A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Aripioare crocante

Postat de: ionix in Pui

  Aripioare se spala, se curata de cotori si se taie-n doua (varfurile se arunca). Pe aripioare punem sare, piper, busuioc si curry... dupa gust. Dam aripioarele la frigider cam 15...Citeste continuarea

Ardei umplut cu varza (alba+rosie)...

Postat de: corina241 in Muraturi

ardeii se spala se curata de seminte si se pun la scurs. varza se toaca marunt si impreuna cu morcovii dati pe razatoarea mica se amesteca si se umple fiecare ardei caruia ii adaugam cate un...Citeste continuarea

Albinita

Postat de: Corina33 in Prajituri

Mierea, zaharul, ouale, laptele si untul se pun intr-un castron la foc potrivit amestecand mereu cu un tel, pana capata o culoare caramel, apoi se ia de pe foc si se adauga bicarbonatul si faina...Citeste continuarea

Alvita

Postat de: yafa in Dulciuri

Pregatim un vas plat in care asezam film alimentar care sa depaseasca marginile. Amestecam zaharul(500g) cu mierea si apa si le punem la incalzit intr-o tigaita pana ajung la temperatura de...Citeste continuarea

Amandine

Postat de: madi_marin in Prajituri

Se prepara blatul :  se bat albusurile spuma tare cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga apa. Se amesteca cele doua compozitii, apoi se adauga faina, cacaoa si praful...Citeste continuarea

Aripioare de pui in sos de ceapa cu...

Postat de: epurasha2bb in Pui

se spala bine aripioarele, se pun in tuci cu putij ulei si o canita de apa.Cand aproape a secat apa  se mai adauga si cealalta canuta de apa si cand a secat si aceasta  se mai adauga...Citeste continuarea

Ardei copt pentru iarna

Postat de: Ina in Conserve

     Dupa ce Costel mi-a facut surcele, le-am pus partial in cutia de gratar si le-am dat foc. Cand s-au aranjat in cutie, am pus gratarul deasupra si am inceput aventura: am copt...Citeste continuarea

Amandine

Postat de: Michelle in Prajituri

Se face un blat din ingredientele pentru blat Se prepara siropul :se pun toate ingredientele la foc si dupa ce dau un clocot se lasa la racit Crema: 200 ml frisca impreuna cu ciocolata...Citeste continuarea

Ardei capia decojit

Postat de: bitza in Conserve

1. Ardeii se scoc in cuptor sau direct pe flacara,se pun intr-un vas cu apa rece si se curata de pielite,cotor si seminte. Din apa,sare,zahar si otet se prepara lichidul care se pune peste...Citeste continuarea

Ardei cu varza

Postat de: Sylvia in Conserve

 Varza se taie marunt si se amesteca cu sare, o lingurita de chimen, cateva frunze de telina taiata marunt putin marara  si se lasa asa o ora.  Ardeii se spala bine si se usuca...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne

Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carne

Se toaca carnea si odata cu ea si ceapa.Se prepara apoi amestecul cu care vom umple ardeii:carnea tocata se amesteca cu orezul bine spalat,cimbrul,2-3 linguri de apa rece,jumatate din legatura de...Citeste continuarea

Ardei copti la borcan

Postat de: lira in Conserve

Ardeii se prajesc in ulei mult( ca si cartofii pai), dupa care se decojesc. Prajiti in acest fel, toata povestea se desfasoara mult mai repde decat daca ar fi prajiti pe plita. Ardeii se...Citeste continuarea

Ardei iuti in otet

Postat de: lira in Conserve

Coditele la ardei se taie, dupa care acestia se pun in borcane spalate. Este de preferabil sa indesati cat mai multi ardei ca sa nu puneti foarte mult otet. In fiecare borcan se pune o...Citeste continuarea

Ardei copt umplut cu cascaval

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Se coace ardeiul, apoi se curata de coaja si  i se taie cotorul . Trebuie sa ramana ca un buzunaras care se umple cu cascavalul taiat felii. Se bate oul cu putina sare si faina. Ardeiul...Citeste continuarea

Adjica picanta (3)

Postat de: anisoara in Conserve

Ardeii si buruienele se spala , se  se curata de codite .. Usturoiul  se curata pe coaja. Totul se da prin masina de tocat . Se toaca a 2 a oara , pentru a primi o masa...Citeste continuarea

Adjica abhaziana (2)

Postat de: anisoara in Conserve

Se lucreaza cu mainele imbracate in manusi , deoarece o sa va usture foarte mult mainele. Se inlatura sémintele si coditele la ardei. Usturoiul se curata. Totul se toaca la masina de tocat...Citeste continuarea

Adjica simpla (1)

Postat de: anisoara in Conserve

Rosiile se aleg mai carnoase si cu mai putin suc . Rosiile  si gogosarii se spala  , se curata de seminte , se taie in felii si se toaca la masina de tocat sau in blender. Ceapa se taie...Citeste continuarea

Ardei copt umplut cu branza

Postat de: Julie in Aperitive / Garnituri

Ardeii se coc ,se decojesc si se golesc de seminte, cu grija , sa ramana intregi.  In locul ramas gol se introduce cate o felie de branza sau cascaval. Ouale se bat cu sare si ...Citeste continuarea

Ardei capia in otet

Postat de: silvi0ara in Muraturi

Ardeii se curata de cotoare si seminte si se spala bine. Intr-o cratita 5 l se pun otetul, apa si toate ingredientele, in afara de hrean apoi se pune pe foc. Cand lichidul clocoteste, se...Citeste continuarea

Alivenci moldovenesti

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Intr-o cratita de 3 litri se pune la fiert laptele cu untul si sarea. La primul clocot se adauga malaiul amestecand sa nu se formeze cocoloase si se fierbe 3-4 minute pana se ingroase. Se ia de pe...Citeste continuarea

Ardei iuti in otet

Postat de: rocsi_1612 in Conserve

ardeii iuti se spala bine si se aseaza ori intr-un borcan ori intr-o sticla mai larga la gura(sticla nu de plastic ci din sticla) intr-o tigaita se pun frunzele de dafin rupte,sarea,boabele de...Citeste continuarea

Aperitive

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se pune apa cu uleiul sa fiarba impreuna cu sarea. Cand apa fierbe se pune faina si se ia de pe foc, se amesteca foarte bine. Se pune cate un ou intreg, pe rand si se omogenizeaza bine pana se...Citeste continuarea

Arici ( din resturi de tort)

Postat de: Dorothea in Torturi

Se sfarima resturile ( chec, piscoturi, resturi de la tort) intr-un vas. Se pune cacaao si aroma de rom. Se amesteca bine. Trebuie sa fie consistenta bine legata, dar nu uda!!  Daca e prea...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu cus cus

Postat de: miha in Pui

Ceapa si usturoiul marunt tocate se calesc putin in 2-3 linguri cu ulei de masline. Rosiile se oparesc, apoi se curata de coaja. Se toaca marunt sau se dau prin blender ( daca aveti mofturosi...Citeste continuarea

Arome orientale: tort cald de...

Postat de: Oana in Torturi

Se topeste untul impreuna cu ciocolata, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul si se adauga ouale rand pe rand, mixand bine dupa fiecare in parte. Cuisoare zdrobite bine, praf, se amesteca cu faina,...Citeste continuarea

Ardei umpluti la vasul tajine

Postat de: rivka in Vita

Se spala ardeii bine si se taie capacel, se scobesc de samburi. Se face amestecul de carne tocata(cu mana curata) impreuna cu orezul, condimentele, ceapa tocata, praful de usturoi,...Citeste continuarea

Antricot la cuptor

Postat de: anisoara in Vita

Se cumpara carnea de vita de pe spate si se taie dealungul ei 15-20 cm Se pregateste  carnea si se condimenteaza dupa diferite metode, dar eu voi descrie o metoda de preparare mai...Citeste continuarea

Arome de gheata (By Lia)

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se curata pepenii de coaja si se taie bucati dupa care ii dam prin storcatorul de fructe,la fel si kiwi (din 3 kiwi va ajunge pt o punga ) Se pune sucul rezultat in pungi pentru cuburi de...Citeste continuarea

Aperitive pizza

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se lasa sa se decongeleze foile putin dupa care se ung bine cu unt si bulion(facut de mine) sau pasta de tomate. Se taie salamul si sunca bucatele mici si se amesteca cu ouale crude sau fierte...Citeste continuarea

Ardei umpluti

Postat de: Adinacarla in Mancaruri cu carne

Am spalat si curatat ardeii. Carnea macinata am amestecat-o cu ceapa data prin razatoare, cu orezul spalat si scurs de apa, sare, piper, ou, si cimbru. Am umplut apoi ardeii cu amestecul...Citeste continuarea

Aripioare crocante, marinate

Postat de: gaby_d in Pui

Aripioarele de pui le spalam bine , le curatam perii si la taiem bucati mai mici. Punem la fiert 1,5 kg apa in care adaugam mierea, sare dupa gust, piperul, foile de dafin si tarhonul. Dupe ce...Citeste continuarea

Aripioare crocante marinate, cu sos

Postat de: anisoara in Pui

Aripile se parlesc la aragaz si se curata de tot perisorul ramas. Se spala bine in apa rece si se taie cu cutitul in bucati mai mici.  Prepararea marinadei: Intr-un vas se fierbe...Citeste continuarea

Arome si culori de gheata

Postat de: lia in Sirop / Compot

Se curata pepenii de coaja si se taie in bucati. Punem bucatile in storcatorul de fructe si sucul rezultat il golim in pungile pt gheta pe care le legam si le dam la congelator. Cantitatea o...Citeste continuarea

Antistres

Postat de: stefania in Mancare copii

Se taie fructele bucati si se insira pe bete de frigarui.  Dupa ce se monteaza frigaruile pe o banana partial descojita se stropesc cu zahar ars. Se pot folosi orice fructe de sezon...Citeste continuarea

Aperitiv vesel

Postat de: stefania in Aperitive / Garnituri

Se fierb 10 oua prepelita si taie in jumatati. Cele 5 rosii cherry se taie deasemenea in jumatati. Cascavalul, sunca,ardeiul,castravetele se taie felii subtiri si...Citeste continuarea

Aperitive la minut

Postat de: LALY in Aperitive / Garnituri

Gogosi:apa se amesteca cu uleiul si praful de sare.Se pune pe foc si se da in clocot.Se adauga toata faina odata si se mesteca bine pana se incorporeaza,si se formeaza un aluat tare. Se lasa...Citeste continuarea

Ardei bulgaresti cu telina in otet

Postat de: Julie in Conserve

Spalam ardeii si ii taiem rondele. De la telina folosim frunzele, tocate marunt,tijele taiate rondele mai lungi si cateva felii din partea alba , tocate cuburi mai mari. Punem totul...Citeste continuarea

Ardei umpluti

Postat de: lia in Curcan

Curatam ardeii de cotoare si seminte  si ii oparim 2-3’, apoi ii lasam cu deschizatura in jos, la scurs pe un servet sau intr-o strecuratoare. Taiem ceapa marunt, curatam si...Citeste continuarea

Arici cu mascarpone

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Se faramiteaza biscuitii intr-un vas. Se topeste la bain Marie ciocolata cu untul/ margarina, esenta de rom si laptele. Apoi se toarna peste biscuiti, se amesteca bine si se pune amestecul intr-un...Citeste continuarea

Ardei umpluti

Postat de: ana in Mancaruri cu carne

Ardeii ii spalam bine si le scoatem cotorul curand bine interiorul de seminte. Carnea tocata o amestecam cu ceapa taiata cubulete mici,cele 2 oua,sarea ,piperul ,cimbrul si orezul spalat bine....Citeste continuarea

Aperitiv cu vinete si dovlecei

Postat de: lili in Mancaruri de legume

Se curata de coaja si se taie felii vanata si dovlecelul. Se sareaza si se lasa sa stea aprox. 30 de min, dupa care se prajesc in putin ulei si se lasa sa se scurga pe un servetel. Morcovul se...Citeste continuarea

Ananas la gratar cu sos de ciocolata

Postat de: epurasha2bb in Dulciuri

Se incinge o tigaie gratar curata si se unge cu putin unt.Se aseaza frigaruiele cu cubulete de fructe sau rondelele de ananas. Ananasul trebuie sa fie rondele nu cubulete si il crestati cu un...Citeste continuarea

Aripioare la cuptor

Postat de: madi_marin in Pui

Aripioarele se curata, se spala , se sterg, se ung cu ulei, se condimenteaza si se pun intr-un castron ,apoi se toarna laptele peste ele si se dau la frigider pana a doua zi. Se scot din lapte,...Citeste continuarea

Amandine

Postat de: gaby_d in Prajituri

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu uleiul iar albusurile le batem spuma cu zaharul. Amestecam usor totul apoi adaugam apa, faina cu praful de copt, sarea,...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu sos de rosii

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Ardeii se spala,se scoate cotorul si se curata de toate semintele. ceapa se curata si se taie marunt. morcovul se curata si se da pe razatoatea cu ochiuri mari. rosia se curata de pielita...Citeste continuarea

Aripa de curcan inabusita cu legume

Postat de: epurasha2bb in Curcan

Se pune la fiert aripa de curcan in apa cu putina sare in tigaia adanca Doubletta.Deasupra se pune sita pt.aburi si pe ea bucati mari, curatate, de legume. Se lasa 1/2 ora.Apoi se desface...Citeste continuarea

Aperitiv de sezon

Postat de: savarinu in Aperitive / Garnituri

Carnea de pui se taie bucati cat mai mici si se prajeste foarte bine in putin ulei  . Dovleceii si vinetele se taie felii mai groase si se prajesc pe gratar sau pe o tigaie antiaderenta ,...Citeste continuarea

Ardei umputi

Postat de: LALY in Mancaruri cu carne

Se spala ardeiul se curata de cotoare si se lasa la scurs.Rosiile se spala.Se opresc 2-3 rosii iar restul ,se oparesc si se curata de pielite.Se mixeaza pana devin o pasta.Orezul se spala si se...Citeste continuarea

Aperitiv rapid de vara

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Rosiile se cresteaza ,facand 7-8 taieturi, pana aproape de baza.  O parte le-am umplut cu salata de icre pe care am pregatit-o ca in reteta"salata de icre de crap cu ceapa" iar...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu ciuperci

Postat de: miha in Mancaruri cu carne

Ardeii se spala, se taie in 2 pe lungime si se curata de cotoare. Ciupercile spalate si curatate se toaca marunt si se pun la calit impreuna cu ceapa in cateva linguri cu ulei de masline. Cand...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]