauga treptat uleiul, apoi amoniacul stins cu otet/zeama de lamaie. La sfarsit incorporam...Citeste continuarea
Friptura de vitel in vasul roman!
Postat de: panacris in VitaVasul Roman se scufunda in apa rece, cca. 20 de minute. Ceapa se curata, se taie rondele si se aseaza pe fundul vasului. Carnea se portioneaza in felii, nu prea subtiri ca sa nu se usuce, apoi se...Citeste continuarea
Fasole cu carnati
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legumeFasolea se lasa peste noapte in apa. A doua zi se fierbe in 2 ape. Intr-un ceaun se pune ceapa tocata marunt si morcovul ras in ulei de masline, se stinge cu vin rose, se adauga fasolea scursa,...Citeste continuarea
Fursecuri alb-negru
Postat de: Toamna07 in PrajituriUntul se freaca cu zaharul farin pana devine spuma.Adaugam oul ,sarea,faina cernuta,vanilia si coaja de lamaie. Aluatul se imparte in doua bucati, una mai mare si una mai mica. Bucata mai mica...Citeste continuarea
Ficatei de pui la cuptor cu cartofi...
Postat de: adasev12 in FicatFicateii ii spalam bine si curatam, ii lasam intregi, doar ii crestam putin. Aprindem cuptorul la 200 g. intr-o tava punem putin ulei de masline, asezam apoi ceapa taiata fideluta si nu foarte...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata , cu aroma...
Postat de: adasev12 in Prajituriuntul si margarina, la temperatura camerei,se freaca spuma cu zaharul( se poate pune si zahar normal, ca oricum se topeste, nu e nevoie de praf neaparat). apoi se adauga cate un galbenus...Citeste continuarea
Fursecuri cu lămâie şi nucă
Postat de: madi_marin in PrajituriUntul la temperatura camerei se freacă cu zahărul şi vanilia. Se adaugă apoi nuca măcinată,coaja rasă de lămâie, gălbenuşul şi făină. Se formează o bilă de aluat nelipicios...Citeste continuarea
Ficatei de pui trasi la tigaie
Postat de: MotanLaOale in PuiFicateii se curata de pielite si se spala foarte bine. Se pun la scurs intr-o strecuratoare. NU se usuca cu hartie absorbanta. Se pune uleiul intr-o tigaie pe foc si cand este incins se pun...Citeste continuarea
Felie de lapte
Postat de: sufletista in DulciuriPregatim crema- mixam toate ingredientele pana obtinem o crema fina,dam la rece pana facem blatul Mixam galbenusurile cu zaharul,mierea si esenta de rom,pana isi dubleaza volumul,adaugam...Citeste continuarea
Fursecuri umplute cu rahat
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriOuale impreuna cu zaharul le mixam spuma,pana ce ,acesta din urma se topeste. Incorporam treptat si uleiul. Punem praful de copt,esenta si coaja rasa de lamaie. La urma adaugam faina...Citeste continuarea
Friptură de miel cu rozmarin și...
Postat de: elucubratiiculinare in OaieCarnea se condimentează cu sare și piper, după care se pune într-o tavă împreună cu firele de rozmarin și usturoiul zdrobit ușor cu lama unui cuțit. Se toarnă vinul și apa...Citeste continuarea
Ficatei cu ciuperci gratinati cu...
Postat de: adela1981 in FicatSe curata si se spala ficateii, ciupercile se curata, se spala si se taie felii, ceapa se toaca marunt. Calim ceapa in doua linguri de ulei, apoi adaugam ciupercile si lasam pana ce scade apa...Citeste continuarea
Fasole verde cu maioneza
Postat de: adasev12 in SalateMai intai fasolea se curata, daca e luata varsata, daca e gata curatata se trece direct la oparit...Eu intotdeauna oparesc fasolea verde inainte de a o pune la fiert. Asta de la mama ...Citeste continuarea
Flanc cu capsuni
Postat de: Toamna07 in PrajituriMod de preparare al cremei : Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia. Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si putin lapte caldut. Cand laptele incepe sa firba adaugam putin cate...Citeste continuarea
Fairy Cakes
Postat de: gatiticuspor in PrajituriIntr-un bol incapator puneti margarina si zaharul si mixati bine pana margarina devine pufoasa si zaharul sa topit. Adaugati ouale si esenta de vanilie si mixati pana obtineti o compozitie...Citeste continuarea
Friptura de miel cu plante aromate...
Postat de: Sidy in OaiePulpele de miel le crestam din loc in loc si introducem in locasul format cate un catel de usturoi. Restul usturoiului il zdrobim si il amestecam cu oregano, verdeturi italiene, sare si piper....Citeste continuarea
Frigarui aperitiv cu Miez de lapte
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriLegumele le-am spalat, apoi castravetele l-am taiat rondele, ridichiile jumatati. Cascavalul l-am taiat patratele de cca 2/2 cm. Am format frigaruile in urmatoarea ordine: 1. ridichie,...Citeste continuarea
Foi de napolitana cu crema de biscuiti
Postat de: iri_love in PrajituriMai intai am zdrobit bine cu sucitorul jumatate din biscuiti, iar o parte i-am rupt bucati. Am pus apa intr-o cratita mai mare, am adaugat margarina si zaharul si am lasat pana s-a topit. Am...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu legume si sos de...
Postat de: gurita_ta2005 in FicatSe curata ficateii de pielite si se taie in bucatele mai mici, se spala si se pun in tigaia wok cu ulei de masline. Adaugam vegeta, busuioc, piper si putin cimbru. Rosia se face cubulete, iar...Citeste continuarea
Foi de napolitane cu crema de cafea
Postat de: alexa_elena in PrajituriSe freaca untul cu zagarul, galbenusurile. cafea si cacaoa pana se obtine o crema tare (nu se fierbe). Cu aceasta crema se ung foile si se preseaza apoi cu o greutate. Stratul de crema poate fi...Citeste continuarea
Friptura de miel la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in OaieCarnea de miel se spala foarte bine in multe ape si se indeparteaza toate impuritatile. Se taie bucati potrivit de mari. Intr-un bol punem otetul si circa 2 cani de apa si dam drumul bucatilor...Citeste continuarea
Frigarui de creveti
Postat de: SanatateAcasa in Fructe de mareIntr-un bol, se amesteca sucul de la lime (se trece printr-o strecuratoare), sarea, piperul, boiaua, uleiul de masline si coriandrul. Cu sosul obtinut se stropesc crevetii si dovleceii (dovlecelul...Citeste continuarea
Fasole verde scazuta, cu muschi de...
Postat de: cocolina in Mancaruri cu carneCeapa se curata se taie marunt si se pune sa se caleasca in putin ulei.Carnea se spala si se taie cuburi dupa care se adauga peste ceapa si se lasa putin sa se caleasca. Ardeiul se spala...Citeste continuarea