Ardei umpluti -post
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe curata si se toaca ciupercile,se calesc in ulei cu ceapa tocata Se pune orezul cu legume peste ciuperci se condimenteaza cu sare ,piper . Se lasa sa fiarba 7-8minute ,nu se pune apa ....Citeste continuarea
Avocado umplut cu kaiser si...
Postat de: aziz in Aperitive / Garniturise taie avocado se scoate simburele;kaiserul se taie marunt se amesteca cu cascavalul ras,sare si piper dupa gust si se umple avocado apoi se,, lipeste ,,se pun scobitori si se imbraca cu...Citeste continuarea
Ayam Rica-Rica (Pui fript si...
Postat de: nico15 in PuiBucatile de piept de pui se pun la prajit separat in ulei, se lasa pana prind o culoare frumoasa aurie-maronie, dupa care se scot pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de ulei....Citeste continuarea
Aperitiv rece cu labaneh
Postat de: Mihaela11_jo in Aperitive / GarnituriSe amesteca bine intr-un bol iaurtul , labaneh si supa de ceapa. Morcovii si castravetii se curata de coaja si se taie in jumatati sau sferturi; ardeiul se feliaza pe lung. Se serveste sosul (...Citeste continuarea
Apple Butter
Postat de: dentistutza in Dulceata / GemMerele se spala bine si se taie sferturi. Asa, cu tot cu coaja si samburi se pun intr-o cratita incapatoare (ideal ar fi un tuci mare), se stropesc cu otetul si se pun pe aragaz la foc mic sa...Citeste continuarea
Aperitiv din cartofi
Postat de: silvi0ara in Aperitive / GarnituriSe spala bine cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, se lasa putin la racit se se taie in 2(nu trebuie curatati de coaj).Se pune intr-o tava uleiul si se aseaja...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne
Postat de: silvi0ara in Mancaruri cu carneSe amesteca toate ingredientele si se umplu ardeii spalati si curatati. Se aseaza intr-o cratita in care se pune putin ulei de masline si se prajesc putin pana capata o culoare aramie....Citeste continuarea
Arici umpluti cu carnati
Postat de: nico15 in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii, se spala si se dau pe razatoarea mica, se storc sa nu ramana apa in ei, se sparg oulele si se amesteca cu cartofii,se face ca o pasta, se asezoneaza cu sare si piper. Carnatii...Citeste continuarea
Aripioare de pui cu sos de telina
Postat de: LALY in PuiCuratam aripioarele,le parlim la flacara aragazului,apoi le spalam si le scurgem.Le punem intr-un castron si turnam peste ele berea,otetul,si uleiul.Adaugam apoi ceapa si usturoiul tocate...Citeste continuarea
Antricot de porc cu legume la cuptor
Postat de: nico15 in PorcReteta se prepara in 2 etape 1. Antricotul de porc se pune la cuptor, legandu-se cu ata alimentara in spre varf ca in imaginea alaturata si se da ca cuptor 40-50 minute se aseaza pe el ierburi...Citeste continuarea
Andive cu somon
Postat de: nico15 in SalateSe spala andivele se sterg frunzele pentru a se absorbi surplusul de apa, se taie somonul in cubulete foarte subtiri si se amesteca cu dressingul format din uleiul de masline si lamaie, se taie...Citeste continuarea
Aperitive cu ciuperci
Postat de: ionix in Aperitive / GarnituriPreparare aluat: Facem maiaua: peste drojdie punem laptele caldut si zaharul. presaram putina faina si lasam maiaua la dospit. Cand maiaua este gata o turnam in mijlocul fainii, presaram si...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu varza si stafide
Postat de: divainbucatarie in MuraturiPunem pe fundul borcanului cateva boabe de piper, 1/4 lingurita boabe de mustar si o frunza mica de busuioc. Radem varza, o saram foarte putin si adaugam stafidele. Amestecam pentru ca...Citeste continuarea
Anghinare
Postat de: elfix in Mancaruri de legumeDaca culegem din gradina maciuliile , avem treaba :)) explic: mai intai punem intr-un vas maricel apa rece , 2 linguri de faina si 2 lamai taiate cu care frecam zdravan anghinarile curatate....Citeste continuarea
Ardei cu branza de burduf
Postat de: MIUTA in Aperitive / GarnituriSe curata ardeii,se scot semintele,se spala bine si se pun la scurs. Pachetul de unt se mixeaza spuma si se adauga pe rand cate putina branza de burduf pana se pune toata.Rezulta o crema de...Citeste continuarea
Aripi de pui si conopida pane
Postat de: gugugh in PuiIngredientele sunt in functie de cate portii doriti. eu am folosit 8 aripioare de pui , o conopida mica, 3 oua. Am procedat astfel: aripile de pui le.am spalat , le.am taiat varfurile si le.am...Citeste continuarea
Aripioare de pui prajite
Postat de: elena1988 in PuiSe taie cioturile de la aripioare, se dau prin condimente pentru pui, si se prajesc in baie de ulei, pana devin aurii, separat se curata cativa cartofi,si se pun la fiert, se face un pireu....Citeste continuarea
Aripioare de pui
Postat de: elena1988 in PuiAripioarele de pui se spala si se taie cioturile si se arunca, aripioarele gata curatate se taie in doua, se aseaza intr-o tava de yena peste ele se pune apa, uleiul, sarea, piperul, condimentele...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu crema de branza la...
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriTaiem capacelele la ardei, ii curatam de seminte si nervuri , ii spalam si ii lasam la scurs. Separat preparam crema de branza: amestecam branza de vaci cu telemeaua data prin razatoare apoi...Citeste continuarea
Amandine II
Postat de: bitza in Prajituri1 Blat: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei.Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat se...Citeste continuarea
Ardei umpluti
Postat de: nico15 in PorcArdeii se spala, li se taie capacul si se scoate cotorul, la fel se procedeaza si cu rosiile, dovlecelul se taie in 2 bucati. Se trece la pregatirea carnii, Se toaca ceapa(3 cepe) sau se...Citeste continuarea
Aperitiv din cartofi
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii si se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.Cand s au fiert se scurg si se fac ca pentru pireu.Se toaca marunt ceapa verde si cea rosie,salamul si castravetii murati...Citeste continuarea
Aperitive cu telemea de vacă
Postat de: ionix in Aperitive / GarnituriPreparare aluat: Incepem prin a face maiaua. 3-4 linguri cu apa caluta se pun peste drojdia cu zahar. Se presara putina faina si se lasa la dospit. Faina o punem intr-un vas iar in mijloc...Citeste continuarea
Aperitive
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriIngredientele se aseaza pe platouri dupa inspiratia de moment . Legumele au fost aranjate de verisoara Marcela !!! Citeste continuarea
Aperitiv drob de pui in bacon
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se toaca marunt, apoi se amesteca impreuna cu morcovul tocat marunt, usturoiul pisat, oul, patrunjelul verde tocat, sare si piper dupa gust. Sarea se pune mai putina decat de...Citeste continuarea
Ardei bulgaresti in otet
Postat de: AndreeaMaria in ConservePuneti intr-o oala sa fiarba otetul cu apa + piper,sare,zahar si miere. Telina se taie in cubulete; Asezati in borcan ardeii,cubuletele de telina si frunzele de telina. Turnati...Citeste continuarea
Ardei umpluti ardelenesti
Postat de: rocsi_1612 in PorcCeapa si prazul le curatam,le spalam si le tocam marunt. ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem cubulete. 1 rosie o curatam de pielita si o dam pe razatoare. intr-o tigaie punem...Citeste continuarea
Amandina
Postat de: nico_nico in PrajituriPentru blat separi ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si praful de copt.Cand s-a dublat ca volum se adauga cacaua si faina.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de...Citeste continuarea
Aripioare de pui in sos de vin
Postat de: miha in PuiCeapa si ardeiul tocate marunt se pun la calit in ulei de masline. Cand s-au inmuiat se adauga aripioarele curatate si spalate si se perpelesc pe toate partile. Se stinge totul cu sucul de rosii...Citeste continuarea
Amur alb pane
Postat de: izulika in PestePestele se spala cu apa rece apoi se sterge cu un servetel de apa si se sareaza. Ouale se amesteca cu un vf cutit piper si 1 lingurita delicat. Intr-o tigaie se pune ulei la incins, apoi se ia...Citeste continuarea
Albina
Postat de: nico_nico in PrajituriPentru foi se pun toate ingredientele intr-un castron , mai putin faina, se lasa pe foc pana da in 2-3 clocote apoi se lasa la racit putin si se adauga faina.Se amesteca pana se obtine un aluat...Citeste continuarea
Aripioare de pui crocante facute in...
Postat de: Sylvia in PuiPreparare : lasam aripioarele spalate bine si sterse in prealabil la macerat in amestecul de condimente si ulei de masline pentru macar o ora. Le aranjam apoi frumos in vasul roman si turnam...Citeste continuarea
Aperitiv pomisor
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe taie sunca bucatele sau triunghiuri,la fel si cascavalul Castravetele se taie in cubulete Rosiile se spala si se lasa intregi Se aseaza pe pomisor...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu orez si ciuperci
Postat de: ony in Mancaruri de legumeardeii se spala,se taie pe jumatate lasand coditza (pt aspect);se curata si se aseaza in tava unsa cu ulei;apoi se fierbe orezul cu ceapa,ciupercile;se sareaza,se pipereaza;knd totul esta gata se...Citeste continuarea
Ardei iuti in otet
Postat de: lia in ConserveSpalam ardeii, le taiem coditele si-i indesam cu grija sa nu-i rupem, in borcanele dinainte spalate. In fiecare borcan, adaugam cate 1 lingurita, rasa, de sare, apoi umplem borcanele cu otetul de...Citeste continuarea
Amandine(by bitza)
Postat de: nadina73 in DulciuriSe separa albusurile de galbenusuri si se bat bine ,dupa care se pune zaharul si se mai mixeaza.Se amesteca bine galbenusurile cu apa si uleiul,Se pun galbenusurile peste albusul batut bine si se...Citeste continuarea
Aluat pizza
Postat de: bitza in PizzaIntr-un vas se pune faina,drojdia uscata,zaharul si sarea si se amesteca.Se toarna laptele si uleiul,se adauga uleiul si se framanta un aluat care se pune intr-un vas si se acopera cu o folie...Citeste continuarea
Ardei iuti in otet
Postat de: medioto59 in ConserveArdeii se spala si se aseaza in borcane.Separat facem urmatorul amestec:apa, otet , sare,zahar , boabe de mustar, boabe de piper si cateva frunze de dafin.Aducem la fierbere si apoi turnam...Citeste continuarea
Ardei gras si conopida, murate
Postat de: lia in ConserveCuratam si spalam conopida. Spalam si indepartam cotorul si semintele ardeilor pe care ii taiem in bucati mari. Spalam 2 borcane de 3L, adaugam cate o crengta de marar, una de telina si...Citeste continuarea
Ardei gras umplut cu urda si cas
Postat de: burdulea56 in Aperitive / GarnituriSe prepara o pasta din urda, cas de oaie razuit pe razatoarea cu gauri mici, ceapa razuita, patrunjelul verde, piper macinat, boia, sare (eu am mixat totul cu blenderul). Ardeii spalati se...Citeste continuarea
Aripioare crocante cu sos de telina
Postat de: miha in PuiSticks-urile se macina foarte bine pana se obtine un pesmet fin pe care il punem intr-o farfurie. Intr-o alta farfurie se bate oul foarte bine cu sare, piper si cimbru. Aripioarele curatate,...Citeste continuarea
Albinita
Postat de: nadina73 in DulciuriSe amesteca pt foi zaharul ,laptele,ouale,mierea,untura,bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie pe baia de abur pana isi schimba culoarea,dupa care se lasa la racit.Dupa ce s-a...Citeste continuarea
Ardei iuti (taiati) la borcan
Postat de: kamy in ConserveSe spala ardei iuti,se taia feliute sau bucatele mai mici,cu samburi cu tot pana la codita,se pun in borcane iar peste otet si sare (intr-un l de otet se dizolva o lg de sare. Simplu... Citeste continuarea
Ardei copti cu smantana
Postat de: meosiris in Mancaruri de legume-Ardeii se coc...eu i-am copt in cuptor...apoi se curata si se taie fasii potrivite. -Se toaca ceapa iar morcovul se da pe razatoare, apoi se calesc in putin ulei. -Dupa ce s-au calit...Citeste continuarea
Ardei iuti la otet
Postat de: luminita20_2006 in ConserveArdeii iuti se spala si se pun pe un prosop. Se face un amestesc din 2 l otet cu 3 l apa , miere, zahar , sare si boabe de mustar si se pune la fiert. Ardeii se aseaza in borcane, cand fierbe...Citeste continuarea
Amandine
Postat de: maria_claudia in PrajituriPtr blat : galbenusurile se freaca cu uleiul turnat treptat, se bat albusurile spuma cu zaharul si apa, incorporezi galbenusurile, faina si cacaua amestecand de jos in sus.Coci blatul 30-35min la...Citeste continuarea
Ardei si dovlecei umpluti
Postat de: maria_claudia in Mancaruri cu carneSe dau prin masina de tocat, carnea,pieptul si kaizerul ,se rastoarna intr-un lighenas ,apoi ceapa tocata marunt se caleste impreuna cu uleiul. Cand este calita adaugam bulionul si...Citeste continuarea
Ardei scazuti cu sos de rosii
Postat de: mimmi in PorcSe spala ardeii,se curata de cotor si se umplu cu urmatoarea compozitie:carnea tocata se amesteca cu oul,orezul,sare,piper,boia si marar. Sosul :Ceapa se curata se taie marunt si se caleste...Citeste continuarea
Alivanca
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriBranza de vaci se mixeaza impreuna cu galbenusurile, se adauga smantana, faina, malaiul, untul moale la temperatura camerei si un praf de sare. Dupa ce compozitia s-a omogenizat foarte bine se...Citeste continuarea
Aperitive cu crema de branza si somon
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriSe piseaza telemeaua cu o furculita,se adauga smantana,piper,marar si se amesteca.Se taie gogosarul,putin file de somon marunt si se adauga in crema de branza.Se scobesc rosiile,castravete il...Citeste continuarea