Farfalle a la bolognese

de Steffy in Farfalle, 11 Iun 2012 | 6926 vizualizari

 

In weekend m-am gandit sa fac un meniu italian, astfel am pregatit farfalle (fluturasi le zic eu) a la bolognese. Este o reteta satioasa, dar necesita ceva timp de pregatire. Daca va plac pastele, va invit sa pregatiti reteta facuta de mine.

 

INGREDIENTE

  • 500 g farfalle (paste fluturasi)
  • 500 g carne de curcan tocata
  • 350 g mozarella
  • 50 g cascaval
  • 200 g iaurt
  • un ou
  • 3 felii sunca presata
  • 750 ml bulion de tomate
  • o ceapa mica
  • o lingura ulei de masline
  • sare, piper, oregano
  • o cana de apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle a la bolognese:

Se toaca marunt ceapa si se pune la calit cu o lingura de ulei de masline. Adaugam carnea tocata de curcan; cand aceasta isi schimba culoarea, punem bulionul de tomate si cana de apa.

La sos folosim o cratita mai inalta. Adaugam in sos: sare, piper si oregano dupa gust. Lasam sa fiarba 10 minute la foc mic, daca este nevoie mai adaugam apa. Sosul trebuie sa fie la consistenta ca o ciulama.

Separat taiem cubulete sunca si dam pe razatoare mozarella si cascavalul. Folosim o tava mai inalta in care punem prima data un polonic de sos. Asezam un sfert de paste farfalle (fara a le mai fierbe inainte) peste care punem jumatate din cubuletele de sunca si tot cascavalul. Punem sos deasupra si repetam operatiunea: farfalle - sunca ramasa - mozarella rasa, pana terminam toate ingredientele.

La final punem multa mozarella si oul amestecat cu iaurtul.

Se introduce la cuptorul preincalzit aproximativ 40 minute. Se consuma cu mare placere.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle a la bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

angyb 1

12.06.2012, 15:35

bune

Steffy 1

12.06.2012, 17:36

Sunt intr-adevar mai usoare pastele facute cu carne de curcan, dar sunt la fel de bune.

Bya Ralu 1

19.07.2012, 19:19

bune de tot

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Farfalle cu unt si branzeturi la cuptor