Aripioare crocante
Postat de: ionix in PuiAripioare se spala, se curata de cotori si se taie-n doua (varfurile se arunca). Pe aripioare punem sare, piper, busuioc si curry... dupa gust. Dam aripioarele la frigider cam 15...Citeste continuarea
Ardei umplut cu varza (alba+rosie)...
Postat de: corina241 in Muraturiardeii se spala se curata de seminte si se pun la scurs. varza se toaca marunt si impreuna cu morcovii dati pe razatoarea mica se amesteca si se umple fiecare ardei caruia ii adaugam cate un...Citeste continuarea
Albinita
Postat de: Corina33 in PrajituriMierea, zaharul, ouale, laptele si untul se pun intr-un castron la foc potrivit amestecand mereu cu un tel, pana capata o culoare caramel, apoi se ia de pe foc si se adauga bicarbonatul si faina...Citeste continuarea
Alvita
Postat de: yafa in DulciuriPregatim un vas plat in care asezam film alimentar care sa depaseasca marginile. Amestecam zaharul(500g) cu mierea si apa si le punem la incalzit intr-o tigaita pana ajung la temperatura de...Citeste continuarea
Amandine
Postat de: madi_marin in PrajituriSe prepara blatul : se bat albusurile spuma tare cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga apa. Se amesteca cele doua compozitii, apoi se adauga faina, cacaoa si praful...Citeste continuarea
Aripioare de pui in sos de ceapa cu...
Postat de: epurasha2bb in Puise spala bine aripioarele, se pun in tuci cu putij ulei si o canita de apa.Cand aproape a secat apa se mai adauga si cealalta canuta de apa si cand a secat si aceasta se mai adauga...Citeste continuarea
Ardei copt pentru iarna
Postat de: Ina in ConserveDupa ce Costel mi-a facut surcele, le-am pus partial in cutia de gratar si le-am dat foc. Cand s-au aranjat in cutie, am pus gratarul deasupra si am inceput aventura: am copt...Citeste continuarea
Amandine
Postat de: Michelle in PrajituriSe face un blat din ingredientele pentru blat Se prepara siropul :se pun toate ingredientele la foc si dupa ce dau un clocot se lasa la racit Crema: 200 ml frisca impreuna cu ciocolata...Citeste continuarea
Ardei capia decojit
Postat de: bitza in Conserve1. Ardeii se scoc in cuptor sau direct pe flacara,se pun intr-un vas cu apa rece si se curata de pielite,cotor si seminte. Din apa,sare,zahar si otet se prepara lichidul care se pune peste...Citeste continuarea
Ardei cu varza
Postat de: Sylvia in ConserveVarza se taie marunt si se amesteca cu sare, o lingurita de chimen, cateva frunze de telina taiata marunt putin marara si se lasa asa o ora. Ardeii se spala bine si se usuca...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneSe toaca carnea si odata cu ea si ceapa.Se prepara apoi amestecul cu care vom umple ardeii:carnea tocata se amesteca cu orezul bine spalat,cimbrul,2-3 linguri de apa rece,jumatate din legatura de...Citeste continuarea
Ardei copti la borcan
Postat de: lira in ConserveArdeii se prajesc in ulei mult( ca si cartofii pai), dupa care se decojesc. Prajiti in acest fel, toata povestea se desfasoara mult mai repde decat daca ar fi prajiti pe plita. Ardeii se...Citeste continuarea
Ardei iuti in otet
Postat de: lira in ConserveCoditele la ardei se taie, dupa care acestia se pun in borcane spalate. Este de preferabil sa indesati cat mai multi ardei ca sa nu puneti foarte mult otet. In fiecare borcan se pune o...Citeste continuarea
Ardei copt umplut cu cascaval
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriSe coace ardeiul, apoi se curata de coaja si i se taie cotorul . Trebuie sa ramana ca un buzunaras care se umple cu cascavalul taiat felii. Se bate oul cu putina sare si faina. Ardeiul...Citeste continuarea
Adjica picanta (3)
Postat de: anisoara in ConserveArdeii si buruienele se spala , se se curata de codite .. Usturoiul se curata pe coaja. Totul se da prin masina de tocat . Se toaca a 2 a oara , pentru a primi o masa...Citeste continuarea
Adjica abhaziana (2)
Postat de: anisoara in ConserveSe lucreaza cu mainele imbracate in manusi , deoarece o sa va usture foarte mult mainele. Se inlatura sémintele si coditele la ardei. Usturoiul se curata. Totul se toaca la masina de tocat...Citeste continuarea
Adjica simpla (1)
Postat de: anisoara in ConserveRosiile se aleg mai carnoase si cu mai putin suc . Rosiile si gogosarii se spala , se curata de seminte , se taie in felii si se toaca la masina de tocat sau in blender. Ceapa se taie...Citeste continuarea
Ardei copt umplut cu branza
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriArdeii se coc ,se decojesc si se golesc de seminte, cu grija , sa ramana intregi. In locul ramas gol se introduce cate o felie de branza sau cascaval. Ouale se bat cu sare si ...Citeste continuarea
Ardei capia in otet
Postat de: silvi0ara in MuraturiArdeii se curata de cotoare si seminte si se spala bine. Intr-o cratita 5 l se pun otetul, apa si toate ingredientele, in afara de hrean apoi se pune pe foc. Cand lichidul clocoteste, se...Citeste continuarea
Alivenci moldovenesti
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriIntr-o cratita de 3 litri se pune la fiert laptele cu untul si sarea. La primul clocot se adauga malaiul amestecand sa nu se formeze cocoloase si se fierbe 3-4 minute pana se ingroase. Se ia de pe...Citeste continuarea
Ardei iuti in otet
Postat de: rocsi_1612 in Conserveardeii iuti se spala bine si se aseaza ori intr-un borcan ori intr-o sticla mai larga la gura(sticla nu de plastic ci din sticla) intr-o tigaita se pun frunzele de dafin rupte,sarea,boabele de...Citeste continuarea
Aperitive
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe pune apa cu uleiul sa fiarba impreuna cu sarea. Cand apa fierbe se pune faina si se ia de pe foc, se amesteca foarte bine. Se pune cate un ou intreg, pe rand si se omogenizeaza bine pana se...Citeste continuarea
Arici ( din resturi de tort)
Postat de: Dorothea in TorturiSe sfarima resturile ( chec, piscoturi, resturi de la tort) intr-un vas. Se pune cacaao si aroma de rom. Se amesteca bine. Trebuie sa fie consistenta bine legata, dar nu uda!! Daca e prea...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu cus cus
Postat de: miha in PuiCeapa si usturoiul marunt tocate se calesc putin in 2-3 linguri cu ulei de masline. Rosiile se oparesc, apoi se curata de coaja. Se toaca marunt sau se dau prin blender ( daca aveti mofturosi...Citeste continuarea
Arome orientale: tort cald de...
Postat de: Oana in TorturiSe topeste untul impreuna cu ciocolata, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul si se adauga ouale rand pe rand, mixand bine dupa fiecare in parte. Cuisoare zdrobite bine, praf, se amesteca cu faina,...Citeste continuarea
Ardei umpluti la vasul tajine
Postat de: rivka in VitaSe spala ardeii bine si se taie capacel, se scobesc de samburi. Se face amestecul de carne tocata(cu mana curata) impreuna cu orezul, condimentele, ceapa tocata, praful de usturoi,...Citeste continuarea
Antricot la cuptor
Postat de: anisoara in VitaSe cumpara carnea de vita de pe spate si se taie dealungul ei 15-20 cm Se pregateste carnea si se condimenteaza dupa diferite metode, dar eu voi descrie o metoda de preparare mai...Citeste continuarea
Arome de gheata (By Lia)
Postat de: nadina73 in DulciuriSe curata pepenii de coaja si se taie bucati dupa care ii dam prin storcatorul de fructe,la fel si kiwi (din 3 kiwi va ajunge pt o punga ) Se pune sucul rezultat in pungi pentru cuburi de...Citeste continuarea
Aperitive pizza
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe lasa sa se decongeleze foile putin dupa care se ung bine cu unt si bulion(facut de mine) sau pasta de tomate. Se taie salamul si sunca bucatele mici si se amesteca cu ouale crude sau fierte...Citeste continuarea
Ardei umpluti
Postat de: Adinacarla in Mancaruri cu carneAm spalat si curatat ardeii. Carnea macinata am amestecat-o cu ceapa data prin razatoare, cu orezul spalat si scurs de apa, sare, piper, ou, si cimbru. Am umplut apoi ardeii cu amestecul...Citeste continuarea
Aripioare crocante, marinate
Postat de: gaby_d in PuiAripioarele de pui le spalam bine , le curatam perii si la taiem bucati mai mici. Punem la fiert 1,5 kg apa in care adaugam mierea, sare dupa gust, piperul, foile de dafin si tarhonul. Dupe ce...Citeste continuarea
Aripioare crocante marinate, cu sos
Postat de: anisoara in PuiAripile se parlesc la aragaz si se curata de tot perisorul ramas. Se spala bine in apa rece si se taie cu cutitul in bucati mai mici. Prepararea marinadei: Intr-un vas se fierbe...Citeste continuarea
Arome si culori de gheata
Postat de: lia in Sirop / CompotSe curata pepenii de coaja si se taie in bucati. Punem bucatile in storcatorul de fructe si sucul rezultat il golim in pungile pt gheta pe care le legam si le dam la congelator. Cantitatea o...Citeste continuarea
Antistres
Postat de: stefania in Mancare copiiSe taie fructele bucati si se insira pe bete de frigarui. Dupa ce se monteaza frigaruile pe o banana partial descojita se stropesc cu zahar ars. Se pot folosi orice fructe de sezon...Citeste continuarea
Aperitiv vesel
Postat de: stefania in Aperitive / GarnituriSe fierb 10 oua prepelita si taie in jumatati. Cele 5 rosii cherry se taie deasemenea in jumatati. Cascavalul, sunca,ardeiul,castravetele se taie felii subtiri si...Citeste continuarea
Aperitive la minut
Postat de: LALY in Aperitive / GarnituriGogosi:apa se amesteca cu uleiul si praful de sare.Se pune pe foc si se da in clocot.Se adauga toata faina odata si se mesteca bine pana se incorporeaza,si se formeaza un aluat tare. Se lasa...Citeste continuarea
Ardei bulgaresti cu telina in otet
Postat de: Julie in ConserveSpalam ardeii si ii taiem rondele. De la telina folosim frunzele, tocate marunt,tijele taiate rondele mai lungi si cateva felii din partea alba , tocate cuburi mai mari. Punem totul...Citeste continuarea
Ardei umpluti
Postat de: lia in CurcanCuratam ardeii de cotoare si seminte si ii oparim 2-3’, apoi ii lasam cu deschizatura in jos, la scurs pe un servet sau intr-o strecuratoare. Taiem ceapa marunt, curatam si...Citeste continuarea
Arici cu mascarpone
Postat de: epurasha2bb in PrajituriSe faramiteaza biscuitii intr-un vas. Se topeste la bain Marie ciocolata cu untul/ margarina, esenta de rom si laptele. Apoi se toarna peste biscuiti, se amesteca bine si se pune amestecul intr-un...Citeste continuarea
Ardei umpluti
Postat de: ana in Mancaruri cu carneArdeii ii spalam bine si le scoatem cotorul curand bine interiorul de seminte. Carnea tocata o amestecam cu ceapa taiata cubulete mici,cele 2 oua,sarea ,piperul ,cimbrul si orezul spalat bine....Citeste continuarea
Aperitiv cu vinete si dovlecei
Postat de: lili in Mancaruri de legumeSe curata de coaja si se taie felii vanata si dovlecelul. Se sareaza si se lasa sa stea aprox. 30 de min, dupa care se prajesc in putin ulei si se lasa sa se scurga pe un servetel. Morcovul se...Citeste continuarea
Ananas la gratar cu sos de ciocolata
Postat de: epurasha2bb in DulciuriSe incinge o tigaie gratar curata si se unge cu putin unt.Se aseaza frigaruiele cu cubulete de fructe sau rondelele de ananas. Ananasul trebuie sa fie rondele nu cubulete si il crestati cu un...Citeste continuarea
Aripioare la cuptor
Postat de: madi_marin in PuiAripioarele se curata, se spala , se sterg, se ung cu ulei, se condimenteaza si se pun intr-un castron ,apoi se toarna laptele peste ele si se dau la frigider pana a doua zi. Se scot din lapte,...Citeste continuarea
Amandine
Postat de: gaby_d in PrajituriBlat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu uleiul iar albusurile le batem spuma cu zaharul. Amestecam usor totul apoi adaugam apa, faina cu praful de copt, sarea,...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu sos de rosii
Postat de: rocsi_1612 in PuiArdeii se spala,se scoate cotorul si se curata de toate semintele. ceapa se curata si se taie marunt. morcovul se curata si se da pe razatoatea cu ochiuri mari. rosia se curata de pielita...Citeste continuarea
Aripa de curcan inabusita cu legume
Postat de: epurasha2bb in CurcanSe pune la fiert aripa de curcan in apa cu putina sare in tigaia adanca Doubletta.Deasupra se pune sita pt.aburi si pe ea bucati mari, curatate, de legume. Se lasa 1/2 ora.Apoi se desface...Citeste continuarea
Aperitiv de sezon
Postat de: savarinu in Aperitive / GarnituriCarnea de pui se taie bucati cat mai mici si se prajeste foarte bine in putin ulei . Dovleceii si vinetele se taie felii mai groase si se prajesc pe gratar sau pe o tigaie antiaderenta ,...Citeste continuarea
Ardei umputi
Postat de: LALY in Mancaruri cu carneSe spala ardeiul se curata de cotoare si se lasa la scurs.Rosiile se spala.Se opresc 2-3 rosii iar restul ,se oparesc si se curata de pielite.Se mixeaza pana devin o pasta.Orezul se spala si se...Citeste continuarea
Aperitiv rapid de vara
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriRosiile se cresteaza ,facand 7-8 taieturi, pana aproape de baza. O parte le-am umplut cu salata de icre pe care am pregatit-o ca in reteta"salata de icre de crap cu ceapa" iar...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu ciuperci
Postat de: miha in Mancaruri cu carneArdeii se spala, se taie in 2 pe lungime si se curata de cotoare. Ciupercile spalate si curatate se toaca marunt si se pun la calit impreuna cu ceapa in cateva linguri cu ulei de masline. Cand...Citeste continuarea