Acadele aperitiv
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe toaca pulpa bine sa fie carnea macina ta mai marunt Vinetele se cresteaza 4 -6 si se inabusesc putin(asa cu coaja cu tot) dupa care se lasa la recit apoi se toaca si ele Cartofi se...Citeste continuarea
Anghinare cu garnitura de vinete...
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curata vinetee si se taie pe lungine (exact ca si la reteta vinete acordeon) apoi se condimenteaza bine cu sare si piper . Usturoiul se curata si se paseaza bine ,apoi se amesteca cu sare...Citeste continuarea
Aperitiv cu branza ''Stiulete''
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituriam ras branza cascavalul si untul rece si le-am amestecat bine, apoi am facut un gogoloi alungit i forma de stiulete/druga de porumb in cafre am infipt boabe d eporumb din conserva.Apoi a decorat...Citeste continuarea
Apple pie englezeasca
Postat de: Anastasia in PrajituriSe framanta margarina data prin razatoare cu zaharul, oul si nucile macinate, faina si putina sare, se lasa in repaus pentru 1 ora la rece . Se curata merele, se taie felii subtirisi, se calesc...Citeste continuarea
Aripioare de pui chinezesti
Postat de: Roxana in PuiPeste aripioare se pune sosul de soya, sosul dulce de chilli si lingura de miere. Se amesteca bine si se dau la cuptor. Se intorc o data in mijlocul coacerii. Cand se scot din cuptor se presara...Citeste continuarea
Aperitive
Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituri-BARCUTELE: Snitel de pui bacon bucatele de ardel SORICEII branza de vaci amestecata cu branza telemea si susan tepii: codite de ceapa IEPURASII oua fierte tari...Citeste continuarea
Aperitive pentru copii adunate de...
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSarpele se face celmai simplu taind rondele de castravete si cu gura unui opahar taiati discuri de sunca/salam si cascaval cam de aceeasi marime.ungeti cu putina crema de branza ca sa stea lipite...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne
Postat de: susu in Mancaruri cu carneSe curata, se spala ceapa (se opreste una pentru sos), se toaca marunt sau se da prin masina de tocat carne iar apoi se caleste in putin ulei si se pune la scurs in strecuratoare.Verdeata spalata...Citeste continuarea
Aripioare in sos de soia
Postat de: Ina in PuiSe spala bine aripioarele, se taie varfurile, iar copanelul se detaseaza de restul aripioarei. Se lasa sa se scurga bine apa. Bucatile de aripioare se cufunda...Citeste continuarea
Aperititv -grisine imbracate
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriDe preferat ar fi fost grisinele lungi(eu aici nu prea gasesc foarte rara)arata mult mai bine cu grisine lungi Se ia grisina si se unge bine cu crema de branza pana la jumatatea grisinei ,apoi...Citeste continuarea
Aripioare condimentate.
Postat de: dicarmencitta1957 in PuiAripioarele se curata bine si apoi le vom baga in punga magica de la Knorr.Le amestecam bine cu acele condimente din punga si apoi le bagam la cuptor intr-o forma yena conform cu indicatiile...Citeste continuarea
Antricot de manzat cu sos gorgonzola
Postat de: silvi0ara in VitaAntricoatele se taie mai gros si se fac la gratar,sau la tigaie in putin unt. Separat se face sosul:se topeste untul intr-o craticioara, apoi se adauga smantana pentru gatit plus cele 2 linguri...Citeste continuarea
Aripioare cu boia si vin
Postat de: vero_closca in PuiSpeli aripioarele si le usuci cu un servet. Le pui intr-un castron si le amesteci cu uleiul,boiaua,sare si piper dupa gust si cateii de usturoi pisati. Le asezi intr-o tava ,torni vinul si le dai...Citeste continuarea
Ardei rosu umplut cu pasta de branza
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe taie capacul de la ardei si se curata de samburi Branza se amesteca bine cu untul ,boiaua si resturile de la ardei tocate marunt se face ca o pasta Se umplu ardei si se pun la rece pentru...Citeste continuarea
Antricot de vitel cu rosii cherry
Postat de: medioto59 in VitaSe spala, se bate putin carne, se sareaza si apoi se prajeste pe ambele parti in uleiul incins.Cand carnea este rumenita se adauga o cana de apa calduta, ceapa taiata marunt si usturoiul...Citeste continuarea
Aripioare rotisate cu sos de...
Postat de: madi_marin in PuiAripioarele se curata, se spala si apoi se sterg bine cu un prosop de hartie. Se ung cu ulei si se presara cu condimente. Se infig la rand pe tapusa rostisorului si se pun in cuptorul incins...Citeste continuarea
Aripioare de pui cu legume la cuptor
Postat de: vero_closca in Puise spala,se curata si se usuca bine aripioarele.capatanile de usturoi se spala bine si li se taie putin partea de sus.restul de de legume se spala si se taie dupa preferinta. intr-o tava unsa...Citeste continuarea
Aripioare picante si crocante
Postat de: vero_closca in Puispalati bine aripioarele,le uscati cu un servet si le crestati din loc in loc. din patrunjelul tocat marunt,chili,sare,piper,pudra de usturoi,miere,pasta de tomate si uleiul de masline faceti o...Citeste continuarea
Ardei umpluti (vegetarieni)
Postat de: rivka in Aperitive / GarnituriSe spala toate legumele radacinoasele, se curata ardeii. Morcovul si telina se dau pe razatoare, ceapa se toaca la fel si usturoiul. Se amesteca ceapa cu usturoiul, morcovul, telina , pasta...Citeste continuarea
Aripioare cu legume in vasul roman
Postat de: fluturas in Mancaruri cu carneSe scufunda vasul circa 15-20 de minute.Se scurge si se pregatesc in el legumele:cartofii si morcovii taiati rondele,ciupercile intregi,usturoiul tocat marunt,condimentele si putin...Citeste continuarea
Aripi de pui în sos de roşii cu...
Postat de: ionix in PuiIntr-o cratita se pune la incins uleiul impreuna cu 2 linguri de apa. 3 catei de usturoi se taie feliute si se pun in cratita impreuna cu ardeii copti, care au fost taiati cubulete....Citeste continuarea
aperitiv cu tofu - post
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postcubuletelede tofu se scurg de ulei. se aseaza pe un platou impreuna cu legumele . Citeste continuarea
Aperitive
Postat de: Adinacarla in Aperitive / GarnituriPrimul platou: pe un patou decorat cu salata verde am asezat: salam, sunca, chec aperitiv, cascaval, castraveti. Am feliat subtire sunca si salamul, checul l-am taiat feliute, castravetii i-am...Citeste continuarea
Aperitiv rapid din aluat de foetaj
Postat de: dentistutza in Aperitive / GarnituriIntr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt asternem o foaie de aluat foetaj si facem cateva gaurele cu furculita. Compozitia se amesteca manual se aseaza pe foaie si cu o alta bucata de...Citeste continuarea
Arpacas(grau fiert)
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postGraul se spala in 4-5 ape. intr-o oala de tuci se pune apa peste care se pune graul si un stop de sare. aceasta se da la cuptor si se invarte din cand in cand cu o lingura de lemn(se...Citeste continuarea
Aripioare de pui,pulpa de porc...
Postat de: dicarmencitta1957 in PorcSpalam si curatam bine aripioarele de pui,apoi le dam cu ulei de masline extravirgin.Pun in palma ulei si le ung pe rand.Vom face un amestec de condimente din:sare,boaia de ardei dulce,tarhon...Citeste continuarea
Şarlotă de banane cu pere-...
Postat de: ionix in PrajituriPreparam gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. Se pune gelatina la inmuiat in apa rece circa 10 minute. Iar apoi o punem la bain-marine cat sa se incalzeasca putin, nu...Citeste continuarea
Ardei umpluti -barcuta (post)
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe fierbe soia cu putina vegeta apoi se toaca si se ameteca cu 2-3 linguri pasta de tomate,orezul,patrunjelul si daca e prea moale se pune putina faina alba,dupa care se umplu ardeii. Intr-o...Citeste continuarea
Amandina
Postat de: ela in PrajituriBlat : Freci galbenusurile cu uleiul turnat treptat.Bati albusurile spuma cu un praf de sare,cu zaharul si apa.Incorporezi galbenusurile,faina si cacaoa,amestecand de jos in sus pentru ca sa...Citeste continuarea
Aperitiv trenulet
Postat de: epurasha2bb in Mancare copiiSe taie cuburi din sunca presata, se trec printr-o tepusa de frigaruie, se orneaza deasupra cu patratele de cascaval, castravete si ardei, locomotiva se face mai inalta si se orneaza cu maslina...Citeste continuarea
Aperitive Ursulet
Postat de: epurasha2bb in Mancare copiiSe aseaza pe o farfurioara colorata vesel cele 2 felii de paine una langa alta, peste care se aseaza feliile de salam Palciego.Se potrivesc bine sa iasa fata rotunda.Se aseaza in josul fetei din...Citeste continuarea
Aripi de curcan la cuptor
Postat de: mihaelar63 in Curcanaripile se taie in doua se curata bine , se spala si se pune la fiert in apa cu sare . cand sunt aproape fierte [ aprox 40 min ]se scot si se pun intr-o tava . uleiul se...Citeste continuarea
Aripi de curcan tandoori-reteta de...
Postat de: pansy1 in CurcanIndepartati varfurile aripilor de curcan,apoi taiati-le in doua pe la incheietura.stropiti carnea cu zeama de lamaie si sare . Amestecati iaurtul cu condimentele si ardeiul iute. Puneti...Citeste continuarea
ardei rosu gras-muratura,garnitura
Postat de: nadina73 in ConserveSe spala ardeiul,apoi se taie feliute de 3 cm in lungine ,dupa care se aparesc intr-o oala cu apa 3-4 minute nu mai mult ,apoi se lasa la scurs.SAU se mai poate pregati si altfel adica,sa taieti...Citeste continuarea
Alba ca zapada
Postat de: pusikmea in PrajituriFoile Intr-un castron se amesteca (cu mixerul) laptele, ouale si zaharul, apoi se adauga si uleiul. Se pune faina, pentru inceput 400 g, si se framanta cu mana. Daca inca se lipeste de...Citeste continuarea
Aripioare de pui
Postat de: pusikmea in PuiSe pun aripioarele intr-un bol si ce condimenteaza. Se dau prin oul batut, apoi prin amestecul de faina, malai, pesmet si sare. Se pun la prajit la foc mediu, de preferat in tigaie de teflon....Citeste continuarea
Aperitiv vinete pane
Postat de: susu in Aperitive / GarnituriSe curata vinetele de coaja si se taie pe lung in felii foarte subtiri de 0.5 cm grosime. Se sareaza si se pun pe servetele sau un prosop absorbant de bucatarie. Se lasa asa 30 minute dupa care se...Citeste continuarea
Ananas Pinochio
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriAm taiat capacul de la ananas si apoi am taiat o felie din el dupa care am prins cu scobitoare din nou partea de sus cea cu frunze Am format ochi din piflete si masline negre,nasul din cremvuti...Citeste continuarea
Animalute dulci
Postat de: cccris in PrajituriSe bate untul cu zaharul pina devine pufos. Se adauga oul si vanilia, se amesteca bine. Praful de copt si sarea se incorporeaza in faina si toate se adauga la compozitia de unt. Se amesteca bine...Citeste continuarea
Aperitiv din rosii pentru micul dejun
Postat de: silvi0ara in Aperitive / GarnituriDe la fiecare rosie se taie cu atentie capacelul.Se scoate miezul cu o lingurita,scobind cu grija sa nu le rupem.Se condimenteaza cu sare si piper in interior dupa gust,si se lasa cu gura in jos...Citeste continuarea
Aperitiv covrigei sarati
Postat de: Anamaria7 in Aperitive / GarnituriUntul se freaca impreuna cu branza rasa, apoi cu faina si drojdia muiata in laptele caldutz. Dupa ce se framanta, se pune la rece 20 minute. Dupa ce scoatem aluatul din frigider, intindem o...Citeste continuarea
Ştrudel cu mere
Postat de: ionix in PrajituriMerele se spală bine, se dau pe răzătoare- pe ochiurile mari- şi se amestecă cu cele 4 linguri cu zahăr şi cu scortişoara. Între timp, punem la topit untul şi peste unt punem...Citeste continuarea
Ardei si rosii umplute
Postat de: pana_luminita in Mancaruri cu carne-Ardeii si rosiile se curata de cotoare si seminte, se spala si se cresteaza la virf. -Carnea se spala, se zvinta, si o tocam , ceapa si morcovul se curata, se spala, si se toaca marunt,...Citeste continuarea
Alivanca bucovineana
Postat de: cccris in PrajituriSe amesteca toate bine de tot, se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se lasa la cuptor 40-50min, la foc potrivit. Mai simplu de atit... nu stiu ce poate fi. Citeste continuarea
Aripioare de pui cu legume la cuptor
Postat de: Sylvia in PuiPreparare : taiem rondele mari cartofii si ii asezam in strat uniform pe fundul unui platou pentru cuptor, peste ei asezam aripioarele de pui sarate si codimentate in prealabil, punem...Citeste continuarea
Aperitive reci / Rondele cu bunatati
Postat de: Sylvia in Aperitive / GarnituriDe data aceasta am facut un platou asortat, este bine sa lasam fiecarui invitat ocazia sa aleaga ceva in functie de preferintele sale. Am facut asadar minirulouri de somon cu spuma de...Citeste continuarea
Ananas umplut
Postat de: deeamumushika in Aperitive / GarnituriOrezul se alege si se spala, dupa care se fierbe in supa de pui. Se taie anansul in doua si se scobeste, iar fructul rezultat se taie cuburi. Intr-o tigaie, in ulei incins, adaugam usturoiul,...Citeste continuarea
Aranjament de clatite (2)
Postat de: anisoara in DulciuriAici veti gasi receta de preparare a clatitelor. http://www.bucataras.ro/retete/3594/prepararea-clatitelor--pas-cu-pas.html Citeste continuarea
Aripioare picante cu legume
Postat de: Sylvia in PuiIntr-un wok punem la incins putin ulei si adaugam aripioarele si le condimentam si le lasam sa se faca incet singure pret de cateva minute. Adaugam apoi morcovul si ardeii si...Citeste continuarea
Ardei iuti cu stafide
Postat de: mihaelar63 in Conservepregatiti borcanele , le spalati temeinic , iar capacele le fierbeti . curatati ardeii de coditele prea lungi si ii spalati. claditi ardeii in borcane cu stafide printre ei ....Citeste continuarea